Nyheter

Favoriterna levererade – recap vecka 8

Det var flera lag som hade vilovecka, en s.k. bye week, denna vecka och flera matcher med väldigt tydliga favoriter. Nu är vi officiellt halvvägs in på säsongen, åtminstone för de lag som inte haft sin vilovecka ännu. Det börjar klarna sig med vilka lag som är faktiska utmanare, vilka lag som är årens jumbo och vilka som är årets besvikelser. Den här veckan fick vi se allt mellan fantastisk fotboll och en London-match.

Favoriterna slog till
På förhand såg veckan ut att vara relativt enkelt att förutspå, det var flera lag som såg ut att få sig en självklar seger. Även om vägen dit kanske var lite skakig, inte minst för Cincinnati, Falcons och Seahawks, så slutade de flesta matcherna precis som spelbolagen räknat med. Det är förhoppningsvis ett tecken på att de bra lagen börjar komma i form nu, såhär halvvägs in på säsongen.

Årets bästa match
Någon gång varje säsong kommer en sån där oförglömlig match som är så fantastisk att man kommer sitta i sommar och titta på reprisen. Precis så blev det när Houston Texans gästade Seattle Seahawks. Matchen innehöll allt som förgyller en match – en växande superstjärna i Texans rookie Deshaun Watson, en extremt högljudd hemmapublik och stora makalösa spel. Till slut vann hemmalaget efter en dramatisk avslutning och imponerande sista serie av Seattles anfall.

Sista stoppet i London
Årets sista match i London är nu spelad och inte en enda av matcherna där har varit speciellt jämn. Vi kunde kanske väntat oss en ensidig match när Vikings mötte Browns. NFL borde seriöst fundera på om de verkligen ska expandera så mycket mot Europa om det har sådan inverkan på spelets kvalitet. Med resan, jippot runt omkring och tidsskillnaden finns det en hel del faktorer som påverkar spelarna.

Det är inte så många som är rädda för årets ”Dawgs” (Photo by Naomi Baker/Getty Images)

Fortfarande tomhänt i Cleveland och San Francisco
Efter åtta veckor har vi fortfarande två lag som inte lyckats vinna en enda match, vilket är absurt. För Browns ser det mörkt ut även framöver, då de har en hel del tuffa matcher framför sig som de inte ser ut att kunna vinna. Däremot har 49ers två lite lättare matcher de kommande veckorna mot Arizona Cardinals och New York Giants.

Saints är tillbaka
Även om det satt hårt inne vann Saints sin femte raka match. De är onekligen ett lag att räkna med, just nu spelar de i nivå med de bästa lagen. De är för tillfället favoriter att vinna NFC South. Försvaret börjar leverera och anfallet visar att de kan vinna både via luften och marken.

Bills krossade på hemmaplan
Dominant försvarsspel av Buffalo Bills satte stopp för Raiders anfall, och troligen deras säsong. Bills stoppade Raiders konservativa anfall och höll dem till enbart sju poäng innan matchen var avgjord och Raiders fick massa gratisspel för att putsa statistiken. Fyra turnovers till Bills hjälpte såklart. Bills är nu 5-2 för säsongen, bara en vinst bakom Patriots, och i god position för att ta sig till slutspel för första gången sen 1999.

Efter nattens kalasmatch får JuJu Smith-Schuster passa sig för att inte bli av med mer än sin cykel. Ja, vi tittar på dig Marty.

JuJu och försvaret vann för Pittsburgh
Steelers rookie JuJu Smith-Schuster har hamnat i rampljuset på grund av sin gnällige lagkamrat Martavis Bryant, men tog igår själv över scenen. Med sju mottagningar för 193 yards och en touchdown etsade han sig fast i startuppställningen och tvingade kvar Bryant i skamvrån. Men utan en nästintill heroisk insats av Steelers försvar i egen red zone hade de inte vunnit. Försvaret tillät bara sex poäng på tre vistelser i red zone. Det börjar osa självförtroende från Pittsburgh som ser ut som det bästa laget i AFC just nu.

Rivers på nedgång?
Chargers har börjat luta mer och mer på sitt springspel och mot Patriots var det tydligt inledningsvis. I första halvlek kastade QB Philip Rivers bollen enbart fem gånger. De ställde också upp en del i wildcat. Intressant att de tar bollen ur händerna på Rivers, men kanske har han tappat lite av sin gas. Det såg åtminstone ut så på matchens sista spel, när Rivers inte ens lyckades få fram bollen till end zone från 30 yards.

Nyheter

To Top