Buccaneers

Tom Brady till Tampa Bay

Efter 20 år i New England Patriots blåa tröja väljer Tom Brady att prova något nytt på ålderns höst. Legendaren, som fyller 43 år i augusti, kommer enligt alla rapporter ta sin talang till Florida, närmare bestämt till Tampa Bay Buccaneers. 

De sexfaldiga Super Bowl-vinnaren sägs ha kommit överens med Buccaneers om ett avtal värt runt $30 miljoner per år och ger därmed Buccaneers coachen Bruce Arians en betydligt smartare QB än företrädaren i Tampa, Jameis Winston.

För Bradys del så spekulerades det en hel del inför beslutet att han skulle vilja flytta tillbaks till Kalifornien och då var Los Angeles Chargers det lag som kändes mest realistiskt. Men Brady själv ska ha haft önskan att vara kvar på östkusten då familjen inte skulle flytta med utan vara kvar i New York. Därmed Tampa Bay.

Vad får Tom Brady i Tampa Bay då?

Förstklassiga vapen i form av Mike Evans och Chris Godwin. Ligans kanske vassaste receiver-duo var säkerligen någonting som veteranen vägde som en stor fördel när beslutet togs. Dessutom har Buccaneers en rätt lovande TE uppsättning med OJ Howard och Cameron Brate, bägge kommer säkerligen lyfta sin med Brady som QB.

Tampa Bay har rikligt med löneutrymme och gissningsvis kommer Brady få peka på saker han anser behövs. Ett lag som signar en 43-åring är inte inne i en långsiktig planering utan vill vinna nu. Framförallt skulle den offensiva linjen behöva lite investeringar och någon running back som kan komplettera, eller uppgradera, Ronald Jones behövs. Att skaffa en bra slot receiver a´la Julian Edelman och Wes Welker kan nog också finnas på önskelistan.

Super Bowl nästa år spelas i just Tampa Bay. För Tom Brady vore det nog riktigt häftigt att få föra sitt nya lag till Super Bowl och därmed se till att Super Bowl får se ett lag spela på sin hemmaplan för första gången i historien.

När NFL startar till hösten är det en helt ny liga, en liga där Tom Brady inte är QB för New England Patriots, utan för Tampa Bay Buccaneers. Både häftigt och lite sorgligt på samma gång.

 

Tom Brady till Tampa Bay

Nyheter

To Top