Nyheter

Tre lag obesegrade inför sjätte veckan

Tre lag är obesegrade inför den sjätte omgången. Det ena av dessa lag vann dessutom minst matcher i NFL förra året. NFL Supporter tar en titt på alla helgens fajter.

Det är tre lag som fortfarande inte har någon plump i protokollet. Mycket talar för att det kommer att fortsätta på det viset åtminstone en vecka till. Det imponerande Kansas City Chiefs, ledda av Andy Reid och en stenhård defensiv, tar emot Oakland Raiders hemma.

Denver Broncos möter Jacksonville Jaguars och där behövs nog ingen motivering. Det sista obesegrade laget är New Orleans Saints. De har en betydligt tuffare uppgift när de besöker New England. Men även där kan man inte göra annat än att hålla det obesegrade laget som favoriter.

Som vanligt tar vi oss en titt på alla veckans matcher var för sig. Det är Mattias, Erik och Richard här på NFL Supporter som står för tyckandet och vi välkomnar alltid dina synpunkter. På våra svenska kanaler kommer du att kunna se Packers hos Ravens klockan 19, Saints hos Patriots klockan halv elva och Redskins hos Cowboys i den sena natten.


Söndag 19:00: Green Bay Packers hos Baltimore Ravens

Packers har haft en sämre start på säsongen än vad de flesta förväntade sig. De var spellediga i helgen och tar sig nu an Ravens på bortaplan. Baltimore är alltid tuffa hemma på M&T Bank Stadium. Som bekant har Green Bay åkt på ett antal skador på sin offensiva linje, det är inte bra då Rodgers grabbar ställs mot en av ligans bästa pass rush i Ravens trio av Terrell Suggs, Elvis Dumervil och Haloti Ngata. Packers har några av ligans bästa receivers i Jordy Nelson, James Jones och dynamiska Randall Cobb och de bör kunna ha en bra kväll mot Baltimores secondary som sett tveksamma ut i år men är på uppgång. Mike McCarthy har dessutom sin näst bästa spelare, linebackern Clay Matthews skadad. Ravens tar hem det här på grund av sin pass rush och ett springspel på uppgång. Men det blir jämt.

Ravens vinner.


Söndag 19:00: Cincinnati Bengals hos Buffalo Bills

Quarterback Andy Dalton i Bengals har inte alls presterat så bra som han gjort tidigare säsonger och är för tillfället den stora bromsklossen för ett skickligt lag. Bills rookies har varit fantastiska på starten av säsongen, framförallt linebacker Kiko Alonso, wide receiver Robert Woods och quarterback E.J. Manuel. I helgen får Buffalo klara sig med backup quarterback Thad Lewis, naturligtvis ett avbräck för ett lag som överraskat positivt i år. Cincinnati borde kunna ta hem den här matchen med en blandning av ett skickligt försvar med Geno Atkins som stora stjärnan och ett kreativt anfall med spelare som A.J. Green och Giovani Bernard som borde skapa problem för Bills. Hade inte Manuel vart skadad hade jag inte tippat emot Buffalo den här matchen.

Bengals vinner.


Söndag 19:00: Detroit Lions hos Cleveland Browns

Lions hade en tuff match förra veckan utan lagets store stjärna Calvin Johnson. Cleveland har överraskat stort i år mycket på grund av ett försvar som spelat riktigt bra. Nu ställs de mot Reggie Bush, Matthew Stafford och eventuellt Calvin Johnson. Detroit har ligans förmodligen bästa defensiva linje och det kan bli en fight att minnas då de nu ställs mot en av ligans bättre offensiva linjer som ankras av left tackle Joe Thomas. Som vi vet så tradeade Browns bort sin stjärna Trent Richardson till Colts, och har sen dess gått obesegrade. Detta mycket till hjälp av att de fått tillbaka sin wide receiver Josh Gordon från en avstängning. Browns är ett mer balanserat lag men om Johnson är spelduglig så tippar jag på Lions.

Browns vinner.


Söndag 19:00: St Louis Rams hos Houston Texans

Rams har under säsongen varit på jakt efter en running back och har nu hittat honom i rookien Zac Stacy som får chansen mot ett skickligt springförsvar borta mot Texans. Ligans mest dominanta defensiva spelare J.J. Watt spelar på linjen för Houston och lär ställa till en hel del problem för en lite skakig offensiv linje hos Rams. I den här matchen får vi se två av ligans mest intressanta nya receivers, Houston har DeAndre Hopkins, Rams har Tavon Austin. Dessa båda herrar lär påverka matchen rejält och är roliga att kolla på. Texans quarterback Matt Schaub hade en tuff match förra veckan vilket, enligt uppgift, ledde till besvikna fans som protesterade utanför hans hus efter matchen. Han vill nog ha revansch hemma på Reliant Stadium.

Texans vinner.


Söndag 19:00: Carolina Panthers hos Minnesota Vikings

Vikings har nu tre kompetenta (mer eller mindre) alternativ på quarterback då man signat Josh Freeman. Christian Ponder sägs vara tillbaka efter skadan men det verkar som Matt Cassel är den som får starta. Panthers quarterback Cam Newton har haft en tuff start på säsongen och måste höja sitt spel om de ska ha en chans att ta sig till slutspel. Det är dock inte bara Newtons fel, hans receivers har tappat många bollar de borde fånga. Den riktiga fighten i den här matchen är Carolinas mycket skickliga defensiva linje med bland annat rookien Star Lotulelei som imponerat mot förra årets rushing-mästare Adrian Peterson. Minnesota hade tre stycken val i förstarundan av draften i år som alla är spännande; wide receiver Cordarelle Patterson, defensive tackle Shariff Floyd och cornerback Xavier Rhodes. Helt klart ett lag för framtiden.

Vikings vinner.


Söndag 19:00: Oakland Raiders hos Kansas City Chiefs

Det barkas rivalmöte inom divisionen mellan obesegrade Chiefs och överraskningen Raiders. Även om Chiefs är stora favoriter inför matchen är det alltid något extra med rivalmöten. Vad som helst kan hända. Chiefs kommer fortsätta sitt spel med ett aggressivt försvar som håller nere poängen och tar press från anfallet. Offensivt kommer man ha det relativt lätt att flytta bollen mot Raiders försvar, som verkligen måste våga utmana Chiefs receivers med fysiskt spel vid linjen. Raiders har mycket skador i offensiven men får kanske tillbaka sin running back Darren McFadden. Alla behövs för att störa det stabila Kansas City Chiefs. Det blir ett rejält test för unga quarterbacken Terrelle Pryor att spela på bortaplan mot ett så dominant försvar.

Chiefs vinner.


Söndag 19:00: Pittsburgh Steelers hos New York Jets

Jets har spelat över förväntan och skrällde förra veckan mot Atlanta Falcons. Steelers å andra sidan har underpresterat och hoppas kunna väcka nytt liv i säsongen. De hade en bye-week senast och kommer med fräscha kroppar. Någon gång måste de komma igång och leverera. Båda lagen är starka defensivt. Jets har Rex Ryan och Steelers har Dick LeBeau. Steelers rookie running back Le’Veon Bell har bara spelat en match sen skadan, men kommer han igång kan det avlasta quarterbacken Ben Rothlisberger och lagets receivers. Jets är heta just nu och behöver rida den vågen till ytterligare en vinst.

Jets vinner.


Söndag 19:00: Philadelphia Eagles hos Tampa Bay Buccaneers

Eagles fortsätter att bjuda på glad offensiv. Nu är Michael Vick, quarterback, skadad och ersätts av Nick Foles. Det är inte något stort steg nedåt men visst tappar offensiven lite explosivitet. Tampa Bay har förlorat alla sina matcher i år och varit en stor besvikelse. Men här tror jag att de skräller. Buccaneers spelar på hemmaplan mot ett väldigt skakigt försvar. De har en chans att kickstarta sitt springspel med Doug Martin. Sedan bör rookien Mike Glennon, quarterback, kunna använda sin stora arm till att utnyttja ett svagt secondary med lite långa kast. I försvaret bör Darrelle Revis ge Desean Jackson en rejäl utmaning. Tampa Bay hade ligans bästa springförsvar förra året och utan Vick som ett hot på read option-spel tror jag att springspelet tappar lite effektivitet.

Buccaneers vinner.


Söndag 22:05: Jacksonville Jaguars hos Denver Broncos

Ligans sämsta lag mot ligans kanske bästa lag. Även om Jaguars har fått tillbaka sin bästa receiver Justin Blackmon som hade en bra match senast, är det en omöjlig uppgift för dem att stoppa Broncos. Killarna från Denver är helt enkelt för överlägsna och spelar fantastisk bra fotboll. Jaguars får se matchen som ett lärotillfälle för sina många unga spelare och hoppas se framtidshopp i en annars hopplös match.

Broncos vinner


Söndag 22:05: Tennessee Titans hos Seattle Seahawks

En intressant fajt mellan två lag som redan har mäktat med sammanlagt åtta vinster. Seahawks är ruskigt bra hemma men brottas med en hel del skador. Däremot såg springspelet betydligt bättre ut förra veckan och försvaret är fortsatt väldigt bra. Titans hade svårt att producera offensivt när inte reserven Ryan Fitzpatrick använde benen förra veckan. Försvaret ser väldigt spännande med ett gäng unga spelare och storspelande Alteraun Verner, cornerback. Men i slutändan blir Seattle för tuffa på hemmaplan och det finns en risk att Fitzpatrick kastar någon interception eller två.

Seahawks vinner.


Söndag 22:25: New Orleans Saints hos New England Patriots

Saints har sett ruskigt vassa ut i år. Offensiven trummar på som vanligt medan försvaret har sett kraftigt förbättrat ut. Patriots har verkligen varit ojämna och förlusten av Vince Wilfork syntes tydligt förra veckan. New England fick rejält med stryk på linjen vilket ledde till en förlust mot Bengals. Till den här veckan kan Rob Gronkowski, tight end, vara tillbaka från sin skada. Det tåls att hålla ett öga på. Men även med Gronk är Saints klara favoriter i min bok, trots att Patriots spelar hemma. De har visat upp en väldigt fin fotboll till skillnad från New England. Men den här matchen har potential att bli jämn.

Saints vinner.


Söndag 22:25: Arizona Cardinals hos San Francisco 49ers

Det här är två lag med några riktiga styrkor och ett par tydliga brister. Cardinals har inte lyckats producera framåt och quarterbacken Carson Palmer har kastat på tok för många interceptions. Men försvaret spöar skiten ur folk. Nu har man fått itllbaka den lysande Daryl Washington. 49ers kan inte kasta bollen alls men när de kan kontrollera bollen med sin offensiva linje är de ändå svårslagna. Försvaret är som vanligt rätt vasst och Nnamdi Asomugha, cornerback, ser ut att ha blivit återfödd. Det här kan bli jämnare än många tror, men trots det seger för hemmalaget.

49ers vinner.


Söndag 02:30: Washington Redskins hos Dallas Cowboys

Redskins är vad vi trodde att de var. Ett lag med mängder av hål i försvaret men med en potentiellt farlig offensiv. Det skulle vara kul att se den elektriska Robert Griffin III, quarterback, hitta formen igen. Cowboys åkte på en blytung förlust förra veckan då försvare gav upp 51 poäng till Peyton manning och hans Broncos. Dallas offensiv såg dock vass ut. Här handlar det om huruvida de kan ladda om och komma peppade till match. Om saker börjar gå dem emot kan det bli ett par som hänger med huvudet. Annars är Cowboys både ett bättre lag och har hemmafördel.

Cowboys vinner.


Måndag 02:40 Indianapolis Colts hos San Diego Chargers

Denna match kan bli en av veckans höjdare. Colts, ledda av sin unga stjärna Andrew Luck, kan vinna mot alla lag och Chargers likaså. Det är två lag med frågetecken i försvaret och som förlitar sig på ett presterande anfall. Colts har vunnit mycket svårare matcher än Chargers och måste därför ses som favoriter. De coachar sitt lag väldigt bra och anfallet får under nya koordinatorn Pep Hamilton verkligen ut de bästa av sina spelare. Förra veckan visade Philip Rivers upp sin sämre sida, med interceptions och dåliga beslut. För att vinna en jämn match mot Colts behöver han spela lika fantastiskt som tidigare under säsongen.

Colts vinner.


Vilken tror DU blir veckans stora skräll?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Nyheter

To Top