Nyheter

Viktiga datum 2012

Det är långt till nästa säsong, jag vet. Men mycket händer under året och just nu befinner oss vid tröskeln till en intensiv period av lagbygge. Låt oss kika på lite viktiga datum att hålla koll på under 2012.

Den här perioden av lagbygge och skärskådning av nya unga spelare är en av mina favoritperioder under ligans år. Här på NFL Supporter ska vi även uppdatera våra läsare med information om vilka spelare som kan tänkas hamna i vilket lag och vilka spelare som är de mest åtråvärda. Men för tillfället nöjer vi oss med att kika lite på några av de datum som är viktiga att hålla koll på under 2012.

22-28 februari: NFL Combine

NFL Combine i Indianapolis började officiellt onsdagen den 22 februari. Men fystesterna, som man kan följa live på NFL.com och NFL Network, börjar egentligen inte förrän på lördagen.

På söndag vid 16 är det ”Skill Drills” med QBs och WRs vilket brukar vara kul att se på.

Hela mars: Alla stora college har så kallade ”Pro Days” då de bjuder in tränare och scouter från NFL för att titta på när skolans bästa spelare tränar. Detta pågår under hela mars. Vissa skolor är såklart mer intressanta än andra. Samtliga ”Pro Days” kan du hitta HÄR.

Några att hålla koll på kan vara:

21 mars – Baylor: Robert Griffin III och hans receiver Kendall Wright kommer båda gå i första rundan av draften. RGIII tippar jag går som tvåa. Wright är lite beroende av vad han springer för tid på Combine. Bör gå topp 20.

22 mars – Stanford: Andrew Luck vill man inte missa. Ävens fast han kommer att gå nummer ett hur han än kastar. Matt Kalil, LT, väntas också gå åtminstone topp 5 i draften.

29 mars – Texas A&M: Quarterback nummer tre Ryan Tannehill kastar här. Väldigt spännande, kastar inte på Combine på grund av skada. Tannehill bör gå topp 10 om han inte gör bort sig. Coryell Judie, CB, och Jeff Fuller, WR, har också god chans att gå i de två första rundorna.

Ja, det finns ju såklart hur många lag som helst att lyfta upp. Men det är bara att följa länken ovan och hålla koll om det är någon särskild spelare av intresse.

5 mars: Sista chansen för lagen att använda sin ”Franchise tag”.

13 mars: Free Agency börjar vid 22.00. Räkna med några intensiva första dagar.

25-28 mars: Ägarmöte i NFL.

30-31 mars: Super Regional Combine. För de spelare som inte fick plats i den stora NFL Combine.

26-28 april: 2012 NFL Draft. Otroligt spännande. Det här uppmuntrar jag alla att se. Åtminstone den första dagen, helst minst två dagar. Förutom spänningen att se var alla nya spelare hamnar så får man också mycket information mellan varje val och besked om hur NFL Networks experter, med Mike Mayock i spetsen, tror att spelarna kommer att passa i sitt nya lag.

Första rundan är den 26:e, andra och tredje den 27:e och rundorna 4-7 den 28:e.

Sent i juli: Lagen startar sina obligatoriska träningsläger inför nästa säsong.

6 september: Kickoff för säsongen 2012/2013

New York Giants tar emot något lag, vilket det blir är inte klart, på hemmaplan för säsongens första match.

Nyheter

To Top