Browns

Wentz vs Browns

När Cleveland Browns bytte bort sitt val i första rundan i vårens draft så valde laget också bort quarterbacken Carson Wentz. Philadelphia Eagles betalade Browns dyrt och valde Wentz som nummer två totalt i draften. Redan i sin första NFL match får 23-åringen från North Dakota chansen att visa Cleveland att de gjorde ett misstag som inte satsade på honom.

När Cleveland Browns nye chef för strategiska beslut, Paul DePodesta (Ni vet baseball-analytikern från Moneyball), uttalade sig tidigare i somras erkände han att det var rätt mycket han inte visste kring fotboll. Men en sak hade han förstått, för att bli framgångsrik måste du ha en bra quarterback. Det var också huvuduppdraget för den nytillsatte ledartrojkan där, förutom DePodesta, Sashi Brown och tränaren Hue Jackson ingår. Att hitta den spelare som kan föra Browns från botten till toppen. Det leder oss, och DePodesta, in på Carson Wentz. En spelare som inte bedömdes vara rätt.

Paul DePodesta berättade att Browns, som hade det andra valet i draften, inte ansåg att Wentz har potential att bli en topp 20 quarterback i NFL. Att lägga ett så tidigt val på en sådan spelare var ett för högt pris att betala, en quarterback som plockas i den absoluta toppen ska vara en spelare som man tror kan förändra organisationen och bli dess franchise-QB. När det stod klart att L.A Rams bytt till sig Tennessee Titans val, draftens allra första, för att ta den topprankade quarterbacken Jared Goff, så började Browns leta efter en bytespartner. Eagles hade en annan bedömning av Wentz och valde att erbjuda Cleveland en drös draftval (Eagles val i 1:a-, 3:e- och 4:e-rundan 2016, 1:a-rundan 2017 och 2:a-rundan 2018). Med Jared Goff borta var det ett enkelt beslut att acceptera Eagles erbjudande, hade däremot Browns kunnat välja Goff hade beslutet varit svårare.

”There just may not be anybody in that year who’s good enough to be a top 20 quarterback in the NFL. Even though you have a desperate need for one, you have to resist the temptation of taking that guy just because you have a need if you don’t believe he’s one of those 20 guys at the end of the day.” – Paul DePodesta

Under förra veckan, i en annan del av NFL-världen, så skadade sig Minnesota Vikings QB Teddy Bridgewater så allvarligt att hans säsong var över. Skadan satte igång ett händelseförlopp som resulterade i att Eagles rookien Carson Wentz får starta i premiären. Vikings har ett talangfullt lag och ville inte missa chansen p.g.a. avsaknaden av QB. Så för att rädda säsongen betalade Minnesota det pris Philadelphia Eagles ville ha för att släppa den tänkta startern på quarterback, Sam Bradford. Med Bradford borta tog det inte lång stund innan Eagles meddelade att Carson Wentz var deras man framöver. När han draftades i våras sade Eagles-lägret att tanken var att låta honom se och lära bakom Bradford den första säsongen, det ändrades i och med trejden.

Kommentarerna från DePodesta fick nytt liv när det stod klart att Wentz blivit Eagles starter och att hans första match blir mot just Cleveland Browns. Browns ofta frispråkige huvudtränare, Hue Jackson, valde att tona ned uttalandena genom att säga att Browns helt enkelt valde att ta en annan väg. Wentz är talangfull men en rookie som gör sin första start, mer än så finns inte att säga och Jacksons fokus låg på sitt eget lag. En som hade något att säga var Browns rookie DE Carl Nassib. Inför avresan till Philadelphia så pratade Nassib om att Browns försvar skulle utnyttja Wentz något långsamma kaströrelse. Att laget identifierat det som en svaghet och med sin egen fart ska se till att Carson Wentz hamnar i pressade lägen där han inte hinner göra sig av med bollen på ett bra och naturligt sätt.

 

(Photo by Dylan Buell/Getty Images)

(Photo by Dylan Buell/Getty Images)

 

Carson Wentz själv vill prata om DePodestas uttalanden. Han sa till media inför matchen att han inte tänkte på kommentarerna, att han var motiverad nog utan extra bränsle i form av lag som inte tror på honom. Han kände förtroende från sina coacher och medspelare och var det som räknades. det är dem han vill visa sitt värde för. Wentz spelade i Philadelphias första träningsmatch, men drog där på sig en revbensskada som hållit honom borta. Trotts den missade tiden säger sig den tidigare North Dakota State quarterbacken vara väl förberedd och redo för spel.

”I knew I was ready. I knew I was taking the mental reps, being out the last couple of weeks, even going out to the first preseason game. I was developing at a fast pace and now it’s here. I’m confident in myself, I’m confident in this team. I’m excited for it.” – Carson Wentz

Matchen är ett möte mellan två lag som tippas i den absoluta botten av NFL. Även om inte utgången i detta möte avgör hur Carson Wentz karriär kommer se ut så är det en första chans för honom att visa att Eagles gjort rätt och Browns fel. Oavsett vad han själv säger så är jag övertygad om att det vore skönt att få smälla Browns, Paul DePodesta och övriga som tvivlar, på fingrarna. Matchen i Philadelphia börjar 19:00.

Nyheter

To Top