Analyser

Buccaneers – Packers: The Battle of the Bays

Photo by Cliff Welch/Icon Sportswire via Getty Images

På söndag är det dags för årets konferensfinal i NFC. Det blir Tampa Bay Buccaneers som åker upp till Wisconsin och gästar Green Bay Packers på Lambeau Field. Två lag ledda av nutidshistoriens bästa quarterbacks. För Aaron Rodgers blir detta femte gången han spelar i en konferensfinal. För Tom Brady är det fjortonde visiten på denna scen. Vad som än händer på söndag så kommer detta att bli ett viktigt kapitel i vardera spelares historia. Vi har analyserat matchen och återigen tagit fram fem framgångsfaktorer som vi tycker att du ska hålla ett extra öga på. 

 

Buccaneers

 

Passförsvaret: Buccaneers passförsvar har inte varit helt okej i år, men det gjorde en helt otroligt bra match senast. De höll Drew Brees till 134 yards, en touchdown, tre picks och en rating på ynka 38.1. Försvaret var helt otroligt bra och Brees hade inte en chans. Förutom 50-yards bomben för en touchdown som Jameis Winston stod för så gjorde Buccaneers en i stort sett fläckfri match. Utmaningen är större denna vecka. De ställs mot ligans bäst rankade anfall och en Aaron Rodgers i storform. Passförsvaret, ledda av spelare som Antoine Winfield Jr, Sean Murphy Bunting, Carlton Davis och Jamel Dean kommer att behöva ha en minst lika bra match mot Rodgers och Packers om de ska lyckas stoppa honom. 

Todd Bowles: Dessa två lag har ju faktiskt mötts tidigare denna säsong och då var det Buccaneers som tog en självklar seger med 38-10. Mycket tack vare att man lyckades stoppa Aaron Rodgers. Buccaneers försvar höll Rodgers till 160 yards, två interceptions och ingen touchdown. Det är utan tvekan Rodgers sämsta insats denna säsong. Hjärnan bakom försvaret som stoppade honom är Buccaneers defensiva koordinator Todd Bowles. Om Bowles kan sätta ihop en lika bra defensiv gameplan för att lika effektivt kunna stoppa Rodgers denna gång som förra gången ger det Bucs en enormt mycket högre vinstchans. 

Ro-Jo: Stjärna offensivt när dessa två lag möttes förra gången var inte Tom Brady. Det var Bucs runningback Ronald Jones. Han sprang för 113 yards och två touchdowns i en match där han också snittade respektabla 4.9 yards per försök. Ro-Jo har varit lite skadad, men roterades tillbaka in i laget förra veckan. Jag förväntar mig att han han får en större roll denna match mot ett springförsvar i Packers som inte varit jättebra denna säsong. 

Devin och David: Devin White lyfte jag som en framgångsfaktor förra veckan och det var han verkligen. Han gjorde en extremt bra match mot Saints där han stod för 11 tacklingar, en fumble recovery och en interception. Devin White och Lavonte David är en extremt bra linebacker duo och senast de mötte Packers var de riktiga spelförstörare för Rodgers och gänget. Tillsammans hade duon 2.5 sacks, 5.5 tackles for loss och fyra qb-hits. De vet hur man förstör för Rodgers och det blir extremt viktigt att de är lika, om inte än mer, effektiva på söndag som förra gången dessa lag möttes. 

Tom Brady: Vi måste självklart ta med Tom Brady som en framgångsfaktor. Brady gjorde en okej match mot Saints senast. Inget extraordinärt, men han gjorde jobbet utan misstag och det är det som krävs för att vinna slutspelsmatcher. Ingen annan spelare i historien är så bra på att vinna slutspelsmatcher som Brady. Vi ska inte underskatta rutinen han besitter och hans förmåga att vinna dessa matcher när så mycket står på spel. Det faktum att detta är Bradys fjortonde konferensfinal är helt otroligt. Den erfarenhet han besitter och det faktum att han ständigt spelar denna typ av matcher får mig att tro att han, på något sätt, kommer hitta en väg att vinna och ta sig till ännu en Super Bowl. 

 

Packers

 

A-Rod: Aaron Rodgers är självklart Packers första och främsta framgångsfaktor i denna match. Förra veckan mötte han ligans bästa försvar, främst inom pass och det hade inte en chans att stoppa Rodgers. Rodgers hade nästan 300 yards i passningsspelet, ingen interception och han stod för totalt tre touchdowns i matchen. Rodgers är den självklara ledaren av detta väloljade maskineri som är Packers anfall. De möter nu ett försvar i Buccaneers som inte alls är på Rams nivå och jag tror att Rodgers kommer att ha en stor match. 

DaVante Adams: Det verkar inte som att det går att försvara DaVante Adams. Ligans kanske bästa corner, Jalen Ramsey, hade det i uppgift förra veckan men Adams gjorde ändå en bra match. Det blev bara 66 yards, men han hade hela 9 mottagningar, och det var viktiga mottagningar. Adams stod för 4 first downs och en touchdown förra veckan. De försvar han ställer upp emot denna vecka är inte i närheten av Jalen Ramsey vilket jag tror kommer resultera i en riktig uppvisning från Adams sida. Jag förväntar mig tresiffrigt i mottagna yards och minst en touchdown. Om Rodgers och Adams hittar flytet i denna match så blir Packers svårstoppade. 

Packers passrush: Att nå fram till, och sätta press på, Tom Brady kommer att vara en viktig faktor för Packers försvar. Lyckas de med det så ser det genast mycket ljusare ut när det kommer till att stoppa detta farliga passanfall. Det blir ingen lätt uppgift. Bucs offensiva linje har spelat på en extremt hög nivå på senaste. Men så är även fallet för Packers defensiva linje. De lyckades sacka Jared Goff fyra gånger förra veckan och tackla honom sju gånger. Produktionen kommer inte bara från ett håll heller utan alla på linjen kan ta för sig när tillfälle ges. Za’Darius Smith, Kenny Clark och Rashan Gary hade alla minst en sack var. Utöver det hade Preston Smith några viktiga spel där han två gånger kom fram och lyckades slå bort bollen i luften när Goff passade. Att störa Bucs passanfall likt vad de gjorde mot Rams kommer bli viktigt för dem på söndag. 

Springspelet: Green Bay sprang bollen otroligt effektivt mot Rams och snittade 5.2 yards per försök med två touchdowns. Ett effektivt springspel är alltid viktigt då det både är en viktig “change of pace” men även kompletterar passningsspelet med att sätta upp explosiva spel från play actions och boot legs. Bucs springförsvar är ett av ligans bästa, så det blir inte lätt att vara lika effektiv mot dem, men det blir ack så viktigt. Som tur är så har Packer tre runningbacks som alla är i bra form. Aaron Jones hade 99 yards och en touchdown senast och snittade 7.1 yards per försök. Han är helt klart stjärnan i detta back field och det krävs att han gör en bra match. De har dock även Jamaal Williams och AJ Dillon som snittade 5.4 respektive 4.5 yards per försök senast. Att ha tre effektiva runningbacks är en riktig lyx, då Packers kommer att kunna rotera flitigt och alltid ha fräscha ben på planen. Ett effektivt springspel blir ännu en viktig nyckel för Packers på söndag. 

Offensiva linjen: Packers offensiva linje är en av ligans absolut bästa. De har släppt tredje minst sacks av alla denna säsong och under de tre senaste matcherna har de tillåtit under en sack per match. Det som jag dock vill flagga för är att Packers offensiva linje hade extremt svårt att stoppa Bucs passrush förra gången. Buccaneers sackade Rodgers hela fem gånger i mötet tidigare denna säsong. Utöver det lät de honom bli tacklad hela 13 gånger. Detta förstörde Packers offensiva rytm helt och tvingade även fram två interceptions från Rodgers, varav en returnerades för en touchdown. Det blir oerhört viktigt att Packers offensiva linje kan hålla Rodgers skyddad mot Bucs passrush på söndag. Vi har sett vad som händer annars. 

 

Matchen mellan Tampa Bay Buccaneers och Green Bay Packers spelas söndag 21:05, svensk tid. 

 

Buccaneers – Packers: The Battle of the Bays

Nyheter

To Top