Analyser

Inför vecka 8: Hemvändare, kappvändare och rekordjagare…

Vi är snart halvvägs. Nästan lite skrämmande hur snabbt en säsong passerar förbi. Nu skall vi dock inte gå händelserna i förväg utan fokusera på de godbitar som bjuds till helgen. 

Håll koll på klockan!!!
Inledningsvis är årets, klockmässigt, jobbigaste helg här. Mike Smith (fr Bucs) tackar nog sin gud för att han fick sparken innan vecka 8, för det här hade han aldrig klarat av. Eftersom alla har varsin standard, kommer USA byta till normaltid först nästa vecka. Det här innebär att alla matcher börjar en timma tidigare eftersom vi drar tillbaka klockorna redan til helgen. Det stora flertalet av matcherna börjar då klockan 18.00. Matchen i London börjar då redan 14.30.

Veckans repris: Saints @ Vikings
Reprisen på fjolårets divisional game i NFC går av stapeln till helgen, och alla minns vi Stephon Diggs spektakulära sista spel som fick taket att lyfta i Minneapolis. Brees och hans kamrater är dock säkerligen revanschsugna, och för er som vill se hur det går är det bara att ställa klockan på 01.20 natten mot måndag, för då j*****!!!

Veckans Londonmatch: Eagles @ Jaguars
Det kanske är lite taskigt att kalla lag som är 3-4 för årets besvikelser, men vi hade nog alla förväntat oss mer av både Jaguars och Eagles. Säongen är dock på intet sätt över för de båda lagen, men det gäller att hänga med nu, och vinna varje match. Jacksonville är visserligen även i år ett stark försvar, men offensiven har varit som bortblåst i och med Fournettes skada. Senast bänkade man dessutom Blake Bortles, och man kan onekligen undra hur dem skall gå tillväga? Vem gör egentligen poäng i Jags?
För Eagles del är det mycket som fallerar just nu och jag skulle inte bli helt förvånad om laget agerar innan trade deadline. Kanske en ny cornerback eller runningback kan göra susen? Samtidigt skall man inte måla f** på väggen eftersom laget trots allt ligger relativt bra till i divisionen ändå än så länge. en lycka är guld värd, men andras olycka är inte heller att förringa.

Veckans hemvändare: Packers @ Rams
Aaron Rodgers återvänder hem til Kalifornien för att möta ett Rams som just nu, kanske är ligans bästa lag. Även om Rams känns som favoriter är det på pappret tämligen lika lag som ställs mot varandra. Rams offensiv rankas som #2 i ligan medan Packers hamnar på #4. På den defensiva sidan av bollen är Rams #7 medan Packers rankas som #8. På det hela taget känns dock Rams som det mer solida lagbygget med en gedigen plan för hur det skall ta sig från A till Ö. Packers upplevs istället många gånger leva på Aaron Rodgers storhet, och inte på en genomtänkt plan som effektivt utnyttjar lagets styrkor. Lite av en ”one man show” tyvärr. Ibland räcker dock det här, men mot Rams kommer det bli tufft. Kanske kan dock Packers hitta sig själva och skrälla på bortaplan på söndag.

Veckans ”nykomlingar”
Slutligen kommer vi få se en del personer iförda nya uniformer. Vilka som kommer spel redan till helgen är svårt att veta, men Cowboys bytte till sig Amari Cooper. Saints plockade in Eli Apple från Giants och ”Snacks” Harrison har t.ex. börjat leta hus i Detroit. Många nya namn så här med ”trade deadline” analkandes. på söndag kan det således vara på sin plats att hålla ett extra öga på lagens uppställningar. Kanske dyker det upp någon ny bekantskap. Det andra ögat kan du använda för att följa oss på Twitter och Facebook. Då får du lätt reda på alla nya affärer som eventuellt dyker upp.

p.s Håll även ett öga på Adam Vinatieri (Colts, K). På söndag kan han slå rekordet för flest poäng genom alla tider. Han behöver 5 stycken för att passera Mårten Andersen.

 

Inför vecka 8: Hemvändare, kappvändare och rekordjagare…

Nyheter

To Top