Nyheter

Tredje försäsongsveckan är den viktigaste

För de flesta lagen i NFL är tredje veckan i försäsongen den viktigaste. Det är vanligtvis den enda riktiga genomköraren inför grundsäsongen. Lagen går från vanlig träning utan vidare mycket matchförberedande, till att i relativ mån simulera en reguljär säsongsvecka för att förbereda sig inför säsongen.

Den tredje matchen är den som tas på mest allvar. Det är vanligen den första matchen där lagen simulerar en vanlig vecka under säsongen. Man gör en matchplan, om än en avskalad sådan, man tittar på film av motståndaren och man anpassar veckans aktiviteter utifrån matchen. Det är i regel den enda av försäsongsmatcherna då lagen lägger tid och energi på att anpassa sig efter motståndet.

Ofta spelar lagets stjärnor under en längre period, för att vila nästan hela sista matchen. Därför vill man att det ska se bra ut, att det ska klicka i försvaret och anfallet. Det är startuppställningens sista chans att komma igång inför säsongen. Det är också en fingervisning om vem som kommer starta i höst. I till exempel Broncos får QB Trevor Siemian starta före Mark Sanchez, en indikation på att den unge Siemian verkar vinna startjobbet i Denver.

“I mean you’re in a totally different ballpark, in my opinion. I don’t see any comparison at all. It’s too far away…”

Samtidigt är det försäsong, en betydelselös match. Lagen är noggranna med att minimera skaderisken på sina bästa spelare. Samtidigt vill man inte avslöja för mycket av vad man kommer göra under säsongen. Patriots tränare Bill Belichick menar att trots att det är lite mer seriöst vecka tre, så är försäsong och riktig match vitt skilda världar, framförallt i den taktiska aspekten. Lagen må ha en matchplan, men den är ändå väldigt avskalad. Lagen vill inte riskera att blotta några ess.

En annan intressant följetong i matchen är att efter helgen tvingas lagen trimma ner sina trupper från 90 till 75. Det betyder att 15 personer kommer förlora jobbet. Vi brukar därför se extra mycket energi, extra mycket vilja på planen när reserverna kliver in.

Den här veckan är det närmsta vi kommer till en riktig fotbollsmatch innan grundsäsongen drar igång i september. I den sista och fjärde försäsongsmatchen vilar oftast stjärnorna, så det här är sista chansen för oss att se dem och för dem att visa upp sig.

Nyheter

To Top