Analyser

A.J. Bouye – En hörnsten i Texans försvar

Begrepp som lågmäld och ”i skymundan” används inte allför ofta när det kommer till cornerbacks. De senaste åren har vi fått lära oss att dessa individer onekligen är minst lika galna och högljudda som sin offensiva motpart (WR). Så är dock inte fallet med Texans A.J. Bouye, som i år seglat upp som en av ligans bästa cornerbacks.

A.J Bouye föddes 1991 i Tucker Georgia. Modern dog tidigt, och barndomen kom istället att präglas av faderns raka och tuffa natur. Ett beteende fadern själv hävdar beror på ”arv”, men som troligtvis kan tillskrivas miljöfaktorn också, då han till yrket var fångvaktare. Där kom han i kontakt med alltifrån maffaledare som John Gotti till idrottsstjärnor som Michael Vick.

I saw a lot of things at the prison as far as individuals who traveled
down the wrong path, and I had to use tough love on A.J…We would argue a lot because I’m harder on him than anybody. I don’t sugarcoat it. I tell it like it is.Steve Bouye

Faderns tuffa mentalitet gav dock AJ Bouye välbehövligt skin på näsan, vilken kom väl till pass under idrottskarriären. Collegeåren spenderades på University of Central Florida (UCF), men insatsen där var tyvärr inte tillräcklig för att bli draftad. Houston hade dock haft ögonen på den unge Bouye en tid, och erbjöd honom ett kontrakt strax efter draften 2013.

Rookieåret spenderades mestadels på bänken. Något som var tämligen förståligt då positionen var hårt konkurrensutsatt, eftersom Texans investerat höga draftval på just cornerbacks. De få gånger Bouye äntrade planen var resultatet dessutom tämligen medelmåttigt. Passen haglade åt Bouyes håll, och motståndarnas rutinerade mottagare visade med all tydlighet vem som var rookie.

Tiden har dock talat för Bouye, och precis som i uppväxten så har det som inte dödat härdat. Med tiden har skadade kollegor renderat i ökat speltid för Bouye, och i takt med rutinen har även framgången kommit. När Pro Fotboll Focus rankade cornerbacks härom veckan återfanns alla de gamla vanliga stjärnorna i toppen. Namn som Chris Harris Jr, David Amerson, Aqib Talib osv. Den lilla skillnaden den här gången var dock att förstaplatsen hölls av just A.J. Bouye.

Ikväll kommer Detroit Lions på besök i Houston. Ett lag som visserligen inte längre har någon Calvin Johnson i laguppställningen längre, men som ändå är ett tungt passorienterat lag. Matthew Stafford är i kanonform och lär sätta Bouye och hans kollegor i arbete. Matchen spelas klockan NRG Stadium i Houston och startar klockan 18.00 idag. Håll då gärna ett öga på Texans nummer 21 1

 

 

  1. Bouye bytte till detta nummer inför säsongen som en hyllning till sin idiol Deion Sanders

Nyheter

To Top