Analyser

Texans tre fokusområden

Snart dags för ett nytt år. Det som har varit lägger vi bakom oss, och istället blickar vi framåt mot nya möjligheter. Vad hade du gjort om du var GM för Houston Texans? Låt oss ta en titt på tre primära områden som bör adresseras.

Texans är ett lag som troligtvis är relativt nöjda efter säsongen som varit. Slutspelet innebar visserligen uttåg direkt mot blivande mästarna, men någonstans känns det som att dem har kommit en bra bit i sitt lagbygge. Dock återstår det vissa saker för att kunna ta det där sista steget.

A.J Bouye, Free Agent
En av hela free agent-periodens hetaste killar är troligtvis Texans 26-årige cornerback. Efter att ha levt ett liv i skymundan gavs han under fjolåret chansen när skadorna började hopa sig i Texans. Bouye tackade för förtroende och visade för hela NFL att han är en startspelare, och mer än det kanske? När analysföretaget Pro Football Focus summerade säsongen slutade Bouye på tredje plats bland ligans cornerbacks. Endast besegrad Chris Harris Jr och Aqib Talib (Båda Broncos). Texans lär självfallet vilja behålla denna guldklimp. Men till vilket pris?

De stora pojkarna
Ett område som troligtvis kommer ses över är de riktigt stora pojkarna. Exempelvis skulle den offensiva linjen behöva en guard eller två. På andra sidan bolllen riskerar man att förlora en gammal legend i ligan. Vince Wilfork verkade inte alltför positivt inställd till en säsong till efter uttåget ur slutspelet. Oavsett var han står så är det onekligen så att killen börjar bli gammal och inte alls lika dominant som förr. Det lär således inte bli många säsonger till. Varför inte slänga ett öga på Poe i Kansas City som äntrar FA om inget händer på hemmafronten?

Elefanten i rummet
Slutligen kommer vi då till det där ämnet som jag måste adressera och som tjatats sönder i media redan. För i grund och botten är Texans ett bra lag. Med ett stort fel dock. QB:n Brock Osweiler. Jag skall visserligen erkänna att jag applåderade deras beteende ifjol då det snodde åt sig den unge QBn innan John Elway ens hade hunnit borsta bort konfettin ifrån kavajen efter Super Bowl. En frejdig chansning som inte riktigt gick hem, och nu är frågorna i Texans många. Vad gör vi nu? Skall vi ge oss efter Romo? Eller kanske Cutler? Skall vi ens behålla Osweiler? Vad har vi råd med? Fjolårets entusiasm kommer med en dyr baksmälla i år.

Nyheter

To Top