Nyheter

Kickstarter-kampanj för örnar

Det finns alltid något som förenar oss människor. Det kanske inte alltid är det där mest uppenbara, och ibland får vi leta länge. Men det finns där. För ett gäng filmmakare från Eagles stavas den där gemensamma nämnaren. Dallas. Hatlaget.

För ett par år sedan var jag på en föreläsning med författaren och regissören Kaj Pollack (”Så som i himmelen”). Temat för kvällen var ”Att välja glädje”. Föreläsningen inleddes med att Pollack satt tyst på en teaterscen i vad som kändes som en evighet. Därefter började han skratta högt och ljudligt. Till synes helt omotiverat. Även om Pollack vidare under kvällen utvecklade sina tankar, upplevde jag händelsen som smått provocerande minns jag. Är glädje bara ett enkelt val?

Även om Pollack skulle ha rätt i sin tes, tror jag inte han är vet hur det är att vara en riktigt supporter. Att vara en gedigen supporter av ett idrottslag är, som vi alla vet, inte alltid så lätt. Själv stöttar jag två ”rundbollslag” som inte alltid bringar glädje i min tillvaro direkt. Snarare tvärtom. Under mina 37 år på jorden har jag dock ibland fått uppleva stora framgångar med dem, vilket gör att dagens förluster blir lättare att smälta. Men hur är det då att stötta ett lag som inte fått uppleva Super Bowl-seger? Hur är det t.ex. att stötta Philadelphia Eagles?

Den frågan kan vi nu äntligen få svar på! Ett gäng filmskapare från Philadelphia har nämligen valt att starta en Kickstarter-kampanj för att samla in pengar till sitt nya projekt. Projektet som har fått det ”trevliga” namnet ”Dallas Sucks! – A Completely Biased documentary”, och fokuserar på relationen med den kaxiga och framgångsrika divisionsrivalen Dallas Cowboys. En lite udda, men småspännade, vinkel på hur supportskap kan te sig. Att välja ”hat-aspekten” är kanske inte så politiskt korrekt visserligen, men samtidigt hade jag troligtvis aldrig skrivit den här texten om dem fokuserat på något positivt. Så om du känner igen dig i deras trailer tycker jag du bidra till deras insamling. Glädje och positiva känslor kanske trots allt är överflödigt? Kanske är det dags att välja hat?

–>Snälla ta mig till insamlingen. Jag vill stötta örnarna!

p.s. Vi på NFL Supporter förespråkar alltid kärlek först.

Nyheter

To Top