Nyheter

Texans kollapsade mot Colts

Case Keenum är killen från University of Houston som aldrig blev draftad. Igår var bara hans andra match men Texans utklassade Indianapolis i första halvlek. Sen kom kollapsen.

Chuck Pagano och hans tränarkollegor i Indianapolis Colts såg lite chockade ut. De hade nog väntat sig att få möta ett Texans som inledde matchen med att försöka nöta ned dem med sprinspelet. Det blev en motsatt start. Den odraftade rookien Case Keenum kom ut och bombade på Colts försvar. Innan de visste ordet av det hade ynglingen satt två långa vackra touchdowns till veteranen Andre Johnson.

Gary Kubiak har alltid varit känd som en vass play caller. Men frågan är om inte den här strategin kom till av ren nödvändighet. Arian Foster kom till start men fick snart lämna i smärta. Ansvaret landade på reserven Ben Tate och hans brutna revben. När han var tvungen att fånga andan var det oprövade Dennis Johnson som fick axla bördan.

Men kemin mellan Keenum och Johnson var tydlig. I stort sett alla passningar gick åt det hållet. Vid halvtid ledde hemmalaget med 21-3. Då kom den första kollapsen.

Gary Kubiak föll ihop i smärta när han var på väg mot omklädningsrummet. Han togs till sjukhus efter att ha legat orörlig på marken i många minuter. Houston Texans fick spela andra halvlek utan sin huvudtränare. Kanske påverkade det spelarna.

Nu tog Andrew Luck över. Precis som Russell Wilson i Seahawks har Luck den mentaliteten att det knappt berör honom om han kastar femton misslyckade passningar i rad. Och då menar jag det på ett positivt sätt. Få quarterbacks är lika noggranna i sina förberedelser. Men motgångar bara rinner av dem och de påverkas inte negativt.

Wide receivern T.Y Hilton klev fram på ett stort sätt medan Darius Heyward-Bey fortsatte att tappa bollar. Det tog stopp för Texans och misstag gjorde att Colts kunde ta ledningen med fyra minuter kvar. Luften hade gått ur Houston och de lyckades inte ta tillbaka ledningen.

Special teams hade en tuff dag för Texans. En fumble på en return, en 19 yards punt i fjärde kvarten och tre missade field goals. Att göra såna misstag är ett rätt effektivt sätt att bränna en ledning på.

Indianapolis vann 27-24.

Noterat

Houston Texans är fortfarande betydligt bättre än deras låga antal vinster.

Case Keenum har varit lysande i sina två matcher som quarterback i NFL.

T.Y Hilton och Andre Johnson gjorde allt och samlade tillsammans på sig 350 yards och sex touchdowns.

J.J Watt är otroligt bra. Fortfarande.

Hur många quarterbacks är läskigare att möta i en jämn match än Andrew Luck? Max två-tre stycken.

Veteranerna svek Houston i slutet av matchen. Shane Lechler hade en 19 yards punt i fjärde kvarten och Ed Reed tog ett korkat penalty på tredje down som gjorde att Colts kunde avsluta serien i målområdet istället för på bänken.

Texans kicker Randy Bullock missade tre field goals i en match som laget förlorade med tre poäng.

Duane Brown, left tackle i Texans, hanterade ligans sack-ledare Robert Mathis utan problem.

Nyheter

To Top