Analyser

RTT: ”Glöm inte Titans”

Tankar om Thanksgiving, genrep av en tänkbar Super Bowl och en slutspels-sleeper. Redaktionen har fått tycka till om lite allt möjligt nu när säsongsslutet nalkas.

Vad tar du med dig från torsdagens tre Thanksgiving-matcher?

Richard: Jason Garrett blir av med jobbet efter säsongen. Inte nödvändigtvis för att det är hemskt att förlora mot Bills, men för att det var hans sista chans att rädda sig på kalkondagens största scen. Och han misslyckades.

Magnus A: Att Buffalo Bills är riktigt bra, ett homogent lag med en tydlig plan. Sen var det intressant att se Jerry Jones och Garretts kroppsspråk, osade kommande coachbyte om det. 

Daniel: Det är ju Dallas-matchen av många anledningar som är kvar i minnet för mig. Josh Allen klarade pressen och vann Bills-fansens hjärta för lång tid framöver. Jason Garrett och hans Cowboys gjorde det motsatta. Mest förvånande var hur Cowboys offensiva linje faktiskt släppte till tryck mot Dak Prescott, vilket ledde till flera turnovers.

Magnus O: Hade på känn att Buffalo kunde vinna i Dallas och de gjorde det på ett imponerande och tålmodigt sätt. Med det sagt är det för mig förbluffande hur Dallas inte kan leverera bättre resultat, sett över hela säsongen. Bryter man ner deras lagdelar individuellt hamnar flera i toppen av listorna men helheten fattas. Många pekar mot att det beror på vad som sker – eller inte sker – på sidlinjen hos främst HC Garrett. Jag börjar bli benägen att hålla med.

Olof: Att det är riktigt härligt med ”dagfotboll”. Mer sånt! Så blir det inte lika helgalet intensivt på söndag klockan 19 heller. Annars är det väl inte direkt oväntade resultat, Bears har förtvivlat svårt mot Blough (Jag är numera med i fancluben Bloughhards). Cowboys krympte rejält mot Bills, blir ett race till botten mot Eagles i NFC East och Saints gjorde vad man skulle mot Falcons. Största utropstecknet var ju helt klart Josh Allen! Kul!

49ers möter Ravens i veckans kanske bästa match. Är dessa de bästa lagen i NFC och AFC?

Richard: Ja, jag ser dem som favoriter att ta sig till Super Bowl. Båda lagen är enormt svårstoppade och byggda för att kunna spela överallt, i vilket väder som helst. Jag tror Ravens vinner denna, fördel hemmaplan. Men hoppas innerligt de ses igen i februari.

Magnus A: Ja, just nu tycker jag att det är de två bästa lagen. Men mästarna koras inte förrän i februari och risken är alltid att lag peakar för tidigt.

Daniel: Ja, det tycker jag absolut. Båda lagen prisas ju för sina offensiva genier, men det är ju även två av ligans bättre försvar som möts. Just nu är det inga lag som är i närheten av dom, men jag skulle inte vilja utse dom som klara Super Bowl – lag riktigt än.

Magnus O: Just nu skulle jag skriva under på det. 49ers får en bra chans att understryka det när de möter Saints nästa vecka. Men tveksam till att de möts i februari.

Olof: Nånstans vill jag ändå se mer av 49ers, jag förstår att det är en orimlig tanke att ha. Men det är mer en känsla. De har ju visat allt de ska men de hade så många frågetecken inför säsongen så det känns konstigt att se dem som NFCs bästa lag. Men jag ska ge dem mitt benefit of the doubt. I AFC är ju Ravens hetast just nu men den eviga Patriots-brasklappen finns alltid i bakfickan.

Nu är slutspelet nära. Finns det något lite bortglömt lag som du tror har chansen att ta sig in?

Richard: Glöm inte bort Titans. De är bara en match ifrån divisionstitel och möter Texans två gånger innan säsongen är över. De har allt i sina händer.

Magnus A: Det finns två lag som det pratades om mycket inför säsongen som varit besvikelser under hösten. Men både Browns och Eagles har faktiskt saker i egna händer och ett gynnsamt spelschema att bygga självförtroende kring. Får de bruna och de gröna till det så går inget lag säkert. 

Daniel: Titans har väl aldrig nämnts som ett troligt slutspelslag? Trots det är det möjligt att dom leder divisionen efter denna veckan och dom har ett bra go i laget just nu.

Magnus O: AFC South är ett getingbo men om jag måste säga ett lag är det Titans. Vinner de borta mot Colts i dag samtidigt som Patriots slår Texans i Houston har de alla möjligheter att ta sig in. Titans tar emot Texans hemma i vecka 15 samtidigt som Colts ska försöka slå Saints. Detta kan kanske göra att de har slagläge mot slutet men det kan också bli en jäkla drabbning mot Texans i Houston i sista omgången, om det står en slutspelsplats på spel. 

Olof: I NFC är det svårt, egentligen bara NFC East som är öppen. Annars är Rams närmast en wild card-plats och det känns inte speciellt troligt. Mer öppet i AFC och jag tycker ändå att Titans kan vara värda att höja ett varningens finger för. De har kommit igång rejält med Tannehill som presterar riktigt bra och med Derrick Henry i storform och som brukar vara som bäst i december så varför inte. Titans blir mitt val.

Till sist, vilken match (förutom 49ers-Ravens) ser du i helgen?

Richard: Raiders hos Chiefs känns på förhand som tortyr för mig, men med chansen att dela ledningen med Chiefs måste jag ju leva på hoppet oavsett oddsen.

Magnus A: Spelas det andra matcher än den i Baltimore? Nej, men Steelers – Browns blir intressant, speciellt efter att kökstomten till coach i Cleveland valde att spä på det hätska inför matchen. Kan tyckas vara en liten detalj, men varje droppe bensin på denna brand bidrar. Colts-Titans blir en viktig match.

Daniel: Efter toppmötet så tar jag en titt på Raiders mot Chiefs, en match som har stor betydelse för slutspelsförutsättningarna i AFC.

Magnus O: Skulle väl vara Steelers mot Browns bara för att se om HC Kitchens har på sig sin idiotiska ”Pittsburgh started it” tröja. Den sena matchen (22.25) blir Chiefs mot Raiders, förväntar mig heta känslor i divisionsmatchen, vinner Oakland kan de faktiskt utmana om titeln. Gooo Raiders!

Olof: Bleh, måste väl se vad som händer med Carson Wentz nu när han har lite spelare tillbaka. Men att möta Dolphins just nu är bara ångest. Titans – Colts är hyperviktiga ur ett slutspelshänseende så slänger nog ett getöga däråt också.

RTT: ”Glöm inte Titans”

Nyheter

To Top