Analyser

Vad kostar det att tanka?

Fyra raka förluster och känslan för oss utomstående är att Cleveland Browns blivit sämre och sämre för var match. Att motgång föder motgång är en naturlig sak, men det fans och andra observatörer börjar fundera på är om det verkligen är så illa för Browns att förlora. Det finns en fin draftposition i potten om matcher förloras. Men kostar det något?

I dagens hemmamatch mot New York Jets, som kommer från två raka segrar, dras frågan till sin spets. Inför säsongen var detta två lag som tippades i botten, två lag som någonstans väntade på en quarterbacks-frälsare. Vinner Browns så försämras deras chanser att välja först i kommande draft, medan en förlust mot ett lag som ses som jämbördigt minskar chanserna att vinna matcher överhuvudtaget. Det är den punkten som väger tyngst.

Att Cleveland endast vann en match förra säsongen var inte direkt konstigt, men fortfarande var säsongen en tung upplevelse för de inblandade. Fansen planerade 0-16 parader och i media pratades det om laget var historiens sämsta. Att gå till jobbet varje dag och känna att man är dålig på det man gör är inget som någon trivs bra med.

Under den andra säsongen är det meningen att saker ska börja bli bättre. De som var med förra året vill inte vara ligans clowner på nytt och nytillskotten vill visa att de är svaret på hur Browns ska vända den negativa trend man befinner sig i. Redan i den insikten kan vi stryka ett sträck över att Browns medvetet förlorar matcher. Det finns en yrkesstolthet och en rädsla för att bli av med sitt arbete. Lägg till att det är nästan omöjligt att i början av oktober veta vem som är spelaren som väljs nummer ett i draften om sju-åtta månader. Tankning är inget som spelare och coacher i Browns pysslar med.

Senast mot Bengals gjordes säsongens sämsta insats och det är nu alla väntar sig att Browns ska dyka djupt på nytt, lite som förra säsongen. Efter matchen började missnöjes tendenserna dyka upp. Isaiah Crowell lämnade arenan utan att duscha, en protest då han ansåg att han fick spela för lite. “We lost and I didn’t really get a chance to contribute at all, so that’s what I was really mad about. … I feel like I can contribute to the game to help my team win, so that’s what I was upset about.”. Joe Thomas har i veckan fått frågan om laget är in tank-mode, vilket han slagit bort med bland annat ovanstående orsaker. Det är för osäkert både ur jobbsäkerhetsaspekt och i frågan om vilken spelare som faktiskt är värd att välja som nummer ett. Dessutom har Hue Jackson börjat få frågor om han känner sig pressad och är rädd för att mista sitt jobb. För varje förlust kommer dessa yttre störningar att öka.

Jets är någonstans en livlina för att inte hamna i det riktiga mörkret. Efter att Jets varit på besök i Cleveland reser Browns till Houston för att möta Texans, och den Deshaun Watson som Browns inte såg som framtidens räddare. Därefter väntar Titans hemma, Vikings i London, och Lions i Detroit, innan Jaguars kommer till Cleveland. Då är halva säsongen passerad och är Hue Jacksons mannar fortfarande vinstlösa kommer stämningen i Cleveland vara uppgiven och ifrågasättande. Förmodligen på den nivån att förändringar i ledarstab och filosofi börjar bli oundviklig. För att Browns ska kunna arbeta med kontinuitet och tålamod är en vinst mot Jets nästintill ett måste.

Cleveland får tillbaks Myles Garrett till denna match, det kan vara en gnista som sätter lite fyr på Brownslaget. Pass rushern som valdes allra först i den gångna draften har missat de fyra första matcherna på grund av en fotskada, nu är det många som är intresserade av att se vilken påvekran han kan ha på en match.

För New York Jets del är det en chans att ta sin tredje raka seger och det var det inte många som förväntade sig inför denna säsong. Matchen i Cleveland sparkar igång klockan 19:00.

 

 

Nyheter

To Top