Nyheter

Vecka 17: Grundsäsongen över, slutspel på horisonten

Grundsäsongen är kommen till sitt slut, 17 veckor har flugit förbi i en rasande fart och upploppet till slutspelet blev en varierad pott. Inledningsvis fick vi en buffé av meningslösa sömnpiller men tack och lov avslutades kvällen med gastkramande spänning. Läs om söndagens största rubriker.

Vi börjar såklart med slutspelet, som nu är helt klart. Det spelades om hemmaplan, vilovecka och de sista slutspelsplatserna. Ravens vann AFC North efter en omtumlande vinst mot Browns (vi återkommer till den), Colts vann i natt den avgörande matchen mot Titans för att ta sig vidare. Eagles stal sista platsen i NFC eftersom de vann och Vikings förlorade.

Chiefs säkrade vilovecka och hemmaplan genom att enkelt utklassa rivalen Oakland Raiders. Redan efter 20 minuter ledde de med 21-0, medan Raiders startade sina fyra första serier med fyra raka turnovers. Det innebar också att Chargers inte kunde göra något åt sin ranking, trots vinst, utan har nu tre bortamatcher före en ev. Super Bowl.

Patriots är obesegrade på hemmaplan. Fortsätter det i januari?

Också Patriots säkrade vilovecka och är seedade strax efter Chiefs, genom att vinna säsongsavslutningen på hemmaplan mot Jets. Det var sjunde gången sen 2003 som Patriots är obesegrade hemma, flest gånger sen 1970. Det är otroligt imponerande och visar hur svårt gäster har att vinna där, och varför det är så viktigt att de fick just andraseeden.

I NFC hade Saints redan säkrat högstaseeden och vilade sina stjärnor. Rams placerade sig bakom dem genom att köra över 49ers. De var tillbaka i sin offensiva storform efter några veckors haltande spel, en välkommen och välbehövlig positiv kick inför slutspelet.

Tillbaka till Ravens dramatiska match. Efter att de inledde övertygande med sitt dominanta försvar och springspel, trodde många att det skulle bli en lätt resa. Men årets bästa rookie – Baker Mayfield – och hans gubbar vägrade ge vika. Plötsligt blev matchen jämn, allt gick Browns väg och Ravens såg ut att sjabbla bort slutspelet för andra året i rad. Då klev försvaret fram, stoppade Browns sista serie och räddade säsongen.

Veckans avsked
Black Monday kallas dagen efter grundsäsongens slut. Då får alla underpresterande tränare kicken. Huvuden har redan börjat rulla, bland annat Dirk Koetter i Tampa Bay och Todd Bowles i Jets. Fler lär följa (och har säkert gjort sen det att denna recap publicerades). Mer om detta kommer i en artikel senare under veckan.

Veckans snabba

  • 49ers TE George Kittle slog rekordet i flest antal yards för en TE under en säsong.
  • Cardinals var snubblande nära att vinna mot Seahawks, men förlorade med tre poäng och “vann” därmed förstavalet i draften 2019.
  • Cowboys besegrade Giants efter en jämn strid och nedanstående spel var matchavgörande. Se och njut.
Vecka 17: Grundsäsongen över, slutspel på horisonten

Nyheter

To Top