Analyser

Dante Fowler – En erfaren rookie

Det är onekligen en liten udda situation att snart börja sitt andra år i ligan utan att ha spelat en sekund. Jaguars Dante Fowler är således en erfaren rookie. Om den kombination ens är möjlig.

Dante Fowler valdes som nummer tre i fjolårets draft av Jacksonville Jaguars. Med tanke på att han valdes före spelare som t.ex. Leonard Williams och Amari Cooper, var förväntningar således stora. Den unge Floridakillen Fowlers dröm om att spela i NFL fick tyvärr läggas på is redan efter de första träningspassen i Jacksonville. Allt på grund av ett avslitet korsband.

Efter ett år av rehabilitering är han nu åter på banan, och tränar med sina lagkamrater inför den nya säsongen. Förväntningarna är självfallet enorma på Fowler, men samtidigt skall man ha respekt för den skada han haft. Andra spelare som upplevt samma skada har vittnat om att det första året efter skadan kan vara klurigt. Mentalt går man kanske inte alltid för 100% på grund av rädslan att något skall hända igen. Och även om spelaren är i speldugligt skick kan kroppen dessutom ha några procent kvar tills att den är lika stark som den var innan skadan.

Rapporterna från Jaguars försäsongsträning är dock positiva, då Fowler sägs kunna gå för fullt och onekligen ser mycket bra ut. Jaguars stora ”off-season”-förvärv Malik Jackson jämför exempelvis sin nya lagkamrat med Von Miller:

”Dante has a lot of energy. He is a very cerebral player. To me, he is very Von-esque….I’ve seen some of that in Dante. I think he can definitely be the same player. Just a lot of potential, we’ve just got to go out there and work together to get these sacks.”

Jackson är inte den ende som vädrar morgonluft. Fansen har redan börjat redan hoppas på tvåsiffriga sack-siffror från deras unge rekryt. Vi skall dock ha det i åtanke att alla rapporter så här års, ofta är kraftigt överdrivna. Samtidigt behöver inte Fowler producera tvåsiffrigt för att bidra med något i Jaguars försvar, då bäste kollega stannade på 5,5 sacks förra året. Allt bätttre än så för Fowler bör nog ses som klart godkänt för honom i år.  Att Jaguars plockat in många nya ansikten i försvaret i år är säkerligen också skönt, då ansvaret inte endast faller på honom. Nyss nämnde Jackson (fr Broncos), Miles Jack (Rookie) och Jalen Ramsey (Rookie) kommer exempelvis också skärskådas av media, vilket troligtvis gör Fowlers vardag något lättare.

I torsdagens träningsmatch mot New York Jets (förlust 17-13) fick Fowler en del speltid utan att egentligen göra något större avtryck på matchen. Vi skall dock ha i åtanke att det är tidigt på säsongen samt att Jaguars försvar är långt ifrån en homogen grupp ännu. Samtidigt är det därför vi har träningsmatcherna. För att träna. På lördag (20/8) kommer Tampa Bay på besök i Jacksonville. Självfallet skulle det då vara roligt att se honom i statistiklistorna, men för Dante Fowler själv är det kanske allra viktigaste redan avklarat. Att äntligen få spela fotboll igen.

Nyheter

To Top