Nyheter

Thanksgiving betyder NFL på bra sändningstid

Amerikanerna slår sig ned till bords och käkar sin kalkon. Men innan, under och även efter måltiden är det NFL som gäller. I Sverige betyder det fotboll på bra sändningstid.

Den här torsdagen är det alltså tre NFL-matcher att se fram mot. Den första kickar till och med igång redan halv sju. TV10 sänder de två senare matcherna i den ordinarie tablån. Här nedanför har vi kikat lite på de fajter som ska spelas.

Packers-Lions är otroligt viktig för båda lagen eftersom de kämpar om en plats i slutspelet från en jämn division. Cowboys måste vinna över Raiders för att behålla greppet om NFC East och i den sena matchen ska Ravens och Steelers, förutom att det är en härlig rivalitet, utse den utmanaren till Bengals.

Torsdag 18:30 – Green Bay Packers (5-5-1) hos Detroit Lions (6-5)

Packers klarade med nöd och näppe att kravla sig tillbaka mot Vikings förra veckan. Matchen slutade oavgjort. Aaron Rodgers är fortfarande borta och rapporter säger att Matt Flynn ska få chansen mot Lions. Men det är inte en enkel uppgift. Packers har hittat ett bra springspel, mycket på grund av rookien Eddie Lacy, men den offensiva linjen kan fortfarande ha det tufft i blockeringen. Särskilt när de vill passa bollen. Mot Vikings hade försvaret också stora problem mot både springspel och Christian Ponder.

Lions har låtit en gyllene chans glida dem ur händerna. Bears och Packers har fått sina quarterbacks skadade men Detroit har inte lyckas sticka ifrån i divisionen. Nu börjar det brinna i knutarna. Men det här är ändå det bästa lag Lions har satt ihop på några år och på hemmaplan är man favoriter mot ett Packers med Matt Flynn. Den defensiva linjen bör kunna stoppa mycket av Lacy och då avgörs matchen med Flynns arm. Då litar jag betydligt mer på Stafford.

Håll ett öga på:

Josh Sitton, guard i Packers, har snackat en hel del skit om Lions i media under veckan. Han är också en av ligans bästa spelare i run block och en nyckelspelare för Green Bay.

Reggie Bush, running back i Lions, är jokern. Han är spelaren som både springer bollen och fångar passningar. Kan ha en monsterdag.

Lions vinner.


Torsdag 22:30 – Oakland Raiders (4-7) hos Dallas Cowboys (6-5)

Cowboys delar divisionsledningen med Philadelphia Eagles och hoppas kunna dra ifrån denna vecka. Mot Raiders får de en bra chans att vinna. Den ständigt ifrågasatta Tony Romo ställer upp mot ett Raiders-försvar med två skadade cornerbacks. Romo kommer ha mycket möjligheter i passningsspelet. Tillsammans med ett fungerande springspel blir Dallas en för stor uppgift för Raiders att stoppa.

Raiders får tillbaka sin startande left tackle Jared Veldheer. Räkna inte med några underverk från en spelare som varit borta från matcher sedan årsskiftet. Men det kommer hjälpa den offensiva linjen att skydda quarterbacken Matt McGloin. Han har spelat okej under sina två matcher och får nytt förtroende. Dessutom har Raiders tillbaka sin running back Darren McFadden från skada, som kommer få dela med sig av bollarna till lagets bästa på den positionen just nu – Rashad Jennings. Raiders måste döda klocka och hålla poängen låga för att ha en chans.

Håll ett öga på:

Dez Bryant, wide receiver i Cowboys, är en av ligans bästa på sin position, både enligt kritiker och sig själv.

Charles Woodson, safety i Raiders, måste hjälpa de unga reserverna i lagets secondary att hamna på rätt plats. Som ledare måste han kliva fram.

Cowboys vinner.


Torsdag 02:30 – Pittsburgh Steelers (5-6) hos Baltimore Ravens (5-6)

Det är är en rivalitet som har varit väldigt het de senaste åren. Nu är den något mer ljummen. Men det är ändå en speciell känsla mellan de här två fysiska lagen. De har dessutom börjat spela allt bättre. I Steelers har de hittat lite rytm offensivt medan försvaret forcerar turnovers. Troy Polomalu, en av ligans mest intressanta spelare, blev framröstad till månadens försvarsspelare i AFC.

Ravens har sina problem. Det råder det ingen tvekan om. Men försvaret har varit en riktigt grinig grupp i år och är inte roliga att möta när de är på humör. Men det är svårt att förstå hur de producerar poäng framåt. Springspelet är sämst i NFL och receivers har man väldigt få av. Mot Steelers kommer de inte att få de där långa bomberna som Flacco kastar så bra. Får de inte igång Ray Rice eller forcerar turnovers i försvaret så blir det tufft.

Antonio Brown, wide receiver i Steelers, är en underskattad spelare. Han är inte speciellt stor, vilket ställer krav på Roethlisberger, men är nära komplett utifrån sina förutsättningar. Bra returner, ett djupt hot, farlig på screens och kan ställa upp i slot.

Ray Rice, running back i Ravens, är en av ligans stjärnor på positionen. Men ett enkelspårigt anfall, medioker offensiv linje och hans eget spel har gjort att han snittat under tre yards per försök i år. Vilket är uselt.

Steelers vinner.


Nyheter

To Top