Analyser

Jakten på slutspel – Vilka har chansen?

En omgång kvar och tre slutspelsplatser kvar att kämpa om. Två i AFC och en i NFC. Här får ni koll på vilka lag som är med och gör upp och vad som krävs för att laget ska vara en av de tolv som fortfarande kan hoppas på att lyfta Lombardis trofé. 

NFC

Klara för slutspel:Philadelphia Eagles (13-2), Minnesota Vikings (12-3), Los Angeles Rams (11-4), New Orleans Saints (11-4) och Carolina Panthers (11-4).

Jakten om 1 plats: Atlanta Falcons (9-6) och Seattle Seahawks (9-6).

Scenarion: I NFC är det enkelt, Atlanta Falcons har allt i sina egna händer. Möter slutspelsklara Carolina Panthers hemma och tar den sjätte och sista platsen vid seger. Vid förlust kan Falcons gå vidare om Seahawks förlorar hemma mot Arizona Cardinals. För Seattle gäller det att Falcons faller samtidigt som Russell Wilson och hans mannar gör sitt jobb och vinner.

 

AFC

Klara för slutspel: New England Patriots (12-3), Pittsburgh Steelers (12-3), Jacksonville Jaguars 10-5) och Kansas City Chiefs (9-6).

Jakten om 2 platser: Baltimore Ravens (9-6), Tennessee Titans (8-7), Buffalo Bills (8-7) och Los Angeles Chargers (8-7)

Scenarion: I AFC finns det många möjliga scenarion, så vi bryter ned det på de fyra lagens nivå.

Baltimore Ravens: Har allt i sina egna händer. Seger eller oavgjort hemma mot Cincinnati Bengals, som inte har något mer än äran att spela för, och en slutspelsplats är säkrad. Skulle Ravens förlora mot Bengals så finns fortfarande chansen till slutspel, då krävs det att antingen Bills eller Titans förlorar.

Tennessee Titans: För Titans del gäller det att vinna mot ett slutspelsklart Jacksonville Jaguars, då blir det slutspel. Skulle Titans förlora krävs det att både Bills och Chargers förlorar sina matcher.

Los Angeles Chargers: För Chargers del gäller det att slå Oakland Raiders hemma på sin lilla hyrarena, samtidigt krävs det att Ravens vinner och Titans förlorar. Skulle Ravens förlora måste Chargers hoppas att även Buffalo förlorar.

Buffalo Bills: Bills möter Miami Dolphins i Miami och måste vinna den matchen, dessutom behöver Buffalo hjälp av andra lag. Enklast är att hoppas på att Ravens förlorar mot Bengals, det i kombination med en Buffalo-vinst bryter Bills slutspelstorka. Vinner Ravens så måste Bills hoppas att både Titans och Chargers förlorar, räcker inte med att en av dem gör det.

 

Nyheter

To Top