Analyser

Nya ansikten i Bills trupp 2016

Enligt Rex Ryan (Bills head coach) så vann Buffalo Bills försäsongen. Ett tveksamt påstående som dessutom svärtades än mer när ett antal skador på nyckelspelare drabbade truppen under träningslägret.

Bills har dock värvat smart och med bra värde, vilket dels lett till en trupp med ganska bra djup och en hel del nya namn och ansikten för alla er Bills-fans att hålla koll på.

Coacher

Ed Reed firandes segern i Super Bowl XLVII. (Foto av Patrick McDermott/Getty Images)

Ed Reed firandes segern i Super Bowl XLVII. (Foto av Patrick McDermott/Getty Images)

Rob Ryan – Rex brorsa anställdes som assisterande head coach med defensivt ansvar vilket innebär att han bidrar lite var som helst som en sakkunnig i Ryans försvarsspel. Rob är minst lika kaxig som sin bror vilket lär sätta sin prägel på laget, på vilket sätt återstår att se.

Ed Reed – en av tidernas bästa safeties har tagit rollen som assisterande coach för defensiva backar i Bills. Hans attityd och kunskap har redan satt stor prägel, inte bara på lagdelen som han har ansvar för.

“We all grew up watching him, we’re all big fans, So just for him to be around us, someone who’s been out there on the field playing it at 100 miles per hour, someone who understands the defense because he kind of grew up in it, he’s definitely adding that element where he’s becoming really relatable to us.” – Jerry Hughes, Outside linebacker

Free agents och trades

Reggie Bush (Foto av Joe Scarnici/Getty Images for DirecTV)

Reggie Bush (Foto av Joe Scarnici/Getty Images for DirecTV)

Reggie Bush (RB) – under slutet av träningslägret tog Bills in f.d. Heisman-vinnaren Reggie Bush, framförallt för kickoff- och punt-returer. Men Bush har visat bra form och kommer nog att användas flitigt i anfalls-spelet.

Jim Dray (TE) – det här var ett av de tidigaste tilläggen Bills gjorde inför säsongen. Men det är ingen sexig spelare direkt, Dray kommer ni bara se på repriser när han blockerar för LeSean McCoy.

Robert Blanton (SS) – efter en stark säsong 2014 i Vikings fick Blanton se sig passerad på laguppställningen av Andrew Sendejo. Blanton är en mångsidig spelare som kommer rotera in lite hör och var i bakre delen av försvaret och även spela en hel del med special teams.

Zach Brown (LB) – Brown kommer närmast från Titans där han haft en bra karriär bortsett från en sista skadedrabbad säsong. Brown är en riktigt bra linebacker i passpelet och ser du honom så är det kanske när han skuggar en av divisionens atletiska tight ends.

Lorenzo Alexander (LB) – Raiders-fans undrar nog hur Alexander fick plats på Bills roster men det mesta handlar nog om hur bra han passar den taktiska uppställningen. Alexander har gjort en urstark försäsong och kommer troligen starta som outside linebacker tills Shaq Lawson är tillbaka från skada.

Colt Anderson (SS) – de flesta känner nog igen det här namnet från en av tidernas mest misslyckade trickspel, där Colt plötsligt fick bollen levererad till sig i en bedrövlig situation. Colt ska nog istället kunna erbjuda djup i Bills bakre försvar, men kommer nog mest få speltid om försvaret drabbas av skador.

Draft

Shaq Lawson vid vårens draft.

Shaq Lawson vid vårens draft.

Shaq Lawson (DE) – var en fruktad pass rusher i Clemson och de flesta var övertygade om att Lawson var en riktig stöld på plats 19 i draften, men det fanns viss oro över hans skadade axel. Oron var befogad och Lawson inleder de 6 första veckorna på PUP-listan efter en nödvändig axeloperation. Räkna med att se mycket Lawson under säsongens sista 10 veckor.

Reggie Ragland (LB) – även här var många överens om att Bills fick riktigt bra värde med sitt val i draftens andra runda. Ragland inledde träningslägret starkt men skadade korsbandet efter ett par veckor och missar hela säsongen. Ett stort avbräck för Bills.

Adolphus Washington (DT) – även Washington sågs som ett fynd i tredje rundan, och det mesta tyder hittills på att det stämmer. Washington kommer att bilda en riktigt stark tremansfront med Kyle Williams och Marcell Dareus (efter avstängningen).

Cardale Jones (QB) – Jones är ett fysiskt fenomen och ett fantastiskt råämne, men han är lång ifrån klar. Vi får hoppas att han spelar så lite som möjligt under säsongen och får utvecklas i lugn och ro. Ni lär ändå känna igen honom när ni ser honom, han ser ut som om någon satte en defensive end på quarterback-positionen.

Jonathan Williams (RB) – 22-åringen från Arkansas är en tuffing och kommer fungera som ett utmärkt alternativ till de mer finessrika kollegorna McCoy och Bush. Williams kan säkert få en del boll i red zone och kan nog göra ett antal touchdowns i år, precis som hans namne Karlos fick förra året.

Kevon Seymour (CB) – Bills har träffat på ännu en cornerback. Förra året hittade man Ronald Darby i andra rundan. I år hittade man Seymour i sjunde. Seymour kommer få begränsat med speltid såklart, bakom Gilmore och Darby, men kan säkert få spela som nickelback en del eftersom han är riktigt kvick trots sin storlek.

Övriga

Walt Powell (WR) – Powell är inte helt ny, men han har aldrig varit på planen för Bills, han har i ett par omgångar funnits på lagets practice squad. Den tiden har nog gjort nytta för Powell har varit en av träningslägrets överraskningar och anses nog var lagets fjärderankade passningsmottagare, och han kommer även få ta hand om en del kickoff-returer.

Spelare som du kanske saknar

Karlos Williams #29 spelar inte längre i Bills. (Foto av Al Bello/Getty Images)

Karlos Williams #29 spelar inte längre i Bills. (Foto av Al Bello/Getty Images)

Chris Hogan (WR) – Hogan som var tredjereceiver bakom Watkins och Woods i fjol blev för dyr att behålla för Bills, men Patriots tyckte han var värda pengarna och knep honom framför näsan på Bills. Risken finns att Bills kan få ångra det i vinter.

Nigel Bradham (LB), Ron Brooks (CB) och Leodis McKelvin (CB) – tre killar som passade bättre in i Schwartz system när han var defensiv koordinator i Bills. Det var helt naturligt att dom anslöt till Schwartz i Eagles när han fick ta hand om defensiven där istället.

Karlos Williams (RB) – Karlos dök upp 20 kg överviktig till träningslägret och hann dessutom dra på sig en avstängning på fyra matcher. Oansvarigt av en fyrbarnsbar kan man tycka och Bills ville inte ha mer med honom att göra. Williams ljusa framtid i Bills fick ett abrupt slut.

Manny Lawson (LB) – Lawson skulle få stort ansvar i Bills i år, men en skadad arm som förstörde försäsongen, en matchs avstängning och ett misstänkt misshandelsfall var troligen de främsta orsakerna till att man valde att sparka honom ur truppen när man gjorde den sista gallringen inför säsongen.

Boobie Dixon (RB) – den glada björnen var en stjärna på Instagram men alltför ofta en besvikelse på planen.

Mario Williams (DE) – Bills försvarsbjässe ville helt enkelt inte anpassa sig till Rex Ryans försvarsspel där man som pass rusher ibland kan behöva falla ner och täcka i pass-spelet istället. I år behöver Rex bara se Williams två gånger, när Bills möter Dolphins.

Percy Harvin (WR) – speedkulans höfter hängde inte med i svängarna. Harvin fick bryta mitt i förra säsongen på grund av sina höftproblem och troligen kommer han inte att spela igen.

Mycket förändringar i truppen men inte mycket förändringar i ledarstaben kan vara räddningen för Bills i år när det handlar om att anpassa sig till det spelsystem som var så svårt att införa under fjolåret.

Nyheter

To Top