Analyser

Free agents i NFL 2013

Det är några veckor tills free agency drar igång i NFL och då ska miljonerna delas ut. Redan har det börjat att spekuleras. NFL Supporter tittar på de hetaste spelarna och potentiella nya lag.

Innan vi börjar att tala om alla dessa free agents är det viktigt att påpeka att många av de spelarna vars kontrakt går ut i år kommer att skriva nytt avtal med sitt gamla lag. Men i dagsläget är alla spelare vi nämner här utan kontrakt för nästa säsong. Sedan får vi så klart följa utvecklingen under de närmaste veckorna.

Enklast är att följa oss på Twitter (@nflsupporter) där vi självklart kommer att kommentera alla övergångar och berätta om nya kontrakt.

Vi gör så att vi tittar på några av de riktigt heta namnen och spekulerar lite var de kan hamna och sedan slänger vi ihop en lite längre lista med lite fler spelare som står utan kontrakt.

Det är ännu inte helt klart hur lagens ekonomi kommer att se ut. Man vet ju inte om de väljer att släppa många spelare eller inte. Men lite snabbt så kan vi konstatera att Bills, Bengals, Browns, Colts, Jaguars, Dolphins och Buccaneers har gått om pengar (över $20m) medan Cardinals, Falcons, Panthers, Cowboys, Lions, Saints, Giants, Jets, Raiders, Steelers, 49ers, Rams, Redskins har ont om utrymme för nya kontrakt (>$5m).

Heta spelare

Greg Jennings har spelat wide receiver för Packers de senaste åren. Han har varit bort med skador en del men är en av ligans bästa spelare på sin position. Men självklart har det inte skadat att spela med Aaron Rodgers. 29-åringen är en trygg veteran som är ödmjuk och arbetar hårt. Han har många goda år kvar och kan vara hett byte för lag som behöver en förebild för sina unga spelare. Möjliga nya lag kan vara Seattle Seahawks, Miami Dolphins, Cleveland Browns, Minnesota Vikings eller varför inte Indianapolis Colts.

Mike Wallace, receiver, har det varit snack om ett tag. Han försökte strejka sig till ett stort kontrakt med Steelers förra året men fick det inte. Istället fick kollegan Antonio Brown ett nytt avtal. Det ger signaler om att Steelers inte prioriterar den snabba receivern Wallace. Dessutom sägs det att han begär väldigt stora summor. Då måste det vara ett lag med mycket god ekonomi som plockar upp honom. Stryk Seahawks från listan ovan. Kanske vill Patriots skaffa sig den där extra dimensionen?Dwayne Bowe från Chiefs är en annan spännande spelare som kommer att få bra betalt i år.

Wes Welker är också utan kontrakt till nästa säsong. Ska inte snacka för mycket om Welker eftersom många verkar tro att han kommer att skriva nytt med Patriots. Själv är jag inte lika säker på att de vill betala honom. Han är inte ung längre och i ett läge att begära rätt mycket pengar.

Ahmad Bradshaw släpptes nyligen från Giants. Han har varit okej för dem men de har yngre talanger och Bradshaw har sina småskador som han alltid brottas med. Tror att det kan bli svårt för för Bradshaw att bli förstavalet någonstans men vi får se. Andra intressanta running backs är den gamle arbetshästen Steven Jackson från Rams och unga Chris Ivory som de senaste åren har delat på chanserna med Saints fyrtio andra running backs. Green Bay Packers, New York Jets och San Diego Chargers kan vara några av de som letar.

Ryan Clady, left tackle, var en av de bästa offensiva linjemännen i NFL förra säsongen. Troligtvis får han nytt kontrakt med Denver Broncos men han är ung och kommer att vara dyr. Jake Long i Dolphins är i en annan situation. Han har varit bland de bästa länge men har spelat sämre de senaste två åren. Men Dolphins har å andra sidan gott om pengar. Många lag behöver en left tackle så förhandlingsläget är lysande för dessa två. Kommer att tillhöra ligans bäst betalda.

Paul Kruger har gjort en jäkligt fin säsong för Ravens i år och varit en stor del av deras framgång. Men han förtjänar en löneförhöjning och det har inte Ravens råd med. Kan hjälpa ett lag vars pass rush är svag längs kanten. Cleveland Browns skulle säkert ha nytta av och råd med hans tjänster. Titans och Jags kan vara möjligt lite beroende på om de ska hålla fast vid sina ”4-3”-försvar eller inte efter sina tränarbyten.


Den lite längre listan…

Alla dessa spelare saknar kontrakt för säsongen 2013/2014 (Position, namn, nuvarande klubb). Finns så klart mängder av spelare att välja mellan men urvalet har vi gjort!

Anfall

QB – Joe Flacco, Ravens
QB – Matt Moore, Dolphins
QB – Chase Daniel, Saints
RB – Ahmad Bradshaw, Giants
RB – Steven Jackson, Rams
RB – Chris Ivory, Saints
RB – Danny Woodhead, Patriots
RB – Peyton Hillis, Chiefs
RB – Rashad Mendenhall, Steelers
RB – Reggie Bush, Dolphins
WR – Wes Welker, Patriots
WR – Danny Amendola, Rams
WR – Dwayne Bowe, Chiefs
WR – Victor Cruz, Giants
WR – Greg Jennings, Packers
TE – Martellus Bennett, Cowboys
TE – Delanie Walker, 49ers
TE – Fred Davis, Redskins
TE – Dennis Pitta, Ravens
TE – Jared Cook, Titans
OT – Ryan Clady, Broncos
OT – Sebastian Vollmer, Patriots
OT – Jermon Bushrod, Saints
OT – Jake Long, Dolphins
OG – Brandon Moore, Jets
OG – Ryan Lilja, Chiefs
OC – Brian De La Puente
OC – Fernando Velasco, Titans

Försvar

S – Ed Reed, Ravens
S – Jairus Byrd, Bills
S – Dashon Goldson, 49ers
S – Patrick Chung, Patriots
S – Glover Quin, Texans
S – Stevie Brown, Giants
CB – Dominique Rodgers-Cromartie
CB – Adam Jones, Bengals
CB – Sam Shields, Packers
CB – Aqib Talib, Patriots
LB – Danell Ellerbe, Ravens
LB – Brian Urlacher, Bears
LB – Rey Maualuga, Bengals
DE/OLB – Paul Kruger, Ravens
DE/OLB – Osi Umenyiora, Giants
DE/OLB – Connor Barwin, Texans
DE/OLB – Cliff Avril, Lions
DT/NT – Henry Melton, Bears
DT/NT – Mike Devito, Jets
DT/NT – Richard Seymour, Raiders
DT/NT – Randy Starks, Dolphins
DT/NT – Casey Hampton, Steelers
DT/NT – Isaac Sopoaga, 49ers

Säg till om du tycker att någon spelare saknas…


Har DU något eget drömscenario?

Nyheter

To Top