Nyheter

Veteranen redo för comeback

Baltimore Ravens fick se sina spelare falla som flugor under den föregående säsongen, nu kommer dem tillbaks en efter en. Senast i raden är en herre som egentligen skulle gått i pension.

I augusti 2015 meddelade Baltimore Ravens WR Steve Smith att kommande säsong skulle bli hans sista, den 15:e säsongen i NFL skulle bli den sista. Men säsongen blev inte vad Smith trodde då ett Ravens som många trott på var körda redan i oktober. Smith själv slet av sin hälsena i mötet med San Diego Chargers den 1 november. Ett ovärdigt sätt att avsluta karriären på för den karismatiske retstickan.

Någon vecka efter skadan började det viskas om att Smith övervägde att spela en säsong till, rykten sa att han ville avsluta på ett mer värdigt sätt och på sina villkor. Strax innan årsskiftet kom också beskedet om att Smith skulle spela 2016 om Ravens ville ha honom åter, vilket GM Ozzie Newsome och HC John Harbaugh såklart ville. En rehabprocess som redan var igång intensifierades och siktet sattes på premiären.

Idag, med lite mindre än en månad till premiären, kom då tillslut klartecknet från läkarna att hälsenan läkt och han är redo för comeback. Smith kommer tas av PUP-listan (Physically unable to perform) och vara redo för träning med laget inom de närmaste dagarna, förmodligen på måndag. Huvudpersonen själv twittrade ut nyheten på ett sätt som vi vant oss vid, med självförtroende.

 

 

Huruvida den nu 37 år gamla receivern kan hitta tillbaks till gammal god form återstå att se, men det blir en intressant historia att följa. För Ravens del är det en ledare som kommer åter och även om han inte når upp till standarden han höll innan skadan så är det en omtyckt och värdefull personlighet i omklädningsrummet som på sina två år i Baltimore gjort sig enormt populär.

Smiths återkomst var inte den enda positiva nyheten för Baltimore Ravens denna veckan. I måndags klev OLB Terrell Suggs in på träningsplanen igen, det var första passet för Suggs sedan han slet av sin hälsena i fjolårets premiären mot Denver Broncos. Han har enligt rapporter sätt bra ut på träningarna och Ravens behöver verkligen en Suggs i form.

Nyheter

To Top