Analyser

Bengals bra, som förväntat

Cincinnati Bengals mötte i natt Detroit Lions i sin andra träningsmatch och vann med 30-14 på bortaplan. Stabila Bengals visade att laget blir att räkna med även denna säsong, precis som vi redan räknat med.

Träningsmatcher är alltid träningsmatcher och även om de startande spelarna fick sparsamt med speltid så var det en bra insats av Cincinnati där rätt rutor kunde bockas av. Det var skillnad mellan de två lagen när bägge mönstrade sina starters, Bengals var tyngre, mer direkta och det kuggar redan i för Marvin Lewis mannar. Laget kommer, om rätt spelare håller sig hela, vara med i toppen även i år.

Offensivt anföll laget med tempo och variation och vi fick se fina insatser från fler av nyckelspelarna. QB Andy Dalton såg ut som han gjorde i fjol, säker och i full kontroll. WR A.J Green hade en fin mottagning när Andy Dalton kastade lite väl högt och stjärnan fick sträcka ut ordentligt för att plocka ned den, spänsten har han behållit över sommarn. Rookien WR Tyler Boyd gjorde återigen en bra insats och stod för en spektakulär mottagning då han liggandes i luften drog in en boll för 26-yards. Han har imponerat både som receiver och returman. RB Jeremy Hill såg också väldigt vass ut, running backen var rapp och hittade de ytor som den duktiga linjen öppnade upp. I försvaret var det som vanligt bra för Cincinnati och startersen hade kontroll under de två serier som de fick spela. De två startande defensive endsen, Carlos Dunlap och Michael Johnson, var dominanta och skapade konstant tryck på Lions offensiva linje. Lions rookie LT Taylor Decker hade återigen problem och Lions får hoppas att han kan ta med sig lärdomarna och växa av det.

Bengals har fått se ”the injury bug” slå till på slutet och fick nu se sin andre right tackle på två matcher kliva ut skadad. Förra veckan var det Cedric Ogbuehi med en tåskada, nu var det Jake Fisher som klev av med vad som sägs vara en stukad fotled. Det finns en väldigt bra bredd i truppen, men det börjar tunnas ut på den offensiva linjen.

Om vi ska prata om Detroit Lions så vart jag väldigt imponerad av samspelet mellan QB Matt Stafford och WR Marvin Jones. Receivern Jones hämtades in från just Cincinnati Bengals via free agency och duon har redan funnit kemi. Det är bra för ett Calvin Johnson-löst Lions. Jones och Stafford kombinerade ihop 69 yards på fyra mottagningar, varav tre av dess kom i rad under den första driven. Även veteranen DT Haloti Ngata såg bättre ut än vad han gjort senaste åren. Ngata har enligt rapporter tappat lite överflödiga kilon och det syntes då han var mer explosiv och ofta flyttade på fickan. Tycker även LB Tahir Whitehead gjorde en bra match och var ofta den som såg till att sätta stopp. HC Jim Caldwell har dock en del att jobba med för att Lions ska bli att räkna med i år.

Nyheter

To Top