Analyser

Redaktionen tycker till – ”Kommer vara en tacksam snuttefilt för Alex Smith under året”

Vad hände i den gångna veckan? Varför är anfallen svaga? Vilken rookie imponerade egentligen mest? Redaktionen har fått svara på lite frågor inför den andra veckan.


Vad tar du med dig från veckan som gick?

Per Fogelin: Tyckte det var mycket som var halvdant. Försäsongsmatcher må vara en transportsträcka, men när det väl gäller tycker jag att man kan begära att spelarna är mer fokuserade. Jag fasar alltid över skadorna. Hur påtaglig att stjärnor är tämligen sekundärt. Det är djupet som tillslut avgör i många fall.

Magnus Ornhammar: En match är ingen match, men var detta början till slutet på Patriots dynasti? Alla som inte är från Bostonområdet hoppas nog på det. Går de till 0-2 efter Saintsmatchen kommer det bli liv i luckan. I övrigt tar jag med mig de många fina rookieinsatserna, var det en tillfällighet eller är spelare som Golladay, Cohen, Cook och Hunt med flera så här bra? Noterbart är också hur katastrofalt dåliga många lags anfallsspel var, över hälften av dem nådde inte ens 200 yards.

Mattias Olsson: Ärligt talat inte så mycket. Det var många offensiva linjer som hade ordentligt med problem och vi kanske får se en säsong med något mindre poäng. Annars tror jag att mycket kommer se annorlunda ut om bara några veckor.

Daniel Croona: Att det är omöjligt att dra några direkta slutsatser av försäsongen, mycket ser annorlunda ut redan vecka 1. AFC West känns precis lika bra och jämn som man hade hoppats, kan vi få tre slutspelslag därifrån?

Magnus Adolfsson: Måste lyfta Ravens defensiva insats mot Bengals. Michael Pierce och Brandon Williams käkade upp insidan på Bengals offensiva linje och Terrell Suggs fick Cedrick Ogbuehi att se ut som en nybörjare. Blir intressant att se om det är Ravens försvar som är bra eller Bengals anfall som är dåligt.  Jaguars 10 sacks mot Texans var anmärkningsvärt också, att Calais Campbell stod för 4 av dem är häftigt.

Lars Thorman: Ett stort frågetecken om vad som hände i Foxborough egentligen? Är Patriots inte bättre eller är Chiefs så jäkla bra? Jagaurs försvar är på riktigt och Seahawks offensiva linje är det inte.

Richard Olsson: Den årliga påminnelsen om att försäsongen inte säger så mycket. Raiders försvar var inte dåligt, Browns var inte bra och många lag hade svårt att få kemin att fungera. Flera bollar seglade över receivers på många håll och en del missar i kommunikationen i försvar. 

Dessutom tar jag med mig vikten av en offensiv linje. Se bara hur Russell Wilson och Aaron Rodgers fick springa för sina liv under söndagsnatten, eller hur Tom Savage käkade gräs mot Calais Campbell och Jaguars.

 

Om vi spelar utan offensiv linje så är det väl lite fusk att motståndarna har sin defensiva linje på planen?” (Photo by Brian Bahr/Getty Images)

 

Många lag hade problem att få flyt i sitt anfall, vad kan det bero på?

Per Fogelin: Ringrostighet. Många av de startande spelarna har inte spelat särdeles mycket under försäsongen.

 Magnus Ornhammar: Oklart, men detta kan väl vara ett bra läge att prisa försvaren och de defensiva koordinatorerna för ett väl genomfört arbete. 

Mattias Olsson: Blockeringen har jag redan varit inne på. Sedan brukar det väl ta lite längre tid för anfallen att komma igång. Försvaren går ju egentligen mest ut och jagar.

Daniel Croona: Jag tycker att en gemensam nämnare för de lagen är en undermålig offensiv linje. Jag kan tänka mig att lag som Giants och Seahawks kan repa sig men Texans, Bengals m.fl. kan få det riktigt tufft.

Magnus Adolfsson: Främst tror jag det är rost så här i början av säsongen, men det finns kanske också en koppling till senaste drafterna som varit fullproppade med defensiv talang och rätt ofärdiga offensiva spelare. Vi får se.

Lars Thorman: Tar alltid längre tid att installera ett nytt offensiv än ett nytt försvar så jag tror inte vi behöver gotta ner oss allt för mycket kring det. 

Richard Olsson: Det kändes rätt rostigt på många håll, lite bollar som seglade över huvuden bland annat. Sen har vi de senaste åren sett ett gäng drafts utan ett vidare bra inflöde av offensiva linjespelare, däremot ett överflöd bra passrushers. 

 

Ta´t lugnt Andy, noll touchdowns på två matcher är förmodligen bara rost” (Photo by Michael Reaves/Getty Images)

 

Arizona Cardinals får klara sig utan running backen David Johnson i 2-3 månader, vad betyder det för lagets chanser?

Per Fogelin: Stort avbräck. Vi kan mer eller mindre dra ett sträck över Cards nu.

Magnus Ornhammar: Gav inte mycket för Cardinals chanser redan innan superstjärnan Johnsons skada. Nu ger jag ännu mindre, det är svårt att se hur de ska lösa detta genom att plocka tillbaka den andre Johnson (Chris) som de släppte nyss och resten av backfieldlirarna. Seahawks kommer få enkel resa till divisionsvinsten.

Mattias Olsson: Det är ett oerhört tungt avbräck. Jag tror att de missar slutspelet i år. De var på håret och jag hade dem på en wild card-plats. Nu blir det svettigt.

Daniel Croona: Att dom är borta, jag tänkte att dom hade 50/50 chans att nå slutspel även med DJ. I Cardinals  kan man inte plugga in vilken medelbra running back som helst, det är den offensiva linjen inte tillräckligt bra för.

Magnus Adolfsson: Bortsett från quarterbacks är det nog få spelare som betyder mer för sitt lags styrka än vad David Johnson gör för Cardinals, blir helt klart tufft för dem att göra något nu.

Lars Thorman: Jag har backat ordentligt när det kommer till Cards de senaste veckorna. Tveksamt om de var att räkna med även med en hel Johnson. Vissa sluter samman och knyter näven, andra faller som ett korthus. Var står Arizona?

Richard Olsson: Redan innan såg det lite skakigt ut, jag har svårt att känna så mycket förtroende för Carson Palmer. Även om försvaret ser bra ut behöver den en bättre balans, något som Johnson gav dem i anfallet. 

David Johnson har fallit och en enig redaktion tror att Cardinals faller med honom. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

 

Vilken rookie imponerade mest i sin debut?

Per Fogelin: Chiefs Hunt var onekligen första omgångens stjärna.

Magnus Ornhammar: Kareem Hunt i Chiefs är omöjlig att blunda för med den sanslösa debuten borta mot regerande mästarna Patriots. Men det var många rookies som visade att deras pigga insatser under pre season kanske inte var en tillfällighet. Vill nämna Dalvin Cook som lyckades med 127 yards sammanlagt vilket var nytt rookie-debut-rekord för Vikings och även Tarik Cohens insats i Bears.

Mattias Olsson: Många spelade bra, tycker jag. Kareem Hunt i Chiefs står ju så klart ut men även Dalvin Cook i Vikings såg vass ut i samtliga delar av spelet. Corey Davis oväntat imponerande med tanke på att han missade hela försäsongen.

Daniel Croona: Kareem Hunt såg ju sjukt bra ut, men vill även slå ett slag för Tre’Davious White som såg riktigt bra ut på cornerback-positionen för ”mitt” Bills.

Magnus Adolfsson: Gissar att Kareem Hunt får mycket kärlek av de andra så jag säger Leonard Fournette. 100 yards på 26 försök mot Texans starka försvar, trots att Texans, införstådda i Blake Bortles värdelöshet, ställde upp med 8 man i boxen vid 57% av Leonards carries. Leo ger Jaguars en offensiv identitet som kan ta laget en bit..

Lars Thorman: Måste ju vara Kareem Hunt, att totalt köra över Super Bowl vinnarna som han gjorde är riktigt stort. Ska vi lyfta en på andra sidan också så blir det helt klart T.J. Watt.

Richard Olsson: Jag anade det tack vare sin situation, men RB Kareem Hunt i Kansas City Chiefs imponerade onekligen. Han är effektiv både i springspelet och som passningsmottagare. Kommer vara en tacksam snuttefilt för Alex Smith under året. 

 

Chiefs verkar ha hittat en guldklimp i Kareem Hunt. (Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

 

Vad ser du fram emot i kommande omgång?

Per Fogelin: Packers mot Falcons kan bli mycket trevligt. Sen vill jag gärna slänga ett öga på Miami som ofrivilligt blev spellediga i vecka 1. I övrigt ser jag fram emot matchen mellan Jerry Jones Genitals och BrinkTime. (Fantasy). Jag behöver en seger efter första veckans debacle.

Magnus Ornhammar: Med tanke på hur både Patriots och Saints inledde sina säsonger blir det våldsamt spännande att se slaget i the dome i New Orleans, det kan bli en mäkta passningsfest. Två framtida hall of fame QB:s som båda måste dra ett stort lass för att få laget – och säsongen – på rätt spår snabbt. På god andraplats är Green Bay hos Atlanta, reprisen på NFC Championship final i vintras när Falcons inviger sitt nya skrytbygge.

Mattias Olsson: Jag tycker att Eagles hos Chiefs ska bli spännande. Den kan nog svara på många av de frågor vi har kring de lagen.

Daniel Croona: Det kommer att slå gnistor mellan Vikings och Steelers, den matchen kan bli riktigt sevärd.

Magnus Adolfsson: Känns konstigt att säga… Jaguars – Titans. Två lag med olika ingångslägen på säsongen och man skulle kunna säga att Titans har lite kniven mot strupen redan här. Att börja säsongen 0-2, att ligga 2 matcher efter i divisionen, det är en tuff start. Steelers mot Vikings blir intressant.

Lars Thorman: Minnesota borta mot Pittsburgh ska bli spännande. Har Vikings plötsligt ett offensiv att komplettera sitt fina försvar med? Både Bradford och Cook gjorde det riktigt bra. Steelers vann utan att egentligen använda Bell och har ett försvar som bara blir bättre och bättre. Finns många intressanta delar att zooma in på i den matchen.

Richard Olsson: Chargers håller sin första hemmamatch i lilla StubHub Stadium i Los Angeles, kan de locka en större publiken än Rams? De möter ett Dolphins med slutspelsdrömmar vars första vecka ställdes in pga. stormen Irma. Är de extra redo eller mentalt oförberedda?

Fogelins fantasylag heter vad sa du?!” (Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Nyheter

To Top