Analyser

Redaktionen tycker till – ”Dom har så orättvist många playmakers i anfallet”

Daniel är lite avundsjuk, Magnus O tror kanske på kryss men inte på Gordon, Mattias hyllar Cleveland, Per bländas av Fitzmagic och Olof tror på kejsarens återkomst. Japp, redaktionen har fått tycka till. 

Vad tar du med dig från vecka 2?

DanielJaguars imponerade verkligen! I ett visserligen svagt AFC ser dom ut som det starkaste laget just nu. Även att Falcons problem i red zone kan vara åtgärdade, dom var riktigt effektiva mot Panthers, Saints får se upp denna veckan!

Mattias: Att NFL har förändrats ordentligt de senaste åren, och den här säsongen är det tydligare än någonsin. Quarterbacks snittar över 100 i passer rating i år på grund av nya regler och spelsystem.

Olof: Att min gissning att ligan kommer vara oerhört jämn i både botten och toppen ser ut att kunna vara en bra gissning. Tycker inte det är något lag som helt och hållet faller ur ramen, förutom möjligtvis stackars Arizona som behöver få in Rosen för att få ut nått av säsongen.

Magnus A: Vilken underhållning NFL är. Sen tar jag med mig glädjen som Ryan Fitzpatrick utstrålade på presskonferensen efter matchen när han stod i Desean Jacksons kläder och höll låda, det gäller att njuta när livet är på topp.

Magnus O: Att Arizona är lika tvärdåliga som många trodde innan säsongen, dock inte jag, något jag hängde ut mig själv för i en krönika i torsdags, läs den här. Dessutom att passningar väl aldrig tidigare har stått i sån hög kurs som just nu.

Per: Svårt att inte bländas av Fitzmagics spel och presskonferens. Har spenderat för mycket mycket tid i veckan för att hitta en T-shirt som fångat den presskonferensen.

 

Kryssmatcher två veckor i rad, borde en nfl-match kunna sluta oavgjort?

Daniel: Ja, det tycker jag. Vi som är vana vid vanlig fotboll borde ju inte ha några problem med det. Dessutom har det ju ändå ett procentuellt värde vilket är det som faktiskt används när man räknar ut slutställningen.

MattiasNej, egentligen tycker jag inte det, men de måste ju avgöras på planen och man kan inte spela hur länge som helst. Särskilt med tanke på skaderisken. Första poäng får avgöra.

Olof: Självklart. Tycker det är en rimlig utgång av en match när inget av lagen är tillräckligt bra för att vinna. Det händer ju i regel också så sällan att det ger en lite extra krydda när det väl händer.

Magnus A: Alltså, nä. Jag vill ha ett avgörande och gillar collegevarianten när spelklockan slängs och lagen turas om att börja på 25-yards linjen. Spännande, utmanande och en vinnare kröns på ett rättvist sätt. 

Magnus O: Om vi vill kunna få ett slut och gå och lägga oss så ja, men det rimmar illa med den amerikanska sportmentaliteten där sannerligen inte alla får medalj. Så kanske nej då, hade inte vänt mig emot en ändring av den regeln.

Per: Ja, jag ser inget problem med det. Sen är det kul för att det gör alla amerikaner spaka. Får det vara så här?

 

Patriots trejda till sig struliga Josh Gordon, vad tror Du händer med Gordons karriär nu?

Daniel: Jag tror att han kommer göra några bra matcher i Patriots, men jag tror tyvärr inte på en längre karriär. Patriots är bra på mycket men det här handlar om att få ordning på en missbrukare, det är nog inte så lätt.

Mattias: Jag hoppas att han hittar tillbaka, han är otroligt begåvad, men skulle inte sätta pengar på det.

Olof: Det beror nog på hur mycket Belichick orkar stå ut med Gordons shenanigans. Talangen finns ju där så att det ska kunna gå bra är verkligen ingen omöjlighet, med en hyfsad QB som Brady kanske till och med troligt. Jag hoppas mest att Gordon mår bra och inte faller tillbaka i missbruk.

Magnus A: Det vore roligt att få ett gott exempel på någon som besegrar sina demoner och blir ”hel”. Jag är i Gordons hörna, trotts att han är en Patriot.

Magnus O: Han har en halvmedioker säsong 2018 för att sedan släppas igen. Men hoppas jag har fel!

Per: Han har goda chanser att få ordning på allt nu. Patriots brukar visserligen ha svängdörrar kring mottagarkåren, men samtidigt har dem en jäkla förmåga att få folk att räta in sig i ledet (i de flesta fall)

 

Vilket lag har varit roligast att se hittills under säsongen?

Daniel: Chiefs, utan tvekan. Dom har så orättvist många playmakers i anfallet. Ge några till Bills! Kombinera det med deras usla försvar så är det ju en garanterad shootout vecka efter vecka.

Mattias: Cleveland Browns! Försvaret spelar stenhårt och Myles Garrett är redan en av de bästa spelarna i ligan, Antonio Callaway ser ut som en superstjärna och äntligen fick de vinna!

Olof: Jag tycker att ett av de lagen som överraskat mest positivt är Indianapolis Colts. Med Luck tillbaka finns det ett självförtroende i föreningen och HC Reich lyckas bra i offensiven och DC Eberflus har fått kanske ligans på pappret sämsta positionsgrupp att prestera riktigt bra. Kanske inte når slutspel men kommer kunna ställa till problem för många.

Magnus A: Tycker Chicago varit roliga att se på. Finns en skön blandning av lovande tendenser och färdiga stjärnor. Khalil Mack har varit den injektion som tagit ett försvar från intressant till bra. 

Magnus O: Chiefs med sin extremt frejdiga offensiv som de alltid har i september månad. Men jag har nog Browns som god tvåa för jag ville så gärna att de äntligen skulle få vinna. De har ett spännande försvar och nu när Baker Mayfield kom in och totalt ändrade stämningen i hela matchen och sitt eget lag i TNF verkar offensiven också vara på bättringsvägen. Sen hjälper förstås Hard Knocks till och att Baker är så jäkla likable!

Per: Chiefs med Mahomes är ju spektakulära onekligen. Men sen är det ju intressant att se Browns kliv framåt. Försvaret ser bättre ut, och anfallet kommer troligtvis gå framåt för varje vecka som går. Blir intressant att följa detta.

 

Vad ser du fram emot i vecka 3?

Daniel: Touchdowns! Ingen säsong någonsin har startat med så här många touchdowns men jag vill ha fler. Sen vill jag se vad HC Frank Reich och hans Colts kan uträtta när han vänder ”hem” till Philadelphia. Det är lite skrällvarning där.

Mattias: Los Angeles-derbyt blir kul och sen ska det blir roligt att se Carson Wentz tillbaka i spel, som varit en favorit sedan tiden på North Dakota State.

Olof: Att den förlorade sonen är tillbaka i sin rättmätiga position som ledare för de Philadelphianska trupperna. Med Wentz tillbaka kommer hela laget att höja sig ett par snäpp och se ut som de titelförsvararna man faktiskt är.

Magnus A: Gunslinger-duellen i Tampa blir intressant att följa. Kan Mahomes fortsätta spela lika produktivt? Men mest spänd är jag nog på Texans – Giants, bägge är 0-2 och detta är en match som ingen av dem har råd att förlora. Ångestmatcher brukar vara underhållande.

Magnus O: Saints hos Falcons blir mäktigt. Också nyfiken på att se vilket av 0-2-lagen Giants och Texans som kniper första vinsten, eller ska vi krita in ett kryss på talongen?

Per: Vet inte. Men det är väl det som är lite av tjusning. Brukar bänka mig framför RedZone och låta allt…..ske.

Redaktionen tycker till – ”Dom har så orättvist många playmakers i anfallet”

Nyheter

To Top