Analyser

Redaktionen tycker till – ”Ett 3-timmars time out-kort”

Vem är den mest värdefulle spelaren om ligans quarterbacks räknas bort? Vad innebär det att Aaron Rodgers är tillbaks? Vilka NFL-julklappar ska den snälle få? Vilka matcher bör ses denna vecka? Redaktionen har fått tycka till. 

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: Jag har fortfarande bilderna från snökaoset i Buffalo på näthinnan men det är såklart Carson Wentz skada man tar med sig framöver. Jag lider med alla Eagles-fans som nu måste stå ut med en quarterback som kastat sju touchdowns i en match.

Magnus Ornhammar: Wentz skada gav ytterligare ett trist skimmer till denna säsong där många framträdande spelare av fallit ifrån. Samtidigt kommer Rodgers tillbaka, så allt är inte nattsvart för den som vill ha spännande QB-spel. Dessutom – Jacksonville är klara för slutspelet redan nu, enligt mig.

Per Fogelin: Svårt att inte lida med Eagles. Wentz skada är oerhört tragisk. Gör nästan än ondare att den kommer så hör sent.

Richard Olsson: Att Steelers hela tiden lyckas hitta sätt att vinna matcher utan att spela så bra som de egentligen skulle kunna göra. Kommer de vara farliga på riktigt i slutspelet eller spricker den här bubblan när de ställs mot riktigt bra motstånd. Vi får ju ett prov på det idag.

Magnus Adolfsson: En bradålig bra känsla efter Ravens knappa förlust mot Steelers, laget kan bjuda till mot bra lag på bortaplan men försvaret utan Jimmy Smith såg inte alls bra ut. Annars är Wentz skada det som ligger på näthinnan, väldigt tråkigt. 

Carson Wentz får dessvärre snällt sitta och se på när lagkompisarna avslutar säsongen. (Photo by Tom Pennington/Getty Images)

 

Aaron Rodgers är tillbaks i Green Bay, vad innebär det?

Daniel Croona: Att det blir roligare att se Packers, men jag tror det blir tufft att nå slutspel ändå. Panthers på bortaplan är ingen lätt nöt att knäcka även om Rodgers skulle hitta formen direkt.

Magnus Ornhammar: Om Packers trotsar alla odds och går till slutspel lär Hundley kallas hjälten som höll säsongen vid liv, åker de ut före det, vilket allt pekar på, kommer snart ingen att minnas honom. För Rodgers hoppas jag att han är helt kurant för att kunna ta rejäla smällar på plan, han ska möta Vikings och Barr som skadade honom, en gång till i år.

Per Fogelin: Ja, det ger ju hoppet tillbaka till alla Packers-fans och ger lite stjärnglans till de sista omgångarna. Inte varje dag vi får tillbaka en stjärna i spel. Har varit lite mycket envägstrafik till doktorn i år.

Richard Olsson: Att de är farliga igen. Jag är helt tagen att de lyckats hålla sig kvar i striden, nu har de en seriös chans. Ingen vill möta Rodgers i slutspelet, men det är fortfarande en ganska brant uppförsbacke även med Rodgers.

Magnus Adolfsson: En chans för Rodgers att göra sig än mer odödlig. Tar han Packers till slutspel så är det en enorm bedrift. Om jag tror att det blir så? Njaej, tror Panthers dödar drömmen redan denna söndag.

Nähe, ska det bli slutspel är det dags för  fin vantarna att åka av”  (Photo by Stacy Revere/Getty Images)

 

Vilken icke-QB är din MVP denna säsong?

Daniel Croona: Antonio Brown. Han har avgjort så många matcher i stort sett på egen hand i år. Just nu är han på väg mot 1857 yards för en säsong, rekordet är på 1964. Det kan han nå.

Magnus Ornhammar: Antonio Brown. Bara att kolla statistiken och hur han gång efter annan räddat Steelers med viktiga spel. Det kvittar vilka han möter eller hur han markeras, han dominerar och levererar nästan alltid.

Per Fogelin: Antonio Brown i Steelers är ju en kille som utstrålar ren klass hela tiden. Dessutom har han en liten chans på Megatrons rec. yards-rekord.

Richard Olsson: Antonio Brown gör ju en helt fenomenal säsong uppe i Pittsburgh, men också Cameron Jordan i Saints är värd att nämnas.

Magnus Adolfsson: Säger Alvin Kamara här. Saints är ett av ligans bästa lag med Kamara på planen. Utan honom, som vi såg senast mot Falcons, är anfallet inte alls lika speciellt. Får erkänna att Antonio Brown är rätt okej också..

Antonio Brown klättrar upp för MVP-listorna.

 

Julen närmar sig, vad är ett bra julklappstips?

Daniel Croona: Då vill jag slå ett slag för Cornhole. Amerikanernas favoritsysselsättning under tailgates borde få större spridning även här.

Magnus Ornhammar: Ugly Christmas sweaters går hem för den med humor. Men det har ju inte alla tyvärr. Själv har jag redan två i garderoben, dock inköpta för egen maskin.

Per Fogelin: Ett Game pass brukar vara ett givet svar, men med tanke på deras tekniska problem i år, hoppar jag det. Varför inte en riktigt god bok? Titta förbi vår bokavdelning för lite tips. 

Richard Olsson: Den fula jultröjan är ju väldigt rolig, annars fungerar ju alltid en boll också. Förra året gav Per Fogelin i redaktionen hela 24 underbara tips i en julkalender, där finns gott om inspiration.

Magnus Adolfsson: Med tanke på att det är fullt med matcher på julaftonskvällen så kanske ett 3-timmars time out-kort klockan 19:00 den 24:e kan vara något att ge den fotbollsfrälste? 

NFL-tomten är nöjd över tipsen han fått från rdaktionen. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

 

Vad ser du till helgen?

Daniel Croona: Jag går upp direkt på söndag morgon och kollar Chiefs mot Chargers. Sen kör jag igång långkoket, fixar julgodiset, och laddar jag för ännu en snömatch i Buffalo, jag tror och hoppas att delfiner trivs dåligt där.

Magnus Ornhammar: Rams mot Seahawks är ett självklart val, divisionen på spel. Kanske ett getöga på Steelers mot Patriots också.

Per Fogelin: Jag vill se Rodgers in action igen!!! Sen kommer jag nog kolla till när Mattias Sjödin och ”Skåne” gör debut som kommentatorer. Kan bli intressant.  Den uppenbara höjdaren är annars Steelers – Pats som man inte får misssa

Richard Olsson: Precis som alla andra blir det Patriots mot Steelers, som troligen avgör vilket av de två lagen som seedas högst i slutspelet.

Magnus Adolfsson: Med så många toppmatcher är det tråkigt att svara Ravens – Browns, men det är faktiskt den jag kommer se. Har en dålig känsla och tror att Browns kan ställa till det för Ravens. Steelers – Patriots blir en oerhört viktig match, färmst för Pittsburgh. Tror Steelers är mer beroende av att spela hemma i en eventuell slutspelsrepris.

Daniels långkok är klart precis lagom tills Bills kikar igång sitt möte med Dolphins. (Photo by Michael Adamucci/Getty Images)

Nyheter

To Top