Analyser

”I AFC kommer Tannehill fixa biffen”

Har Patriots fuskat igen? Vilka lag går egentligen till slutspel i år? Vad ska man ge den NFL-frälste i julklapp? Redaktionen har svarat. 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel: Att det varit fler felaktiga domslut som kunnat undvikas om domarna hade haft lite is i magen. Oftast handlar det ju bara om att låta spelet fortgå för att i efterhand avgöra via film vad som skett. Blåser man av spelen för tidigt så tar man bort den möjligheten, vilket bl.a. Patriots bittert fick erfara förra helgen.

Svante: Fighten mellan Saints och mina 49ers! Vilken nagelbitare! Jag fick gå över på tånaglarna då fingrarna var nedgnagda efter första halvlek. Det här är en match man ska visa ett icke-fan av sporten för att få dem intresserade. 

Magnus A: Saints – Niners var en väldigt bra match som kan komma att ha stor betydelse i slutspelet. Annars är det såklart Ryan Tannehills tackling mot Mo Hurst, vilken hjälte. 

Mattias: Även om vi har många utmanare i år är det få lag som levererar varje vecka, utöver storfavoriten Ravens. Patriots, Seahawks, Texans, Cowboys, Saints förlorade. Packers vann knappt mot ett svagt Redskins. Kommer bli ett spännande slutspel.

Richard: Vi har ett fantastiskt slutspel framför oss. Vi har ju bjudits på lite försmak med toppmatcher och än så länge har ingen match varit en besvikelse. Topplagen är både jämnstarka och underhållande.

Per: Saints mot 49ers var grym. Gav en känsla av slutspel. Nu vill man ju börja skilja agnarna från vetet.

Patriots misstänks för att ha smygfilmat Bengals coacher, vilka växlar ska vi dra av detta?

Daniel: Ett lag som bestraffats för sådant här tidigare måste vara smartare än så här. Det är svårt att avgöra om det var avsiktligt, men det man läst om händelsen talar inte direkt till Patriots fördel. Att dom inte skulle göra sig skyldiga till något sånt här för att det är Bengals det handlar om känns bara som trams, Patriots skulle nog inte dra sig för att skaffa en fördel mot något lag.

Svante: Jag tycker väl att vi ska dra lite i handbromsen på detta. Oskyldig tills motsatsen bevisats eller vad det är man brukar säga. Men skulle det stämma, varför skulle man vilja studera Bengals coacher?! Sämsta laget i ligan, patriots borde vilka över dem alla dagar i veckan utan tjuvknep. Filma John Harbaugh istället.

Magnus A: Det känns som en storm i ett vattenglas och huvudfaktorn är att Patriots är laget som är under lupp. Har man fuskat tidigare så blir det extra känsligt. Intressant att se hur NFL överlag hanterar efterfrågan av insyn och lagens önskan att sköta sitt enskilt. Gäller spelböcker, draftboards och allt annat. Många lag är duktiga att producera material.  

Mattias: Inte stora än så länge. Men med tanke på lagets historia ska vi nog inte vifta bort det. Förstår att fansen vill köpa förklaringarna och gå vidare. Men än så länge har vi inte fått något vettigt eller logiskt svar, så är det bara. Sen blir jag less på Belichick och Krafts ovilja att svara på frågor. Det är Patriots som gjort fel, även om det var ett misstag, och då får man leva med frågorna. Det är inte charmigt att undvika journalisternas frågor, det är nonchalans och drygt.

Richard: Inga alls just nu. Det ringer ju bekanta klockor, men än så länge är det inget att blåsa upp sig för. De har ju en historia att dansa på gränsen av regelverket så de har förtjänat reaktionerna.

Per: Vet inte vad jag skall tro egentligen. Är media snabba på att lyfta fram just Patriots fuskande?  Eller är dem helt enkelt så notoriskt dumma att de inte kan låta bli att tumma på reglerna? K

 

Det är spänning kring slutspelsplatserna, vilka 12 lag spelar slutspel i januari?

Daniel: I AFC: Ravens, Patriots, Texans, Chiefs, Steelers och Bills. I NFC blir det Saints, Seahawks, Eagles, Packers, 49ers och Vikings. Mest spännande blir det i AFC South och NFC East. Texans vinner hemma mot Titans sista veckan och Eagles vinner mot Cowboys på hemmaplan vecka 16. Wild card – matcherna blir: Steelers @ Texans, Bills @ Chiefs, 49ers @ Eagles och Vikings @ Packers. Ser ut som att vi kan få ett par riktigt fina Wild Card – matcher på vårt event på Avenyn på trettondagsafton!

Svante: NFC: 49ers, Saints, Packers, Eagles, Seahawks, Vikings.  AFC: Ravens, Patriots, Chiefs, Titans, Bills, Texans.
Jag tror Eagles tar det här framför Cowboys, den avgörande matchen blir självklart matchen mellan de två lagen och jag tror, trots nivån de senaste matcherna, att Eagles lyckas vinna och snubbla in i slutspelet. Där åker de tyvärr ut i WC. 

I AFC kommer Tannehill fixa biffen och vinna båda mötena mot Texans. Texans slår dock Bucs vecka 16 och tar sig ändå till slutspel.

Magnus A: AFC: Patriots, Chiefs, Ravens, Texans, Bills, Titans. NFC: 49ers, Saints, Packers, Cowboys, Seahawks, Vikings. Stor spänning i två divisioner, AFC South och NFC East, där inblandade lagen möts i slutet. I AFC South möts Texans och Titans dessutom två gånger! Jag tror att Cowboys spöar Eagles och nyper platsen i NFC East medan Texans och Titans splittar, Texans vinner division, men Titans slår sig in på sista WC. 

Mattias: AFC: Patriots, Bills, Ravens, Titans, Texans, Chiefs. NFC: Cowboys, Packers, Vikings, Saints, 49ers, Seahawks

Spännande strid i NFC, men Rams missar slutspel på 10 vinster på grund av att övriga utmanare, Packers, Seahawks och Vikings till exempel, har för lätta matcher kvar. Skulle vaknat tidigare. Något lag måste göra bort sig. Men det kan hända.

Richard: Ravens, Patriots, Chiefs, Titans, Bills och Steelers. Jag spyr lite i munnen av att Steelers dåliga lag tar sig vidare, men det kan räcka med att bara vinna mot Jets. Sen har vi 49ers, Saints, Packers, Cowboys, Seahawks och Rams. Vikings har ett tufft spelschema och jag tror de faller mot slutet.

Per: Nja, som siste man ut skulle jag vilja avsluta med en motfråga. Skall ett lag från NFC East få ha hemmaplan i slutspelet? Vem tusan är värd en slutspelsplats från den divisionen egentligen?

 

Julen står för dörren, vad är bra julklappar till en NFL-fan?

Daniel: En ugly christmas sweater med favoritlaget. Dom flesta är ju faktiskt riktigt bra!

Svante: En tröja från sitt favoritlag/spelare kanske? Vill man slå på stora trumman så kanske biljetter till en match. Eller varför inte ett NFL game-pass!

Magnus A: Finns jättemycket bra saker att skaffa till både fans och familjemedlemmar. Jag tycker mössor och kepsar är kul att ge och få. Underbart att gå runt i staden och se människor i olika NFL-huvudbonader, få saker som får mig så uppspelt. Häromveckan såg jag en man cykla runt i en Bengals-mössa, blev så exalterad att jag stannade bilen och tog en bild. Vart några undrande blickar i bilen.. 

Mattias: En ful jultröja med favoritlaget funkar ju, för mig som gillar att laga mat är det alltid kul med någon bok med bra matchmat, typ Jonas Crambys böcker om mexikansk mat. Finns ju mycket bra NFL-böcker också! Fråga någon i redaktionen om tips om du är sugen!

Richard: Jag gillar ju såna där fula jultröjor, och det finns för varje lag och passar högtiden såklart.

Per: Håller med Daniel. En ugly Christmas Sweater är ett måste. Annars är ett Game pass till nästa säsong inte så dumt.

Vad ser du denna söndag?

Daniel: Titans hemma mot Texans känns ju superintressant, den får mest av min uppmärksamhet av 19-matcherna. Sen blir det en tupplur för att gå upp mitt i natten och kolla Bills @ Steelers.

Svante: Jag håller nog ett extra öga på Seahawks-Panthers vid 19:00 då det har stor påverkan på NFC west. Efter tio blir det 49ers för hela slanten. 

Magnus A: Titans mot Texans kommer det nog bli. Ravens har redan spelat och det innebär en avslappnad söndag där andra lag får mitt fokus. Sen blir det nog till att se sista matchen i Oakland. Visst, Raiders – Jaguars är inte någon höjdare, men The Black Hole förtjänar att få en sista titt.

Mattias: Blir Seahawks-Panthers klockan 19, kanske ingen höjdarmatch men viktig för oss fans. En match som vi måste vinna. Ska slänga ett getöga på Titans-Texans också! Sen blir det nog Rams-Cowboys, där jag tror att Dallas kan få det tufft.

Richard: Raiders döende slutspelshopp följer jag såklart, med ett öga på Rams-Cowboys och Vikings-Chargers. Annars är det kanske roligaste matchen att se Titans ta över divisionstiteln från Texans.

Per: Blir nog lite Redzone idag. Känner mig lite disträ, så jag låter Scott Hansen (programledaren) sköta mitt fokus.

 

”I AFC kommer Tannehill fixa biffen”

Nyheter

To Top