Analyser

RTT : ”ta ett lag från absoluta botten till toppen”

Vilka spelare skulle väljas vid start av ett nytt lag? Vem är årets coach? Vad ska Dallas egentligen göra med Jason Garrett? Redaktionen har fått tycka till.

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Svante: Det finns en formula för att stoppa Ravens och Lamar. 49ers lyckades hålla Ravens running backs på under 70 yards. Visserligen sprang Lamar för knappt över 100 och passade för strax över 100 yards, och det räckte för en vinst. Men att hålla Ravens till 20 poäng är en bedrift denna säsong och får vi en repris på denna match-up i februari så tror jag att 49ers tar det.

Magnus O: Att alla som letar ny coach borde ringa Ron Rivera, den sparkade Panthers-coachen, omgående. 

Magnus A: Hur jobbigt det är att kolla på jämna matcher. Som Ravens-fan har denna säsong varit rätt lyxig när det gäller hur vinster har tagits. Men matchen mot ett väldigt bra 49ers var en nagelbitare som tvingade fram de flesta känslor ur mig. Kändes oerhört bra efteråt.

Daniel: Att hopplösa NFC East tillåter ett lag (Cowboys) att förlora två raka matcher men ändå förbättra sitt slutspelsodds med nästan 20%. Rent teoretiskt kan 6-10 räcka för slutspel i den divisionen i år. Det hade jag aldrig trott på förhand.

Richard: Kul att se en så underhållande match som SF-BAL, vilket jag tror är kommande Super Bowl. Viktig vinst för Texans också, som visade att de kunde stoppa sin (allas?) nemesis Patriots.

Mattias: Att det kommer bli en otroligt spännande slutspurt och slutspel. Känns som att det är väldigt ovisst.

Per: Att det kommer bli tajt in i det sista. Patriots är uppenbarligen inte oslagbara. Ravens är mänskliga, även om det trots allt vann. Är många om budet i år. Gäller att hålla ett öga på lagen som har bäst form. Man behöver ju trots allt inte ha 12 segrar när grundserien är över. Räcker att man kommer in i slutspelet på ett bananskal likt Giants för en massa år sedan.

Vad ska Dallas göra med Jason Garrett?

Svante: Med den trupp de har är dessa resultat inte acceptabelt. Det är dags att göra sig av med Garrett och ta in någon som kan få ut det bästa av denna stjärnspäckade trupp. Fortsätter det så här förlorar bara Garrett mer och mer förtroende hos såväl ägarna som spelare och fanbase. NFC East är fortfarande vidöppen, en frisk fläkt på HC-fronten kanske kan ta dem till slutspel.

Magnus O: Som sagt ovan, ringa Ron Rivera. Skämt åsido, vet inte hur deras coachingrekrytering ser ut men hade gärna sett att familjen Jones sneglar mot Collegevärlden, det finns flera spännande namn där. En sak är säker, nämligen julrimmet: ”Garrett måste gå och det kommer att bli så”.

Magnus A: Relationen är över och det märks allra mest på Jason själv. Det är plågsamt att se honom vid sidan av planen just nu. Jag hade nog gjort förändringen nu och försökt rädda säsongen. Att behålla JG innebär viss risk också. Sannolikheten att Cowboys vinner divisionen är rätt stor, väl där kan man mycket väl vinna två matcher, den kvaliteten finns i truppen. Vad gör Jerry då?

Daniel: Jag tycker att man borde byta ut honom direkt. Truppen är bra, offensiven finns där, men det saknas någon slags gnista. Klappar ens Garrett längre?! Jag tror han slutat med det. In med någon som kan få fart på spelarna igen, men som inte riskerar att bli Cowboys egen Freddie Kitchens. Tony Romo hade ju varit en magisk lösning!

Richard: Behålla säsongen ut, än så länge finns ju fortfarande en stor möjlighet att nå slutspel. Sen måste de onekligen gå vidare så fort säsongen är slut.

Mattias: Sparka honom efter säsongen. Cowboys har ju fortfarande alla chanser i världen, men Garrett har fått mycket tid nu och inte övertygat.

Per: Det är bra nu. Låt någon annan ta över i Cowboys. Ibland kanske man måste inse att det behövs en förändring i ledarskapet. Alldeles för många lag nöjer sig med ”mellanmjölk” alldeles för länge. Dallas har en trupp som borde kunna prestera bättre och Garrett är inte mannen att lyfta dem.

Vem förtjänar att bli årets coach?

Svante: Kyle Shanahan, punkt. Att ta ett lag från absoluta botten till toppen av ligan på ett år är en otrolig bedrift.

Magnus O: Tycker att Kyle Shanahan leder racet ju nu, före John Harbaugh och Pete Carroll.

Magnus A: Mike Tomlin har gjort ett underverk med Steelers. Har efter en 0-3 start tagit sig samman och slåss om slutspelsplatser, detta typ med practice squad-spelare i anfallet. Imponerande.

Daniel: Det John Harbaugh och Greg Roman gjort i Baltimore förtjänar att belönas. Förra året vid den här tiden pratade man om att Harbaugh var ”on the hot seat” och istället för att krypa ihop och dö så visade han stort mod genom att lämna över laget i Lamar Jacksons händer. Trots en offensiv succé med Lamar under slutet av grundserien så skiftade han offensiv koordinator till Greg Roman och dessa utvecklade lagets offensiv till en helt ny nivå. Beundransvärt!

Richard: Vi pratade om det lite i podden. Jag skulle vilja ge det till John Harbaugh. Det bästa laget i år, som båda anpassat sig och gjort strategiska val som satt hela laget i bästa möjliga position.

Mattias: Harbaugh är nog första alternativet, annars Sean Payton, Saints gick obesegrade med en backup och är solklara divisionsvinnare.

Per: Kyle Shanahan, sen tycker jag att Sean Payton har imponerat. Trots skador på Brees tar dem hem divisionen.

Om du fick välja vilka tre spelare du ville för att starta ett lag, vilka tar du då? 

Svante: Patrick Mahomes – därför att QB är den viktigaste positionen och han är i mina ögon den bästa unga QBn i ligan. Ronnie Stanley – en ung och dominant left tackle som kommer kunna skydda Mahomes i detta påhittade lag lång tid framöver. Aaron Donald – jag tror på att matcher vinns “in the trenches”. Nu har jag en dominant pjäs på den offensiva linjen, då behöver jag en lika dominant spelare på den defensiva. Donald kan på egen hand förstöra motståndarlagets offensiva rytm.

Magnus O: TJ Watt, OLB Steelers, Myles Garrett, DE, Browns, Tre’Davious White, CB, Bills. För att försvar vinner mästerskap, även i framtiden.

Magnus A: Lite homervarning nu. Lamar Jackson, en fantastiskt spännande QB som dessutom är en ledare och person som får med sig alla på tåget. Det sistnämnda är ovärderligt. Ronnie Stanley (LT), har varit en toppspelare i ligan, är ung och passar grymt bra med Lamar. Sen ska vi ju ha något defensivt också. Tänker att en Nick Bosa ger en passrusher att bygga kring. Finns många edgespelare men går på åldern, och en fantastisk förmåga att göra spel, här.

Daniel: Jag skulle sikta på viktiga positioner där spelarna har relativt lång livslängd. Åldern har stor betydelse med andra ord. Patrick Mahomes som QB känns självklar för mig. Jag skulle såklart ta en left tackle till honom, men jag kan inte stå emot Quenton Nelson, guarden i Colts. Sen vill jag ha en pass rusher som kommer hålla länge, och även här kommer jag in på insidan av linjen och tar Aaron Donald som uppehåller 2-3 motståndare på varje spel. Vi bygger inifrån och ut!

Richard: Pat Mahomes – hans makalösa talang, lugn och unga ålder. Jamal Adams – löjligt förtjust i honom och hans energi på planen. Aaron Donald – fortfarande i toppskiktet, levererar alltid på hög nivå och press centralt är ”det nya svarta”.

Mattias: Det måste ju vara unga lirare. Vad sägs om Patrick Mahomes, Quenton Nelson och Nick Bosa?

Per: P.Mahommes, A.Donald. Sen är det ju trots allt ett lagspel så Taysom Hill kommer splea på övriga 51 positioner.

Vad ser du denna söndag?
Svante: Inget snack om saken, jag kommer sitta bänkad framför 49ers – Saints och förmodligen bita ner naglarna till nagelbanden.

Magnus O: Bills – Ravens vid 19, kan hemmalagets fina försvar sabotera Lamar Jacksons resande karneval? Dessutom – om Patriots vill ha första seedning i slutspelet kan de inte gärna förlora hemma mot Chiefs, det blir en kul fajt.

Magnus A: Väldigt många bra matcher denna söndag. Vill se Ravens hos Bills, Chiefs hos Patriots och 49ers hos Saints. 

Daniel: Bills mot Ravens så länge den matchen är intressant, jag tror inte att Bills kan hänga på Ravens riktigt. Så kanske ser jag ett mer spännande matchslut mellan 49ers och Saints, och sedan Chiefs mot Patriots.

Richard: Raiders säsongen hänger på sin sista tråd i matchen mot Titans. De sumpade chansen till andrum mot Jets, missade divisionstiteln mot Chiefs och har nu inte längre råd att förlora.

Mattias: Blir väl stormatchen 49ers-Saints följt av KC-Pats!

Per: Säger som de flesta gissar jag. 49ers – Saints. KC – Pats!

RTT : ”ta ett lag från absoluta botten till toppen”

Nyheter

To Top