Analyser

Blandat resultat från Marcus Peters

Mot Houston Texans fick vi en perfekt sammanfattning av Marcus Peters. Han håvade in två interceptions men gav samtidigt upp 98 yards och en touchdown.

Det var ofta som Peters dök upp i rutan, vilket sällan är ett gott tecken för en cornerback. Samtidigt kan det ibland vara den raka motsatsen. Med Peters får man alltid lite både och. Texans kastade bollen mot honom hela elva gånger. Det betyder att Texans QB Brock Osweiler tyckte att Peters receiver var fri vid elva tillfällen. Det är lite väl mycket för Peters, som är Chiefs bästa cornerback.

Av de elva passningarna mot Peters fick vi det blandade resultat man kan vänta sig. Han tillät fem passningar för 98 yards, vara en 58 yard lång passning till Will Fuller och en touchdown till DeAndre Hopkins. Samtidigt fångade Peters också två interceptions. Den ena plockade han i egen målzon precis efter han tillät passningen till Fuller, den andra knep han framför just Hopkins.

Med Peters får man se stora spel, både av honom och de spelare han bör markera. Förra året hade han flest interceptions av alla cornerbacks i NFL. Samtidigt var han den cornerback som fick överlägset flest passningar sin väg. Han avslutade 2015 starkt, men verkar inleda 2016 med samma allt-eller-inget-spel som fjolårets start.

Peters har alla förutsättningar för att bli riktigt, riktigt bra. Hans förmåga att förutse spel, följsamhet och tendens att fånga in bollen är imponerande. På bara 20 matcher har han redan elva interceptions. Han behöver bli mer disciplinerad och chansa mindre för att ta nästa steg i sin utveckling. Samtidigt är han en aggressiv cornerback och det måste han få förbli. Det kanske kan vara värt att offra några stora spel om han fortsätter fånga in interceptions på löpande band.

Nyheter

To Top