Bears

Packers, Bears inledde i natt

Årets säsong inleddes under natten till idag med ett klassiskt divisionsmöte mellan Green Bay Packers och Chicago Bears. Det blev en försvarsinriktad tillställning där gästerna tog hem vinsten.

Ligan firar 100 år och vad passar då bättre än att två historiska lag som Packers och Bears startar festen? Det var deras 199:e möte och Packers leder efter vinsten nu med 98-96 (6 oavgjorda). Poängen från natten kastade oss dessutom 100 år tillbaka i tiden – 10-3 är i dagens mått mätt en snål tillställning. Det var fler punts (17) än totala poäng!

Det var försvaren som var huvudnumret för båda sidor. Bears startade fantastiskt, och var det i stort sett hela matchen. Men bara ett ögonblick av svaghet var tillräckligt för Packers och Aaron Rodgers, som med hjälp av ett spel på 47 yards fick momentum nog att därefter slänga in matchens enda touchdown. Rodgers lobbade in en boll till Jimmy Graham som sträckte sig längst.

Likaså spelade Packers försvar bra och Bears anfall var allt annat än imponerande. Packers defensiva linje lyckades sätta press hela kvällen och deras secondary hade händerna på flera bollar. Aggressivt spel hindrade Bears från att få rytm i anfallet eller få tid att skissa upp stora spel. De höll Bears trickspel i schack, Mitch Trubisky kastade ett gäng karaktärsenliga ankor och hans receivers tappade några lätta mottagningar. Bu-rop ekade titt som tätt från en klart frustrerad publik.

Precis som förra året snodde Packers en vinst i årets första match, en skön start för nya tränaren Matt LeFleur trots offensiva bekymmer. För Bears gick det ju rätt bra trots förlust i inledningsmatchen 2018, så de kanske kan vara lugna en vecka till. Oavsett, fotbollen är tillbaka och vi är alla glada för det!

Packers, Bears inledde i natt

Nyheter

To Top