Analyser

NFL draft – ”mock 1.0”

NFL Supporters första mock draft är här. Det är ett löpande projekt men förhoppningsvis ger den en första bild av vilka spelare som kommer att draftas högt när det väl är dags.

NFL Supporters första mock draft är här. Det är ett löpande projekt men förhoppningsvis ger den en första bild av vilka spelare som kommer att draftas högt när det väl är dags.

Att göra en mock draft är en unik sak. Det är ett projekt som löper över tid och där man lägger till, tar bort, flyttar upp och flyttar ned spelare medan veckorna tickar på. Här är ett första utkast. Flera bra spelare kom inte alls med på listan här, såsom Matt Elam, Eric Reid, Keenan Allen, Matt Barkley och många andra. Kanske dyker de upp till nästa version. Det finns fortfarande talangfulla spelare som vi inte har hunnit ta en närmare titt på än!

För er som inte vet vad en mock draft innebär så är det kort sagt ett försök att förutspå vilka spelare som kommer att hamna i vilket lag. Det är alltså inte en ranking av något slag. Spelare kan hamna högre upp om de passar i ett specifikt lag eller för att deras position värderas högre. Atletiska och explosiva spelare som samtidigt kan bära mycket vikt går alltid högt, defensiva linjemän och offensiva tackles till exempel, för att det helt enkelt finns ett begränsat antal människor som har den kombinationen.

Samtidigt är pass rush och egentligen allting som påverkar passningsspelet väldigt högt värderat. Det anses vara det viktigaste i den moderna fotbollen. Det är tufft för guards, linebackers som stoppar springspelet och running backs att bli valda högt upp. När det talas om att en guard som Chance Warmack kanske kan gå topp tio så betyder det att han är ruskigt bra. Skillnaden mellan Matt Barkley och Mike Glennon är inte stor men i vår första mock draft chansar Cardinals på Glennon. Sedan finns det inte några lag i andra halvan av rundan som behöver en quarterback och eftersom vi inte kör med byten i vår mock draft så hamnar Barkley i andra rundan.

Det finns de som hävdar att den här draftklassen är svag. Lyssna inte på dem! Det finns ont om talang av den absolut högsta klassen, särskilt på de sexigaste positionerna, men bredden är riktigt bra. Det finns gott om cornerbacks, receivers och safeties som kan hittas i andra till fjärde rundan, till exempel.

Medan vi räknar ned till draften kommer vi att skriva många artiklar om lag och spelare men om ni har specifika frågor är det bara att fråga oss på Twitter (@nflsupporter).


NFL Supporters ”mock draft 1.0”


1. Kansas City väljer Geno Smith, QB, West Virginia

Andy Reid har alltid varit bra på att sätta quarterbacks i situationer där de kan lyckas. De nuvarande alternativen duger inte. Geno Smith är inte draftens bästa spelare. Men han är draftens bästa quarterback. Träffsäker, smart och med mycket potential.

Behöver: QB, WR, OL

2. Jacksonville väljer Luke Joeckel, OT, Texas A&M

Det blir inte ett säkrare val än så här. Kan mycket väl se Jaguars försöka byta bort det här valet till något annat lag. Annars väljer de den lysande Joeckel. Kanske draftens bästa spelare.

Behöver: WR, DE, RB, OL

3. Oakland väljer Shariff Floyd, DT, Florida

Raiders behöver förbättra sitt försvar. Man behöver pass rush men samtidigt är ankaret Richard Seymour free agent. Man slår två flugor i en smäll med en explosiv, penetrerande defensive tackle i Floyd. Annars byter nog Raiders gärna ned och väljer någon som en Chance Warmack, guard.

Behöver: DE, DT, LB, CB, OL, QB

4. Philadelphia väljer Cordarrelle Patterson, Tennessee

Galet att Eagles väljer så här högt. Hjärnan säger att man borde drafta försvar. Varför inte Star Lotuleie? Men Chip Kelly vill ha mer vapen till sin offensiv och väljer den spännande Cordarrelle Patterson. En spelare som gör det mesta. Om däremot dessa rykten om ett ”3-4”-försvar stämmer så är det varning för Jarvis Jones här.

Behöver: DE, S, OL, TE

5. Detroit väljer Eric Fisher, OT, Central Michigan

Lions offensiva linje behöver få in nytt blod. Det är en blandning av äldre, stabila spelare och medioker talang. Fisher kan ge dem en riktig boost. En atletisk left tackle.

Behöver: OL, DE, LB, CB, RB

6. Cleveland väljer Jarvis Jones, OLB, Georgia

Egentligen förvånande om Jones faller hit. Men han har ett oroande hälsoproblem och det är många ”4-3”-lag i toppen. Browns ska köra en hybrid och Jones kan säkert klara båda. Är en riktig playmaker.

Behöver: DE/OLB, WR, S

7. Arizona väljer Mike Glennon, QB, NC State

Personligen så tycker jag att det här är alldeles för högt för Glennon, även fast jag gillar honom. Men det har kommit flera rykten om att Cardinals är intresserade. Men ingen quarterback kommer att kunna vara framgångsrik bakom Cards dåliga offensiva linje. Har Joeckel och Fisher gått så lär Arizona försöka byta sig nedåt.

Behöver: OL, QB

8. Buffalo väljer Chance Warmack, guard, Alabama

Warmack är en av draftens absolut bästa spelare. Men han spelar guard. En position som inte värderas lika högt som många andra. Men Bills kommer att vilja springa bollen med sin lysande duo, Spiller och Jackson. Det är slut på all spread-offensiv nu. Warmack gör linjen mer dominant.

Behöver: QB, OL, S, WR

9. New York Jets väljer Björn Werner, DE, Florida State

Tyske Werner är en förvånansvärt slipad spelare, trots att han kom över till staterna i high school. Han gör det mesta bra och många har honom betydligt högre. Jag tror att han faller lite på grund av att det finns andra spelare som är mer renodlade pass rushers och de efterfrågas mer. Jets har velat spela mer ”3-4” men jag tror att Werner är den flexibla spelartyp man letar efter, i brist på offensiva skill-spelare.

Behöver: QB, WR, RB, DE/OLB

10. Tennessee väljer Dee Milliner, CB, Alabama

Titans behöver en riktigt bra cornerback för att ta bort lite av pressen på övriga spelare och just nu är det Milliner som är nummer ett. Men han är ingen Patrick Peterson och kanske ser Titans att man kan få en bra cornerback längre ned.

Behöver: CB, S, DE, OL

11. San Diego väljer Lane Johnson, OT, Oklahoma

Chargers har ett bra försvar. Det visade man förra året. Man måste få fart på offensiven och då särskilt på springspelet. Den atletiska och kvickfotade Johnson kan ge det en skjuts. Särskilt om Mathews kan hålla sig frisk.

Behöver: WR, RB, OL, CB

12. Miami väljer Ezekiel Ansah, DE, Brigham Young

Dolphins har redan en bra front i sitt försvar. Men man kan behöva en spelare på andra sidan av Cameron Wake. Särskilt om man inte gillar någon av alla receivers så här tidigt. Ansah är en väldigt oslipad spelare med skyhög potential.

Behöver: DE, WR, CB, TE

13. Tampa Bay Dion Jordan, DE, Oregon

Bucs försvar var bra mot springspelet förra säsongen. Det beror delvis på att man inte kom åt motståndarnas quarterback och att lagets försvarare fick en alldeles för tuff uppgift. Här säkrar man en bra pass rusher.

Behöver: DE, CB, TE

14. Carolina Star Lotulelei, DT, Utah

Panthers har redan en imponerande defensiv linje. Men jag kan inte tillåta Lotulelei att falla längre, lär inte gå så här långt ned, och en tackle kan man faktiskt behöva. Skulle gärna se Panthers ta en receiver annars för att hjälpa Newtons utveckling.

Behöver: WR, OL, CB

15. New Orleans väljer Manti Te’o, ILB, Notre Dame

Saints bygger om sitt försvar och behöver nya flexibla spelare. Den omtalade linebackern Te’o är just en sådan. Kan dessutom vara den ledaren som det här försvaret behöver.

Behöver: WR, NT, LB, CB

16. St. Louis väljer Jonathan Cooper, OG, North Carolina

Det är svårt att få inblick i hur det går framåt med utvecklingen av Brian Quick, receiver, som Rams draftade förra året. Samtidigt har man plockat in Titus Young. Får gissa att de är mätta på receivers och attackerar ett annat behov, guard.

Behöver: WR, OL, S

17. Pittsburgh väljer Barkevious Mingo, DE, LSU

Steelers behöver pass rush. Man är tung i mitten och kan behöva en snabb kille på kanten. Är lite lätt men kan nog spela som outside linebacker i Pittsburghs försvar.

Behöver: DE/OLB, RB

18. Dallas väljer DJ Fluker, OT, Alabama

Tony Romo fick bära alldeles för mycket av lasset förra året. Bättre passblockering och ett mer effektivt springspelet är två måsten. Man väljer helt enkelt den bästa tackle som är kvar. Fluker är bäst på den högra sidan.

Behöver: S, DE, OL

19. New York Giants väljer Kenny Vaccaro, SS, Texas

Giants säkrar upp sitt secondary med draftens högst rankade safety. Vaccaro är en spelare som har hela paketet. Skulle också kunna satsa på en tight end eller receiver här.

Behöver: S, CB, ILB, WR, TE

20. Chicago väljer Zach Ertz, TE, Stanford

Bears vill gärna säkra upp sin offensiva linje som är riktigt dålig. Men det finns inget bra värde här om vi går efter vårt scenario. Passoffensiven gick genom Brandon Marshall förra året men man behöver ett annat alternativ. Zach Ertz, tight end, är ett bra alternativ.

Behöver: WR, TE, OL, LB

21. Cincinnati väljer Damontre Moore, DE, Texas A&M

Bengals har mycket som är bra och är på väg uppåt. Den centrala delen av den defensiva linjen är riktigt tung. Skulle kunna ta running back eller linebacker här också, lite beroende på vad de gör med Maulaluga. Men i det här scenariot valde de Damontre Moore, som väntas gå mycket högre än så här.

22. St. Louis väljer Giovani Bernard, RB, North Carolina

Det är inte troligt att Steven Jackson stannar i Rams. Daryl Richardson har sett bra ut men frågan är om de ser honom som en kille kapabel att bära laget och stanna på planen tre downs. Jag har fortfarande många running backs kvar att titta men går med ett av alternativen här, Eddie Lacy är ett annat. Bernard har haft lite skadeproblem men i övrigt är han hela paketet och är en bra receiver och bra i blockering. Skulle personligen gärna se Rams ta in en riktigt bra receiver och ge Bradford en ordentlig titt.

Behöver: DT, RB, OL

23. Minnesota väljer DeAndre Hopkins, WR, Clemson

Vikings kommer troligtvis att bli av med Percy Harvin. Men även med honom så är det tunt. Christian Ponder har inte övertygat hittills i sin karriär och man måste ge honom en del att jobba med om det ska gå att utvärdera honom. Hopkins är ett bra alternativ. En kille som vet hur man gör sig fri och hjälper sin quarterback.

Behöver: WR, DT, CB

24. Indianapolis väljer Sheldon Richardson, DT, Missouri

Colts har många lösa delar i sitt lag. Man behöver bland annat förstärka sin front. I dagsläget spelar man ett hybridförsvar men rör sig mer mot ett ”3-4”. Richardson är en stor kille men rör sig bra nog att klara båda uppställningarna. Richardson har klättrat lite på senaste tiden och kan mycket väl gå högre.

Behöver: DT, CB, S, WR, OL

25. Seattle väljer Tyler Eifert, TE, Notre Dame

Det snackas om att Seahawks ska plocka in lite pass rush för att hjälpa Chris Clemons. Men varför inte låta sin unga quarterback ta ännu ett steg framåt med hjälp av lite nya vapen? Eifert är en spännande, passfångande tight end från Notre Dame. Seattle skulle nog gärna ersätta Giacomini på right tackle också.

Behöver: OL, TE, WR, DE

26. Green Bay väljer Alec Ogletree, ILB, Georgia

Packers kan gå i många riktningar här. Men förutsatt att man tror på sina senaste val så är linebacker ett av lagets behov. Annars skulle jag gärna se dem välja offensiv linje men de flesta har redan gått här. Ogletree är den typen av atletisk linebacker som kan göra att Packers kan minska ned på de stora spelen.

Behöver: OL, RB, LB

27. Houston väljer Robert Woods, WR, USC

Andre Johnson är inte ung längre och om man kollar på vilka spelare Matt Schaub har att kasta till så är det inte särskilt imponerande. Här har jag satt dem på att välja den stora Woods från USC för att stärka upp sin passoffensiv något. Man måste ha ett till hot så att motståndarna inte kan fylla boxen mot Arian Foster.

Behöver: S, WR, TE, DL

28. Denver väljer Kawann Short, DT, Purdue

Broncos har en bra offensiv med Manning och hans unga receivers. Däremot saknar man ett springspel. Skulle kunna tänka sig en dominant guard eller någon som bär bollen. Men samtidigt kan man behöva förstärkning längs den defensiva linjen. En stor kille som Short kan fylla hålen och trycka ut spelet till lagets duktiga kantförsvarare.

Behöver: RB, G, DL, CB

29. New England väljer David Amerson, CB/FS, North Carolina St.

Det här känns bara rätt på något vis. Patriots behöver hjälp i sitt secondary och Bill Belichick älskar flexibla spelare. Amerson är en bra cornerback men saknar kanske den där toppfarten som positionen kräver. Vissa tror att han skulle bli en bättre safety. Killen är en playmaker och känns som klippt och skuren för Patriots. Amerson har haft 17 interceptions på två säsonger!

Behöver: DT, CB, S, LB

30. Atlanta väljer Sam Montgomery, DE, LSU

Falcons offensiv kan mäta sig med vilket annat lag som helst i NFL. Även fast man gärna skulle se lite mer produktion i springspelet. Men offensiv linje kan man hitta senare. Det är försvaret som har ställt till det. Särskilt den defensiva linjen. Man behöver pass rush och stora killar som kan stoppa springspelet. I det här scenariot vald de Montgomery, defensive end.

Behöver: DT, DE, S, RB

31. San Francisco väljer Tavon Austin, WR, West Virginia

Vad behöver 49ers? Det är frågan. Den här truppen är jäkligt nära komplett. Men ännu ett offensivt, flexibelt vapen till sin kreativa tränare och unga quarterback kan knappast skada. Här har vi kvickhet i kvadrat och en kille som kan ge offensiven en ny dimension. Liten men lysande slot receiver och return specialist som kan gå högre.

Behöver: WR, S

32. Baltimore väljer Kevin Minter, ILB, LSU

Ravens skulle gärna ta en receiver eller offensiv linje. Men det finns värde senare i draften på de positionerna. Här väljer man istället en linebacker som kan fylla delar av hålet efter Lewis och stå för alla de där tacklingarna i mitten av planen. Cornerback kan behövas det med. Eller en ersättare till Ed Reed, om han går. Varför inte Eric Reid?

Behöver: WR, OL, LB, CB, S


Något DU inte håller med om? Frågor?

Nyheter

To Top