Draften

Storsatsning på draften 2017

I år kommer NFL Supporter täcka draften bättre än någonsin. Redaktionen kommer skriva rapporter på hundratals spelare. Förhoppningsvis hjälper det er läsare att få koll på alla potentiella stjärnor.

Free agency i all ära, men det är i draften som lagen bygger stommen som förhoppningsvis ska ta dig till både slutspel och titlar. För många av oss är hela spektaklet en viktig krydda i det som gör NFL till en sådan spännande liga att följa. Det är roligt att diskutera vad lagen ska prioritera, vilka spelare de kommer sikta in sig på och sedan följa dessa nyförvärv när de försöker göra omställningen från collegeliv och amatörskap till proffsliv och höga krav.

Det talas om en relativt djup draft med väldigt många bra spelare på den defensiva sidan. Däremot saknas det kanske någon riktigt spännande quarterback i år, alla verkar ha sin egen favorit. Men i en tid då det finns mer pengar i free agency än det finns spelare att lägga dem på är draften viktigare än någonsin. Så, dyk in i våra listor redan idag! De uppdateras kontinuerligt fram till draften 27-29 april.

Listan av alla spelare vi sett hittills

Spelarna uppdelade per position

Klicka på respektive spelarnamn för att läsa spelarprofiler från olika medlemmar av redaktionen på NFL Supporter och se vilka betyg respektive skribent satt. Det är inte alltid vi är överens!

FRÅGOR TILL REDAKTIONEN

Även om det är tidigt, har du någon spelare som du tror lite extra på i år?

Magnus A: Derek Rivers, Edge, från Youngstown State är en spelare som jag skymtade under säsongen men som verkligen väckte mitt intresse vid Shrine Game och Senior Bowl. Det är alltid lite extra charmigt med spelare från de mindre skolorna och talangfulla pass rushers är något som går hem hos alla. Förra året gjorde Javon Hargrave en liknande resa. Tror Rivers kommer klättra och gå topp 75 i draften.

Lars: Matt Dayes, RB från NC State är en av mina favoriter i årets draft som det inte pratas så mycket om. Dayes är en lite mindre RB som är ett hot både när det kommer till att fånga och springa med bollen. Han har det där tålamodet som det ofta pratas om och väntar på att ett hål ska öppna sig som han sedan tar med snabba fötter och fina cuts. Det är så läckert att se Dayes plantera foten och explodera rätt igenom en offensiv linje. Med en så stark RB-klass så kommer det finnas fina lägen att plocka riktigt spännande spelare på positionen längre ner i draften. Matt Dayes är i mina ögon en topp-5 RB i denna draft och kan finnas tillgänglig så långt ner som i fjärde eller femte rundan.

Richard: Jarrad Davis, LB, från Florida är en instinktiv linebacker som erbjuder en härlig fysisk närvaro i försvaret, redo att straffa varje motståndare som kommer nära. Han rör sig bra, hittar nästan alltid fram till bollen och har farten att täcka hela planen.

Daniel: Pat Mahomes, QB från Texas Tech är en spelare jag tror mycket på. Den enda QB i draften som jag ser kan utvecklas till en potentiell stjärna på positionen. Gillar hans storlek, atletiska förmåga och arm. Behöver bli lite snabbare i tanke och kaströrelse.

Mattias: Chris Goodwin, WR från Penn state, är en någon jag har fastnat lite för trots att jag fortfarande har en hel del spelare kvar att kolla på. Han följer lite av en trend det här året i och med att han är mer av en tuff, fysisk receiver än att han är snabb. Han utnyttjar dock sina styrkor till max, är en bra route runner och spelar smart. Goodwin kommer inte att gå i första rundan men det är den typ av spelare som man kan hitta i mellanrundorna men som ändå kan hjälpa dig i många år framåt.


Det är några intensiva veckor kvar innan draften med fystester, privata besök och intervjuer. Vem tror du behöver imponera den sista tiden här?

Magnus A: Deshone Kizer, QB från Notre Dame. I en QB-klass som inte får experterna att häpna så kan fina insatser i combine och på pro days göra stor skillnad i var lag rankar spelarna. Kizer har två rätt ojämna säsonger men de flesta är övertygade om att han har rätt egenskaper. Det är nu han ska visa upp en stark arm, en atletisk förmåga och framförallt en klipsk knopp i intervjurummen.

Lars: Dan Skipper, OT från Arkansas, står ut på planen med sina 208 centimeter och 145 kilo. När jag första gången såg Skipper var jag tvungen att dubbelkolla om grafiken stämde. Inte kan väl den pjäsen ha spelat i high school för mindre än ett år sedan. Det var ett tag sen och Skipper lämnar nu Arkansas som en senior med massvis av rutin. I NFL ser man främst Skipper som en RT som kan hjälpa till att plöja hål i springspelet. När det kommer till spelare av denna storlek är det ganska naturligt att de inte är de smidigaste och mest rörliga spelarna på planen. Skipper har inte de snabbaste fötterna och har svårt att komma riktigt lågt. Samtidigt är han, för sin storlek, relativt snabb och rör sig fint upp på andra nivå i springspelet.

I en svag draft när det kommer till offensiva linjespelare ska det bli intressant att följa hela linjegruppen och framförallt hur en stor spelare som Skipper ser ut, hur stark är han? Hur rör han sig och hur snabb är han egentligen? Som det ser ut nu så tror jag inte många lag har honom högre än 4-5:e rundan. Med en bra Combine i ryggen är det lätt att klättra.

Richard: Montravius Adams, DL från Auburn. På film så ser man en antydan på en fantastisk spelare, för att andra stunden glömma bort att han ens är på planen. Väldigt inkonsekvent i sitt spel och kan lika gärna floppa som att slå igenom. Lag är intresserade av hans atletiska förmåga, om han dominerar på combine kommer någon satsa på den potential som finns, trots orosmolnen kring hans inkonsekventa spel.

Daniel: Jabrill Peppers, LB från Michigan, verkar vara svår att placera för många. Är han en linebacker eller en safety? De som inte kan placera honom kommer säkerligen ranka honom längre ner på sina draft boards. Om han kan övertyga scouterna att han kan erbjuda ett stort värde under alla tre downs kan han gå väldigt tidigt i draften.

Mattias: Mitch Trubisky, QB från North Carolina, har mycket att bevisa om han vill vara den första quarterbacken draftad. Hans matchfilm är riktigt bra och han står ut som den kanske mest naturliga passaren i årets draft. Samtidigt har han bara startat en säsong i college, vilket så klart är ett gigantiskt orosmoln. Under de privata intervjuerna måste han övertyga lagen att han har en djupare kunskap och förståelse för spelet.


Listan av alla spelare vi sett hittills

Spelarna uppdelade per position

Klicka på respektive spelarnamn för att läsa spelarprofiler från olika medlemmar av redaktionen på NFL Supporter och se vilka betyg respektive skribent satt. Det är inte alltid vi är överens!


Nyheter

To Top