Cowboys

Dak vs Wentz

Det är väl ingen hemlighet att Dallas Cowboys var väldigt sugna på Eagles startande QB Carson Wentz i årets draft. Cowboys tränarstab hade hand om det norra laget under Senior Bowl där Wentz var en av lagets QB’s.

Senior Bowl är en träningsvecka med en avslutande match efter det att college säsongen är över där de bästa seniorerna från college bjuds in för att visa upp sig i olika övningar med en avslutande match. Wentz gjorde riktigt bra ifrån sig under denna vecka och det var säkert så att även Eagles scouter såg detta vilket gjorde valet att byta upp sig i draften för att kunna plocka honom enklare.

Istället för Wentz blev det RB Ezekiel Elliott i första rundan och man valde QB först i fjärde rundan. Än så länge är det nog inte allt för många som är missnöjda med det. Wentz har spelat riktigt bra för Eagles så Cowboys hade säkerligen varit nöjda med honom med, men med Dak Prescott och Ezekiel Elliott har man just nu ett av NFL’s hetaste offensiv.

Eagles och Cowboys gillar inte varandra, så är det och så kommer det nog alltid att vara. Så årets första match mellan de två lagen är så mycket mer än bara två spännande QB’s som ställs mot varandra. Både lagen har börjat säsongen riktigt bra och har just nu goda chanser att ta sig till slutspel.

Cowboys är 5-1 och kommer till spel med fem raka vinster och en vilovecka i ryggen. Just nu verkar allt funka för laget. Till och med lagets försvar som varit så ifrågasatt spelar riktigt bra i de flesta skeden av matchen. Utan någon egentlig pass rush satsar man hårt på man-man markering bak i plan och är inte rädda att ge upp yards så länge man inte ger upp touchdowns, bend dont break, som det ofta kallas. Offensiven rullar på med NFL’s bästa offensiva linje och två glödheta rookies, ovan. Lägg därtill att lagets stjärnreceiver Dez Bryant med störasta sannoliket är så pass frisk att han kommer finnas tillgänglig.

Eagles var nere i en liten dipp med två raka förluster innan helgens imponerande seger mot Minnesota Vikings som var det sista laget att bli av med nollan i förlustkolumnen. I början var i varje fall jag besviken på lagets försvar som ändå ska vara styrkan. Nya koordinatorn i försvaret, Jim Schwartz, manade på bäst han kunde men det hände inte så mycket. Istället var det lagets offensiv som vann matcherna med Wentz i spetsen och ett mer än dugligt springspel där arbetsbördan fördelades smart. Men i sista matchen var det en total omvändning till det Eagles jag hade räknat med att se. Offensiven såg bra nära bedrövlig ut och radade upp misstag, men, försvaret såg precis så där mäktigt ut som det skulle göra. Helt plötsligt klickade det i stort sett på varje position och spelar man så bra försvarsspel så har man råd med ett mindre effektivt offensiv. Hicks, Bradham och Barwin dominerade foch såg ut som en av de bästa LB-konstellationerna på år och dagar. Safetyn McLeod styrde och ställde bak i planen och Fletcher Cox visade prov på vilket monster han kan vara på den defensiva linjen.

Så inte nog med att det är en match mellan två lag som starkt ogillar varandra kan det vara så fint att vi bjuds på en match mellan ett galet bra offensiv där allt går med dem och ett försvar som bara blottat en del av hur jäkla dominanta man är.

Matchen, som spelas i Texas, börjar 01:30 i natt och är väl värd att sitta uppe för.

Nyheter

To Top