Draften närmar sig med stormsteg och vi tänkte göra en kul övning med hjälp av Draftnetworks fina draftsimulator. Samtliga lag får en genomkörare över 7 rundor i simulatorn och de presenteras divisionsvis. Först ut är NFC West.

 

Arizona Cardinals – 10 val

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar: Cardinals har en hyperintressant position genom att äga val #1. Blir Kyler Murray valet så kommer Josh Rosen bytas bort och jag som gillar när det händer saker röstar för ett sådant skifte. Cardinals har en hel del hål så det är rätt tacksamt att drafta. Noah Fant i början av andra känns som ett bra värde och ger Murray ett bra vapen centralt.

Favoritval: Antoine Wesley och Terrill Hanks. Wesley har spelat under Kingsbury på Texas Tech och får alla möjligheter i världen att visa vad han kan. Hanks är en personlig favorit som kan komma att spela bra mycket över sin draftposition.

 

San Francisco 49ers – 6 val

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar: 49ers har en bra grund att bygga på, förutsatt att Jimmy Garappolo återhämtat sig som han ska. Denna draft föll mig i smaken ordentligt med kvalitet på många positioner. Bosa ger en redan stark defensiv linje både spets och bredd, Lindstrom stärker på guard och i Savage får man en riktig energispelare på safety.

Favoritval: Jag tillhör Sills fanclub och tror att han kan komma att bjuda på en hel del touchdowns om han får chansen.

 

Seattle Seahawks – 4 val 

 

 

 

 

 

Kommentar: Med bara 4 val i årets draft gäller det för Seattle att träffa rätt. Adderley är en klassisk boll hök som ger Seahawks ett vasst vapen längst bak i försvaret, en pusselbit att bygga kring. I övrigt kändes det som att det var svårt att fylla på med annat än breddspelare som kan komma in och konkurrera och ge rotation.

Favoritval: Trysten Hill är en spelare som underanvändes på UCF trots att han var lagets bästa försvarare. Varför är det ingen som vet, men Seahawks brukar kunna träffa rätt med denna typ av chansningar.

 

Los Angeles Rams – 7 val 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar: Rams har en av ligans starkaste trupper och vill vara med och konkurrera även denna säsong. Winovich ger försvaret extra driv och karaktär, att han spelar i samma lag som Clay Matthews känns helt rätt. Hade kanske önskat få en OL tidigare, men det föll sig inte så.

Favoritval: Henderson är en potentiellt superstjärna i min bok, ett konstant hot med sin förmåga att göra stora spel. Ett perfekt komplement till Todd Gurley.

Mock draft: NFC West

Nyheter

To Top