Analyser

Tre förstärkta anfall

Nu har den intensiva delen av off season avslutats och vi kan börja titta på helhetsbilden. Har denna gång spanat in tre lag som tagit tag i offensiva problemområden på ett beundransvärt sätt. 

Detroit Lions springanfall

I många, många, år har Lions dragits med ett väldigt svagt springspel. Passanfallet har med Matt Staffords fina arm fått bära anfallsspelet nästan utan bidrag från marken. Under säsongen 2017 var Lions sämst i rushing yards per match (76,3), yards per försök (3,4) och first down via springspel per match (3,6). Lions var  näst sämst när det gäller springförsök per match (22,7). Både dålig tilltro till springspelet men framförallt dålig utdelning.

För att lösa detta har Detroit gått all in under off season och plockat in en hel rad med spelare via draft och free agency. Runing backsen LeGarrett Blount och Kerryon Johnson bjuder på en bra mix av kvaliteter med Blount som en hammare och Johnson mer av en komplett RB. Den offensiva linjen har fått förstärkning via centern Frank Ragnow och G/T Tyrell Crosby, bägge valdes i draften och är fysiska spelare som kommer göra nytta i springspelet.

Om det lyckas återstår att se, men jag tycker om att Lions tagit tag i problemet och satsat resurser. Får Lions fart efter marken är anfallet väldigt svårstoppat och Matt Stafford kan få lite välförtjänt avlastning.

 

Baltimore Ravens passanfall

Baltimores anfall var ligans kanske osexigaste under 2017. Hade det inte varit för att Ozzie Newsome fyndat på waiver wire med running backen Alex Collins så hade det nog inte funnits skäl att titta på matchen då lagets anfall klev in på planen. Ravens var sämst i NFL både när det gällde yards per lyckad passning (8,3) och yards per passförsök (5,3). Sedan säsongsslutet har det debatterats om felet låg hos Joe Flacco eller på de vapen Flacco haft till sitt förfogande. Nu har Ozzie Newsome hämtat in ett knippe nya vapen.

Via draften hämtades recevierduon Jordan Lasley (avg 18,3 yds/mottagnign 2017) och Jaleel Scott (14,3), samt tight end-tandemen Mark Andrews (15,5), och Hayden Hurst (12,7). Fyra spelare med kompetenser som behövs för att bättra på Ravens passanfall. De fyra fortsatte den omvandling av passanfallet som påbörjades under free agencyn när tre receivers signades, John Brown (14,2), Michael Crabtree (10,7) och Willie Snead (11,5).

Spelarna som hämtats in bör kunna matcha fjolårets manskap, där detta var sifforna för spelare som tog emot minst 20 passningar. Mike Wallace (14,7), Jeremy Maclin (11.0), Ben Watson (8,6), Buck Allen (5,4), Danny Woodhead (6,1) och Nick Boyle (7,1). Av dess ess finns bara Buck Allen och Nick Boyle kvar i truppen.

Överlag har gruppen passmottagare fått in bättre händer och mer fart. Nu är det upp till Joe Flacco att visa att det var vapnen det var fel på, annars kommer eran Lamar Jackson inledas illa kvickt i Baltimore.

 

New York Giants springanfall

Giants har inte haft ett springspel att luta sig mot under de senaste åren, inte heller har den offensiva linjen kunna hålla Eli Manning upprätt. Laget befann sig i botten av listorna när det gäller sprungna yards per match (96,8), first down via springspel (4,1), rushing touchdowns per match (0,4), och time of possession (28.26). Laget kunde inte springa med bollen och kunde inte kontrollera matcherna. Nye general managern Dave Gettleman tog tag i problemen denna off season och stärkte upp ordentligt.

Först signades Nate Solders i free agencyn och försöket med Ereck Flowers på left tackle kunde äntligen få avslutas. När sen väl draften kom så tog Gettleman draftens kanske bäste spelare i running backen Saquon Barkley, en spelare som av många ses som en större talang än vad Adrian Pederson var när han kom ut från college. I den andra rundan av draften förstärktes den offensiva linjen än mer när kuben Will Hernandez plockades. UTEP-guarden kommer spela bredvid Solder på vänstersidan och en svaghet ser ut att ha blivit en styrka.

Med Odell Beckham Jr, Evan Engram och andra så bör passanfallet fortsätta hota. Uppdateringarna ger ett betydligt starkare springspel, nu är det upp till Eli Maning att visa att han kan köra bilen. Kan han det har Giants helt plötsligt ett av ligans allra mest potenta anfall.

Nyheter

To Top