Analyser

New York Giants till Super Bowl

NFC East visade ganska tidigt i år att man på nytt var redo att fightas med de bästa och att divisionen är mer än bara gammal framgång och tradition. Cowboys fina säsong har ju ingen kunnat missa men divisionen har även laget med näst flest segrar i NFC, New York Giants.

Giants möter i natt Philadelphia Eagles i Philadelphia och kan med en vinst säkra en plats i slutspelet för första gången sen 2011. Den gången gick det ju mer än okej, Giants gled in i slutspelet, som vinnare av division, med 9-7 och få experter hade dem som favoriter. Men efter vinster mot Atlanta, Green Bay och San Francisco stod man som NFC’s representant i Super Bowl mot storfavoriten New England Patriots. Giants lyckades vinna matchen efter en stark andra halvlek och kunde med all rätt kalla sig World Champions.

Årets upplaga har redan mer segrar än vad något Giants lag mäktat med i grundserien sen 2010 och har mer medvind än på länge. Precis som 2011 så pratas det inte så mycket om laget som en utmanare att vinna Super Bowl och utan att höja dem till en favorit så tycker jag absolut man måste ha med Giants som en av utmanarna.

Lagets nya huvudtränare Ben McAdoo må kalla ut en hel del konstiga och tveksamma spel men än så länge är han utan tvekan en slam dunk för Giants.

Lagets offensiv har en hel del stora namn men har trots det inte lyckats leverera som många hade trott och hoppats på. Eli Manning har inte lyckats följa upp den fina säsongen som han hade 2015 och springspelet verkar vara näst intill omöjligt att få ordning på. Lagets offensiva linje spelar stundtals så bra man hade hoppas på med lovande spelare plockade i första rundan men följer sen upp det med direkt dåliga insatser. Rookie receivern Sterling Shepard har levererat året igenom och är ett av få glädjeämnen i offensiven. Men den stora anledningen till att Giants lyckas sätta poäng på tavlan är Odell Beckham Jr. som är glödhet och utan tvekan lever upp till all hajp som är runt honom. Mantrat för Giants offensiv måste fortsatt att vara att sätta bollen i händerna på Beckham och låta han skapa magi.

Under försäsongen gödslade Giants pengar på stora namn till sitt försvar. Efter ett snällt sagt bedrövligt 2015 kände man sig tvungna att stärka upp försvaret ordentligt för att kunna ta nästa steg. DE Oliver Vernon, CB Janoris Jenkins, DT Damon Harrison plockades in och man förnyade DE Jean Pierre Pauls kontrakt trots mindre fingrar än året innan. Man valde även att drafta cornern Eli Apple i första rundan. En hel del hyllade så klart satsningen men det var även en del som höjde varningens finger och pekade på hur illa det gick för Eagles när de byggde ihop vad man kallade ett Dream Team med etablerade namn. Men redan på försäsongen såg man att Giants satsning skulle bära frukt och från första matchen fram tills nu har försvaret presterat bland de bästa i ligan. Alla nämnda ovan har verkligen lyft försvaret. Tillsammans med spelare som safetyn Landon Collins, cornern Dominque Rodgers-Cromartie och linebackern Jonathan Casillas så är man riktigt besvärliga för samtliga offensiv i ligan.

Kan Eli hitta formen, som han gjort i slutspelet innan, tillsammans med lagets försvar är man bara ett par springspel ifrån att åter spela en Super Bowl.

Nyheter

To Top