Nyheter

Inför vecka 10: Många viktiga rivalmöten

Förra veckan tågade lagen in i säsongens andra halva. För flera lag är framtiden viss, några tågar obehindrade fram mot en självskriven slutspelsplats medan vissa redan nu blickar fram mot nästa år. Med det sagt är det samtidigt en hel hög lag kvar i en väldigt jämn strid om slutspelet och flera vars chanser hänger på en skör tråd.

Veckans rivalstrid
Det finns flera att välja på, den mest intressanta är kanske Bears mot Lions. Bears leder förvånansvärt NFC North med fem vinster, Lions i botten med sina tre. Dessa divisionsmatcher kommer vara avgörande. Antingen sticker Bears ifrån ytterligare, välbehövt inför ett tufft avslut på säsongen, eller så knapar Lions in och håller hoppet vid liv en vecka till.

Också mötet mellan Colts och Jaguars känns som en otroligt viktig match. Jaguars säsong är på en spikrak resa neråt och behöver vända skeppet innan allt är för sent. En förlust här kan vara sista spiken i kistan. Colts å andra sidan har vaknat till liv efter en slö inledning och trendar åt rätt håll. För båda två är det viktigt att inte halka efter Houston Texans för mycket om de ska ha en chans på divisionstiteln.

Veckans utklassning
Här är det spännande. Blir det Kansas City Chiefs, som är 16.5 poängs favoriter, över Arizona Cardinals? Ligans bästa anfall mot ett av de sämsta lagen, med hål och problem lite överallt. Eller är det Los Angeles Chargers som tar emot Raiders historiskt dåliga försvar? Visst borde Rivers och hans kamrater ganska enkelt ta poäng mot ett försvar som varken kan markera receivers eller pressa quarterbacks. Chargers är dock bara 10 poängs favoriter, kanske finns det tillräckligt hos Raiders för att undvika ännu ett magplask.

Saints reser till djungeln för att ta sig an Andy Dalton och co. (Photo by Andy Lyons/Getty Images)

Veckans sleeper
Saints vann en känsloladdad match mot Rams förra veckan och känner sig troligen som rena rockstjärnor -”bäst i världen!”. De åker till tråkiga, kalla Cincinnati för att ta sig an Bengals, som gärna petar hål på Saints drömmar. Såklart är Saints favoriter, med all rätt, men Bengals kan överraska. Brees är en annan QB utomhus, Bengals defensiva linje kan utmana Saints offensiva och Bengals har underdog-mentaliteten att utnyttja. Det här kan bli betydligt mer spännande än många tror.

Veckans bästa
Återigen en divisionsmatch när Dallas möter Philadelphia under söndagsnatten. Dallas på 3-4 behöver få ordning på anfallet för att kunna slåss på riktigt och Eagles ger dem en tuff utmaning. Eagles på 4-4 har en chans att ta ledningen i NFC East, förutsatt att Redskins eventuellt förlorar mot Buccaneers. Det här är också en drabbning som brukar bjuda på mycket känslor och spektakel.

Inför vecka 10: Många viktiga rivalmöten

Nyheter

To Top