Analyser

Rookiesensationerna åker till Lambeau

NFL:s kanske bästa springspel just nu mot ligans vassaste uppställning för att stoppa det. Cowboys mot Packers kan bli en riktig showdown på söndag.

Med 23-16 slog Packers tillbaka Giants hemma efter viloveckan och Aaron Rodgers spelade stabilt utan att glänsa med 259 yards, två touchdowns men även två interceptions. Hela Packers har trummat på utan att direkt sticka ut och står på 3-1 inför mötet med laget som har två stekheta kandidater till titeln årets rookie i QB Prescott och RB Elliott.

Jämntjockt är melodin för Packers offensiv, en av få saker som stack ut en aning i anfallet mot Giants var Randall Cobb som kom över 100 yards receiving för första gången på bra länge. Eddie Lacy såg bra ut i springspelet, stannade på 81 yards men drog även på sig en skada som gör att han är tveksam till start på söndag. Packers hade sin längsta serie för året mot Giants, 75 yards som tog nästan nio minuter av klockan och slutade i en touchdown så formen får betecknas som god och i uppåtgående för Green Bay.

Cowboys står på 4-1 och vid det här laget är ingen längre förvånad när rookieduon Dak Prescott och Ezekiel Elliott dominerar Dallas offensiva produktion. För varje vecka som går kommer QB Tony Romo närmare en comeback och han har nu börja kasta lite lätt igen, hans ryggskada lättar och Prescott kanske känner flåset. Men oavsett om Romo tar tillbaka sitt jobb direkt när läkaren ger tummen upp eller om coacherna väljer att fortsätta spela spelaren med momentum är vi inte där ännu.

155 passningar – 0 interceptions

I söndags tvålade Cowboys till Bengals hemma, ett tag var ställningen 28-0 innan ett inför säsongen ganska högt rankat Cincinnati tilläts göra poäng. Elliot fortsätter motsvara och överträffa förväntningarna, mot Bengals hade han 134 yards i springspelet och två touchdowns. Prescott å sin sida har passat 155 gånger hittills men inte stått för en enda interception. Däremot noterades han för sin första turnover i NFL-karriären när han tacklades och tappade bollen.

Det är ett Cowboys fyllt av självförtroende som åker till Green Bay. Laget toppar NFC East efter att Eagles åkt på sin första förlust i en tajt match mot Detroit och trots att Dez Bryant fortfarande inte är tillbaka på banan verkar inget kunna stjälpa Cowboys, som också lutar sig på en urstark offensiv linje, just nu.

Men Elliott har en delikat utmaning i att försöka forcera Packers springspelsförsvar. Laget är bäst i hela NFL på att stoppa running backs och andra som försöker löpa mot dem, lika bra som Dallas är på att försöka och lyckas med springspel. På sina fyra första matcher har Packers bara tillåtit 42,8 yards per springspel per match. Att komma upp i den standarden igen och därigenom bromsa Elliott är en av de stora nycklarna till seger för hemmalaget. Packers secondary är skakigare än front seven och kanske kommer Prescott få luta sig mer på sin arm än tidigare.

På den offensiva sidan producerar Jordy Nelson mer och mer och närmar sig sakta den Nelson som var outstanding 2014 (han missade hela 2015 på grund av skada). Mot Giants hade han fyra mottagningar och en touchdown. Cowboys ställer Claiborne mot honom, en spelare som precis stängt ner storstjärnan A.J. Green och likt resten av Cowboys inte fruktar någon wide receiver. Undertecknad tror dock att Cowboys kommer ner på jorden igen mycket tack vare Packers försvar.

Tipset: 27 – 20 i Packers favör.

 

 

Nyheter

To Top