Analyser

Platt fall för rävens björnar

Bears föll hemma mot regerande mästaren Broncos i den första av fyra försäsongsmatcher och det i förnedringsstil. Slutresultatet skrevs till 0 – 22.

Det var ingen vacker syn för Bearsfans när Broncos nollade John Foxs Bears. Trösten i det hela är att det var en försäsongsmatch, dessutom den första, och att ingen förutom de närmast sörjande kommer tänka på den när hösten kommer. Men obetydlig match eller inte, Bears har flera områden att jobba vidare på. I ett dåligt lag var förstauppställningens offensiva linje och secondary de sämsta.

En allvarlig knäskada (ACL) på offensiva linjemannen Hroniss Grasu under träning tidigare i veckan hjälpte inte heller linjen som var i behov av all hjälp den kunde få mot Broncos. Denvers blitzar blottade stora svagheter och de tilläts sacka quarterbacken sju gånger för 64 tappade yards.

Linjen mäktade inte heller med att hjälpa springspelet som stannade på blygsamma 2,8 yards per spel. Jeremy Langford fick chansen att springa fyra gånger och hann bara sju yards på dem. Bears kan komma att plocka in ytterligare linjemän under training camp för att hitta rätt i konstellationen.

Med noll poäng på tavlan får naturligtivs ingen av quarterbacksen godkänt betyg heller. Varken Cutler eller Hoyer uppvisade lugn i fickan, men så mötte de också en bra pass rush med en som sagt svag offensiv linje.

 

Alshon Jeffery gles nois. The Bears defeated the Eagles oto by Jonathan Daniel/Getty Images)

Alshon Jeffery. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

 

På den positiva sidan fanns det några punkter men kanske mest att ingen startspelare skadade sig, något som varit ett problem under training camp med småblessyrer på en del.

Comebackande wide receiver Kenny White har många i Chicago förhoppningar på ska bilda en receiverduo med Alshon Jeffery som ska kunna bli lika lysande som Decker och Marshall var i Jets förra säsongen. Det kanske är lite för mycket att förvänta sig omedelbart men nu är åtminstone White tillbaka på banan och båda spelarna fick ta emot passningar från Jay Cutler tidigt i matchen.

Jeffrey visade dessutom upp en bra form, speciellt med tanke på att han dragits med en besvärande sträckning i bakre låret och inte tränade nämnvärt i veckan före matchen.

I ett ganska skakigt och framför allt tunt secondary visade draftvalet cornerbacken Deiondre Hall upp sina talanger och lyckades med passningsbrytningar flera gånger om och såg allmänt pigg ut.

Även safety Chris Prosinski som med sina sju år är en riktig veteran i Bears secondary gjorde bra ifrån sig på defense även om han är värvad mest som en special teams spelare. Hall blockade bland annat ett field goal försök från 48 yards. Hajpade outside linebackern från draften Leonard Floyd fick en del speltid och gjorde också han en stabil insats och underströk vilken toppatlet han är.

Tillbaka till ritbordet för Bears inför nästa försäsongsmatch då New England Patriots gästar Chicago. Prioritet: Pass protection och färre tankevurpor på plan.

Nyheter

To Top