Analyser

Redaktionen tycker till, vecka 9

Redaktionen tycker till

Vecka 9, 2021

 

Efter några veckors paus är redaktionen i tyckartagen efter en händelserik vecka. Vi har sett en trade deadline, en räcka olyckor och skador och ett i övrigt saftigt nyhetsflöde passera oss förbi. Gott om saker att kommentera. Vi inleder med trade deadline innan vi söker oss vidare till mer snaskiga frågor och lämnar således den tragiska historien med Henry Ruggs därhän då vi redan snackat om det så det räcker i veckans podd.

 

  1. Hur skulle du summera årets trade deadline som ju faktiskt innehöll en del intressanta transaktioner?

 

Per: Rams bygge är intressant att följa, och har varit så under en tid. Det gäller onekligen att vinna nu, för sedan imploderar troligtvis bygget. Senaste tillskottet Von Miller är ju en rejäl pjäs att plocka in så det skall bli kul att se hans framfart i Rams-tröjan. I övrigt är det intressant att notera att Chiefs försöker att bättra på sin defensiv. Ingram från Steelers är säkerligen välkommen, men det tänker ju inte alla alla hål. Slutligen var det som vanligt en hel del som inte rörde på sig. Trodde OBJ (innan deadline) och t.ex. Mack (Colts) skulle få nya klubbar. 

 

Svante: Von Miller till Rams är utropstecknet. De fortsätter att byta bort val mot bevisade stjärnor. Det är en intressant metod för att bygga ett lag, men jag tänker att smällen måste komma tillslut. Om inte annat så påverkas djupet i truppen av att aldrig få in unga och billiga spelare. Super Bowl-fönstret är dock öppet för Rams och jag gillar att det satsar för att vinna det på hemmaplan. Utöver det så är väl de största trejderna de som inte hände. Jag tänker främst på Watson, som blir kvar i Houston. Åtminstone en liten stund till.

 

Daniel: Det märks att covid-året och det sänkta lönetaket gjort det svårt för lag dels behålla spelare som inte riktigt presterar i motsvarighet till vad dom får betalt men även när det gäller att trejda till sig ny talang. Von Miller – trejden bekräftar ju det till viss del i och med att den bara kunde bli av genom att Broncos fortsätter betala hans lön i år även om han spelar för Rams fortsättningsvis. Långt innan trade deadline så trejdad Panthers för Stephon Gilmore som gjorde en lyckad debut i söndags, det ska bli intressant att se om han kommer tillbaka till gammal god form där.

 

Richard: Det är alltid färre faktiska trades än snacket inför. Tydligt att slutspelslagen gör justeringar, både Rams och Chiefs hoppas på en extra växel med Miller respektive Ingram. Browns hoppas på förbättring genom att släppa OBJ, mindre talang men mindre huvudvärk. 

 

Magnus: Det var väl relativt lugnt även om det hände en del. Tror förväntningarna på byten blivit lägre med åren, vilket gör att deadlinen passerar rätt stillsamt. Rams fortsätter satsa på nuet, blir intressant att se vad som händer i framtiden. 

 

  1. Odell Beckham Jr och Browns stormiga relation slutade i en smärtsam skilsmässa. Kan OBJ hitta någon ny partner som vill ta en chans på honom och vilka egenskaper tror du krävs för att OBJ ska kunna bli harmonisk och kanske rentav kär igen?

 

Per: Så här innan alla bitar fallit på plats för den här typen spelare, så brukar det sägas att ”vi tar inte in en spelare som stör omklädningsrummet” och liknande saker. Men när laget tillslut får frågan om de vill ha ”problemspelare X” så brukar man glömma ”petitesser” som kriminella banor eller en oönskad personlighet. I slutändan handlar det bara killen om killen kan spela. Någon kommer plocka upp honom, och han kommer fortsätta att vara gnällig och småskadad i en annan stad.

 

Svante: Han kommer garanterat att hitta en ny adress, han är fortfarande en väldigt begåvad receiver. Jag tror dock att han kommer gå unclaimed genom waivers. Efter det lär en hel del möjligheter öppna upp sig. Jag kan se honom i Chiefs. Experimentet med Josh Gordon har väl inte direkt lyckats, så de är nog fortfarande sugna på en receiver som kan göra skillnad. Där får OBJ även en QB med en kanonarm, så det är en sak mindre för honom att skylla på.

 

Daniel: OBJ verkar ju fortfarande ha fysisk förmåga så han har egentligen bara spelat några matcher efter en väl genomförd offseason rehabilitering. Det tyder ju på att han verkligen vill. Men att knappt hinna komma tillbaka innan man ses som en locker room cancer, en svulst som fältskären får komma in och avlägsna så fort som möjligt, det bådar inte gott. Något med OBJ och Baker klickar inte, dom litar inte på varandra, och med tanke på det så tänker jag att endast ett lag med en riktigt bra och etablerad QB skulle våga bjuda ut OBJ på en dejt, jag tänker att Packers, Bucs eller Seahawks skulle kunna lyckas.

 

Richard: Han lär få nya chanser hela tiden. Han har en stor talang, men är inte längre lika bra som han en gång varit. En riktigt bra WR är bra oavsett vem som är QB och tar vara på sina chanser. Visst, Baker har missat honom ibland men han har inte heller gjort så mycket med de chanser han fått. Browns är lika bra med som utan honom. 

 

Magnus: Sedan 2019 är OBJ den passmottagare som haft lägst andel “mottagningsbara” targets (Spelare med över 200 targets). 62% av passningarna Baker slängt mot OBJ har setts som catchable. Att fallet varit så är såklart bägges fel, men det indikerar också att Odell Beckham kan göra mer nytta under bättre förutsättningar. 

 

  1. Aaron Rodgers ljög om sin vaccination, och har agerat inför allmänheten och samtliga lagkamrater som att han faktiskt är vaccinerad. Hur mycket tror du att han skadat lagkamraternas förtroende genom sitt agerande? Borde Rodgers och/eller Packers bestraffas?

 

Per: Jadu, för egen del sjönk han ju genom golvet och det blev inte bättre efter att han talade ut hos Pat McAffee. Finns det ingen PR-människa som kan be killen sluta prata? Han gräver sig bara djupare ner i sin egen skit. Om någon spelare upplever samma känslor som jag så skulle han få svårt att leda Packers fram igenom. Nu får vi dock hoppas, för Aarons del, att han har mycket på ”pluskontot” bland kamraterna. Alternativt att han får tag på 52 stycken ps5:or snabbt. 

 

Svante: Utöver att han ljög för allmänheten så tycker jag det är anmärkningsvärt att ligan tydligen visste om det och lät det passera. Ytterligare ett tecken på hur ligans stjärnor får särbehandling. Om det inte redan var klart så tror jag absolut att detta blir sista säsongen i Packers för Rodgers efter denna historien. Förtroendet för honom inom organisationen har sannolikt fått sig en törn. Lagkompisarna lär dock glömma det snabbt om han fortsätter spela bra och ger dem en ring som avskedspresent.

 

Daniel: Det är troligt att lagkamraterna varit införstådda med läget, men i och med att Rodgers fått gå utan munskydd och inte följt reglerna eftersom han i sin förvridna hjärna sett sig som “homeopatiskt vaccinerad” så måste dom ha utsatts för risker varje dag som kanske inte blivit helt tydliga förrän nu, när han trots allt blivit smittad. Att Packers låtit detta hända tycker jag förtjänar en bestraffning. Att NFL verkar ha känt till detta hela säsongen gör att jag tror att dom slipper bestraffning. 

 

Richard: Har svårt för hela grejen att hans ”åsikter” i frågan är värd något, att han tror sig kunna veta mer än den samlade forskningsvärlden. Där tappar man ju respekt för honom. Att han dessutom ljugit om det för att undvika medial genans gör det hela ännu värre. 

 

Magnus: En rätt rörig situation som innehåller många saker. Dels själva icke-vaccinationen, dels vilka som visste Rodgers status, och dels hur han följt eller inte följt NFLs regler. Att Rogders är något av en konspirationsteoretiker har han visat tidigare, och jag tycker han angrepp hela denna historien på absolut värsta sätt. Med det sagt, tror inte hans medspelare bryr sig nämnvärt så länge han presterar.  

 

  1. Efter denna veckan är vi halvvägs genom säsongen. Vilka lag trodde du skulle nå Super Bowl inför säsongen, och har det förändrats nu? 

 

Per: Jag har för mig att jag trodde på Bucs & Chiefs igen. Med Bills som spekulant på de sistnämndas plats. Bucs tror jag fortfarande på med Chiefs ser oroväckande ut. Varken offensiv eller defensiv klickar riktigt som förr.  

På pluskontot bland övriga lag är jag glatt överraskad av Cowboys.

 

Svante: Jag bettade på Rams mot Chiefs i Super Bowl, och det är väl fortfarande möjligt. Rams känner jag mig fortfarande nöjd med, jag kan absolut se dem där i februari. Chiefs är väl lite skakigare. Dem kanske jag vill byta ut mot Buffalo Bills.

 

Daniel: Jag trodde på en repris, Buccaneers mot Chiefs. Det känns fortfarande fullt möjligt och jag tror faktiskt jag håller fast vid det, men Chiefs och Mahomes får börja snäppa upp sig lite nu.

 

Richard: Rams mot Bills tror jag det blir. Rams har verkligen imponerat och har de stora stjärnorna som kan förändra och avgöra matcher. Dessutom en bra stab på sidlinjen. Bills är riktigt bra i år och har byggt sitt lag för att kunna hänga med Chiefs poängfester men också starka i försvaret att kunna stoppa Ravens spring.

Magnus: Trodde på Chiefs – Bucs, numera tror jag att det blir Bucs – Bills. Två kompletta lag. 

 

  1. Slutligen, vilka matcher är du mest intresserad av denna söndag?

 

Svante: Jag är väldigt sugen på The Battle of Ohio. Matchen mellan Browns och Bengals. Efter det blir det 49ers, när de denna vecka välkomnar Cardinals till Levi’s Stadium och jagar säsongens första vinst på hemmaplan.  

 

Per: Tack vare herrarna Wentz och Taylor har mitt huvudsakliga fantasylag goda förutsättningar för att lyckas, vilket gör att jag för en gång skull kanske kan njuta av en match. Svantes tips låter lite lockande, men samtidigt finns det mycket annat. Hjärtat vill ha lite Dallas. Sen kan de också vara kul att spana in hur det går i Packers efter veckan som varit. Eller varför inte lite Ravens….? Blir nog Redzone vid sju som vanligt.

 

Daniel: Jag tycker att AFC North – derbyt mellan Browns och Bengals känns riktigt spännande, Browns behöver verkligen ta en seger på bortaplan för att hänga på i racet. Sen håller jag mig förhoppningsvis vaken för en gångs skull under hela den sena matchen mellan Packers och Chiefs. Jordan Love känns som en Mahomes light och med tanke på att Mahomes också gör det just nu så kanske det kan bli spännande! 

 

Richard: Lite konstigt kanske, men jag tycker att Jordan Love-kryddan i Packers mot Chiefs gör att den bara blir mer sevärd, åtminstone för mitt objektiva öga. Blir kul att se hur laget ser ut med honom, ifall framtiden finns där eller inte.

 

Magnus: Har knappt återhämtat mig efter att Ravens blev pulveriserade av Bengals, tur vi fick en bye week så man kunde lappa ihop sig själv någorlunda. Så att se om Ravens kan kamma till sig mot Vikings blir min match. Annars är det Bengals – Browns som får mitt intresse, jäkligt viktig match.  

Redaktionen tycker till, vecka 9

Nyheter

To Top