Nyheter

Tre spelare att titta på i kväll

Tre unga spelare får sig tuffa utmaningar i kväll. När poängställningen rinner iväg är dessa tre det roliga att följa.

I kväll möts två divisionsrivaler med väldigt olika säsonger. Raiders har inga vinster och ser fram förstavalet i nästa års draft. Broncos är på väg mot slutspel och vill få revansch på Super Bowl-förlusten från 2013. Det känns inte som en direkt spännande match. Glädjen att titta blir inte att följa ett jämnt resultat, det blir att följa individuella spelare.

DJ Hayden
Reggies hårt kritiserade förstarundaval 2013 har spenderat över hälften av sin karriär omplåstrad på sidlinjen. I kväll är han på plan mot Broncos dominanta passförsvar. Det blir väldigt intressant att se hur han klarar att täcka Demaryius Thomas och Emmanuel Sanders. Just Thomas kommer han ha stora problem med eftersom Hayden inte är så fysisk, men nu kommer han tvingas att tuffa till sig. Sanders springer bra routes och har snabba fötter. Förra veckan tillät Hayden två passningar, det blir säkert några fler i kväll.

Menelik Watson
Draftades 2013, lite för högt och har dragits med skador. Precis som DJ Hayden. Watson kommer starta på vänster sida och får en tuff match mot Broncos pass rush. DeMarcus Ware och Von Miller spelar sitt livs fotboll just nu och har tillsammans redan 17 sacks. Carr har bara sackats nio gånger i år, minst i ligan tillsammans med Peyton Manning. Watson kommer ankra ena sidan och måste ge Carr tid. Det blir ett riktigt tufft och roligt test för Watson, som haft vissa problem i år. Hans största bekymmer är att identifiera vilken spelare han ska blocka. I kväll måste han visa framfötterna.

Khalil Mack och Von Miller
Det blir en riktigt tjatande om Mack, jag vet, men just nu är han den roligaste spelaren i laget. När han draftades så drogs jämförelser hej vilt och dåvarande huvudtränaren Dennis Allen nämnde Von Miller. Det är Millers typ av joker-roll som många önskar se Khalil Mack i. Nu när de möts bör man titta på hur annorlunda Broncos och Raiders använder sig av sina främsta pass-rushers. Manning har som sagt bara åkt i backen nio gånger i år och Mack får det tufft att hitta årets första sack i kväll.

Det blir som sagt ingen jämn match i kväll. Broncos kommer åka hem med ytterligare en vinst och Raiders fortsätter vara utan. Hoppet ligger i framtiden och just därför är dessa tre unga spelare intressanta att följa. Om det ska bli någon förändring i det eviga förlorandet är det dessa spelares inverkan och utveckling som ska göra Raiders till en vinnande organisation igen.

Nyheter

To Top