Nyheter

Rekordkväll för Nick Foles

Philadelphia Eagles hade gjort sammanlagt 10 poäng på två matcher och hoppades få ut lite mer av anfallet mot Oakland. Det blev betydligt mer än bara ”lite” mer.

Philadelphia Eagles höga tempo kom in som en orkan över Oakland. Redan från start satte Eagles ett enormt högt tempo som Raiders försvar inte alls kunde matcha. De utnyttjade hela sin playbook, kastade bollen över hela planen och springspelet var enormt bra. Men allt skuggas av den fantastiska uppvisning som Eagles quarterback Nick Foles bjöd på. Med 7 touchdowns kastade han sig in i rekordböckerna genom att tangera antalet touchdowns i en match.

Det verkade som om Raiders försvar inte alls förstod vad som slog dem. Riktigt fina kast flög runt överallt på planen och Eagles anfall promenerade fram utan vidare bekymmer. Det mesta gick genom kastarmen på unga Nick Foles. Han fick hjälp av en offensiv linje som höll borta all pass-rush och gav honom ro att kasta. Han receivers dominerade Raiders cornerbacks och var fria nästan hela tiden. Dessutom klarade Raiders försvar inte alls att hantera det höga tempot. Det är inget försök att förminska Foles match, det var fotbollskirurgi på hög nivå, men ett försök att dela med ljuset lite.

Såklart måste Foles få mycket uppmärksamhet. Han kastade alla former av kast, överallt på planen och han identifierade försvarets luckor. Så fort han såg en match-up så attackerade han där. Det gjorde han effektivt. I den fjärde kvarten lämnade han matchen, då ledde Eagles med 45 – 13 och det var avgjort. Han avslutade dagen med 7 touchdowns och en perfekt passer-rating på 158.3. Remarkabelt nog hade han fler touchdowns än misslyckade passningar (7 vs. 6).

Är det ens värt att nämna Raiders prestation. Offensivt lyckades de bara ta 13 poäng trots att de skrapade ihop hela 560 yards. Defensivt var de ett såll som hade släppt ännu mer poäng om Eagles inte tagit foten av gaspedalen. De kunde inte hantera det höga tempot. Ingen av spelarna har erfarenhet av att spela tillsammans och det skapar problem i att kommunicera ut spel och försvarsansvar snabbt. Luckor överallt som blev ännu tydligare när Eagles spelade en så fantastisk match.

Philadelphia Eagles vann matchen med 49 – 20.

Noterat

Det går inte att bänka Foles nu och han måste få företräde över Michael Vick. Än så länge 13 TDs och 0 interceptions.

Raiders quarterback Terrelle Pryor var livrädd bakom sin skakiga offensiva linje.

Eagles passningsförsvar var betydligt bättre än vi sett dem tidigare. Energin från offensiven smittade av sig och försvaret ville visa att de kan också. De släppte mycket yard, men få poäng.

Raiders rookie DJ Hayden hade en tuff dag och släppte tre touchdowns. Eagles uppfattade tidigt att han hade problem och attackerade honom ofta. Det fungerade onekligen.

Fyra spelare i Raiders lämnade matchen skadade, bland andra Terrelle Pryor och running backen Darren McFadden. Pryors skada verkar inte vara allvarlig, McFadden slåss med återkommande problem med lårmuskeln.

Nyheter

To Top