Cardinals

Gubbarna mot ynglingarna i London

Ett enkelt sätt att dela upp en grupp i två lag är att ta äldre mot de yngre, det har nog alla som hållit på med en lagidrott gjort. Tittar vi på Arizona Cardinals och Los Angeles Rams så kan det verka som att lagen är uppdelade med samma metod. Cardinals är ligans äldsta gäng medan Rams har det näst yngsta manskapet.

En uträkning från den första truppen innehållande 53 spelare visade att Cardinals hade en snittålder på 27,28 år, 0,5 år äldre än det näst äldsta laget, Carolina Panthers. I den andra änden hittar vi Rams, som efter 4 säsonger där laget varit yngst fick se Cleveland Browns knipa första platsen. Rams snittålder i början av säsongen var 25.09 år per spelare (Browns med alla sina rookies har en snittålder på väldigt låga 24,24 år).

Skillnaden mellan truppernas snittålder är 2.19 år, vilket ger en totalskillnad på 116.07 år. Det är rätt mycket erfarenhet bakom de siffrorna. Hos Cardinals finns en bunt offensiva nyckelspelare med slutet av karriären i sikte. QB Carson Palmer är 37, WR Larry Fitzgerald är 34 och nytillskottet RB Adrian Peterson är 32. Motsvarande spelare hos Rams är i början av sina karriärer. QB Jarred Goff 23, RB Todd Gurley 23 och WR Sammy Watkins 24. Det blir ett möte mellan veteranernas rutin och ungdomarnas hunger.

Passande nog tränas gamlingarna i Arizona av den tredje äldste coachen i ligan, Bruce Arians. Med sina 65 år delar Arians andraplatsen med Bill Belichick, de två är ett år yngre än Seahawks Pete Carroll. Den yngste coachen i NFL återfinns givetvis hos Rams. Sean McVay är med sina 31 år närmare 0 år än vad han är Arians 65. McVay är den moderna NFL-historiens yngste huvudtränare.

Matchen i London börjar klockan 19:00. Kanske kan den sena matchstarten gynna ungdomarna i Rams, eller är det Cardinals erfarenhet av att hantera nya situationer som blir tungan på vågen. Eller så är ålder bara en siffra.

Nyheter

To Top