Nyheter

Fotbollstorsdag: Bengals hos Dolphins

Dags för torsdagsfotboll! Den här veckan är det Cincinnati Bengals som åker till soliga Florida för en viktig match mot Miami Dolphins. Båda lagen försöker rucka på giganterna i den egna divisionen.

Det här är två lag på väg i rätt riktning. De har mycket ung talang i truppen och varsin ung quarterback som båda har visat potential tidigt i karriären. Vi har vant oss vid lite annorlunda fotbollsmatcher på torsdagar, då lagen har mindre tid att förbereda sig, men visst är det intressant duell.

Statistiskt är Bengals bättre än Dolphins i varje kategori. Men Miami spelar på hemmaplan och har redan visat att de kan utmana ligans bättre lag, de vann över Colts och Falcons. Men nu har laget förlorat fyra matcher i rad. Mycket handlar om misstag, inte minst från quarterbacken Ryan Tannehill.

Hittills har den lovande unga spelaren stått för 15 turnovers, fördelade på nio interceptions och sex fumbles. Dolphins offensiva tackles har varit en smärre katastrof i år. Vilket många av oss hade förutspått. Så alla dessa turnovers ska inte falla på Tannehills axlar. Men självklart måste quarterbacken vara medveten om att hans offensiva linje inte håller och vara extra försiktig med bollen.

Oturligt nog för Dolphins möter de ett lag mitt i en motsatt trend. Cincinnati Bengals är stekheta och har vunnit fyra raka matcher, eller sex av sina sju senaste. Quarterbacken Andy Dalton spelar bättre än någonsin tidigare och det är svårt att hitta ett mer komplett lag i hela NFL. Bengals är det överlägset bästa laget i den egna divisionen just nu.

På de senaste tre matcherna har Dalton kastat elva touchdowns. Det är ett nytt lagrekord. Han har också kastat för över 300 yards i samtliga av dessa matcher. Han saknar fortfarande den stora armen och ibland önskar man att han kunde få lite mer luft under sina långa kast och låta A.J Green jogga in i målområdet.

Men Dalton är effektiv, tar hand om bollen och har en väldigt bra touch och bollplacering på sina korta till mellanlånga kast.

När vi pratar om Bengals som ett komplett lag är det ingen överdrift. Den offensiva linjen är bra och det kryllar av bra passmottagare av alla möjliga slag i offensiven. Från den lysande och polerade receivern A.J Green till stora tight ends som Gresham och Eifert och den lilla explosiva Giovani Bernard. Springspelet har inte riktigt kommit igång men är tillräckligt respektabelt.

Då har vi inte ens pratat om det som är Bengals styrka. Försvaret är bra över hela brädet. Från linjen med den lysande Geno Atkins, Domata Peko och Michael Johnson till en bra grupp av både unga och lite äldre linebackers och ett secondary med fin bredd.

Det här kommer att bli en utmaning för Miami Dolphins. Den skakiga offensiva linjen har förvisso fått förstärkning från Ravens i form av Bryant McKinnie men det är en tuff grupp de möter. Försvaret kommer att pressas hårt av Bengals mångsidiga attack.

Det gäller att Ryan Tannehill skyddar bollen och att försvaret med Cameron Wake och vänner lyckas vinna kampen på linjen mot en mycket stabil grupp i Cincinnati.

Håll ett öga på:

Den stekheta kombinationen Andy Dalton till Marvin Jones. Den unga receivern fångade fyra touchdowns från sin quarterback i helgen.

A.J Green hade lekstuga med Antonio Cromartie i Jets förra helgen. En av ligans absolut bästa wide receivers.

Geno Atkins kan vara ligans bästa centrala defensiva linjespelare. Bra på allt. Ett härligt möte mellan honom och Dolphins lysande center Mike Pouncey. Förutsatt att den senare kommer till spel.

Adam ’Pacman’ Jones är den eviga bråkstaken i Bengals secondary. Förutom att ha varit anklagat för att beordra polarna att skjuta en kille till döds på en strippklubb för några år sedan hamnade Jones återigen i blåsvädret förra helgen då han enligt uppgift ska ha hotat receivern David Nelson i Jets.

Richie Incognito, guard i Dolphins, blev förra året utsedd till den mest osportsliga/fula spelaren i NFL. Av sina kollegor. Vad gjorde han? Twittrade ut en bild på sig själv och föräldrarna och tackade dem för den uppfostran som hade gjort det möjligt.

Cameron Wake är en av ligans solskenshistorier. Han blev inte draftad och gick till den kanadensiska ligan. Där dominerade han och blev upptäckt av Dolphins. De har inte ångrat det en sekund då Wake är en av NFL:s bästa defensive ends.

Nyheter

To Top