College

Näste quarterback stjärna från Oregon

Många har honom som toppnamnet på quarterback inför draften 2019, men innan det vill Oregons Justin Herbert ta Ducks till toppen och sig själv till en Heisman. Första riktiga testet kommer mot Stanford.

Quarterbacken växte upp i Eugene och med Oregon Football. Morfar Rich Schwab var en framstående spelare på skolan under 1960-talet och introducerade sina barnbarn till Oregon Ducks. Från spädbarnsåren 1998 finns det bilder på hur legendariske Oregon-coachen Len Casanova håller pojken och under uppväxten hade familjen säsongsbiljetter, att Justin Herbert blev en Oregon-spelare var nästan förutbestämt. I januari 2018 avled morfar Rich Schwab efter en stroke, men han fick i varje fall se sitt barnbarn visa upp sig i den gröna tröjan.

Säsongen 2017, som andraårsspelare, klev Justin Herbert in på allvar och etablerade sig som en stjärna. Med Herbert på planen gick Oregon 6-1 och snittade 52 poäng per match, utan var siffrorna 1-4 och endast 15 poäng per match. Allt hänger inte på ”The babyfaced QB”, som han kallats, men det är inte heller en slump. Under säsongens tre första matcher har Herbert varit skarp och passat för 840 yards och 12 touchdowns. Han har visserligen kastat 4 interceptions också, men då motståndet varit svagt ska inga siffror tas med för stor vikt.

 

Är du quarterback i Oregon så jämförs du per automatik med Marcus Mariota, så även Justin Herbert. Sett över 40 matcher har Herbert passat för 4450 yards, det är 49 yards mer än vad Mariota mäktade med under sina första 40 matcher och även ett skolrekord. Scouterna har öst lovord över den fina armen och den atletiska förmåga som Herbert besitter. Storleken är precis där NFL-lagen vill ha sina QB:s och han har den där tuffheten som gör att han kan ta en smäll för att göra ett spel. Därtill har han visat upp ett ledarskap, en mognad och attityd som attraherar.

“There’s just no downside, He’s an elite talent, he’s an elite human being, an elite teammate, a colleague, a competitor. He’s got it all, yet he’s as humble as a humble person can be.” – Mario Cristobal; HC Oregon

Med College Gameday på plats i Eugene ska Herberts Oregon ta sig an divisionsrivalen Stanford, ett möte mellan två lag som inlett säsongen 3-0. Matchen kommer dels avgör vem som utmanar Washington om divisionstiteln, men det är också en match där Justin Herbert på allvar kan slå sig in i Heisman-diskussionen och visa upp sig för NFL-scouterna. 02:00 drar Oregon – Stanford igång.

Näste quarterback stjärna från Oregon

Nyheter

To Top