Nyheter

Viktiga datum inför säsongen 2018

Båda var free agents inför 2017. Samma säsong möttes både Alshon Jeffery #17i Philadelphia Eagles och Stephon Gilmore #24 i New England Patriots i Super Bowl 52. Foto: Andy Lyons/Getty Images.

Trots att säsongen avgjorts är vi faktiskt fortfarande kvar i NFL-säsongen 2017. Men lagens blickar har sedan länge riktats mot den nya säsongen, och nu börjar det bli dags för oss fans att göra detsamma. Vi har sammanställt några viktiga datum som du behöver ha kolla på.

20 februari

första dagen då klubbar får tagga spelare med s.k. franchise tag eller transition tag. Dessa taggar möjliggör att klubbarna till ett relativt högt pris kan försäkra sig om att spelare med utgående kontrakt blir kvar i laget den kommande säsongen. Lagen har till den 6:e mars klockan 22 (svensk tid) på sig att utdela dessa taggar.

27 februari – 5 mars

NFL Scouting Combine. 336 spelare som är tillgängliga i årets draft samlas i Indianapolis för att vägas, mätas och testas. En väldigt viktig vecka i lagens draft-förberedelser eftersom dom äntligen kan se och jämföra alla spelare med varandra, och får chans att intervjua dom.

14 mars klockan 22 svensk tid

Det är nu det nya ligaåret börjar. Kontrakts-optioner aktiveras nu för spelare som fortfarande finns kvar i lagen. Lagen måste dessutom ha gett erbjudanden till de av sina restricted free agents som man vill behålla. Alla lag måste också klara ligans salary cap för sina 51 bäst betalda spelare. I och med att de nya ligaåret börjar startar även free agency – perioden. Alla spelare som är unrestricted free agents kan du skriva kontrakt med vilket lag dom vill. Förhandlingar har fått pågå under de två sista dagarna ligaåret 2017.

26-28 april

NFL Draften. Den absolut bästa och viktigaste möjligheten för lagen att fylla sina trupper med nya spelare. I sju rundor väljer lagen spelare som spelat klart i college och gjort sig tillgängliga för draften. Direkt efter draften kan lagen signa fritt bland dr spelare som inte valts under draften. Här fylls det på med mycket talang!

Övriga datum

Det finns massor med andra datum man kan hålla koll på, men de ovanstående har störst betydelse för NFL-lagen inför den kommande säsongen. För en komplett sammanställning, ta en titt på nfl.com.

Viktiga datum inför säsongen 2018

Nyheter

To Top