Nyheter

Tankar om vecka 9

Det finns mycket att hålla ögonen på den här veckan. Ska Dalton och vänner ta sin femte raka? Kommer Brady och Brees att ta sig samman efter förlusterna? Vi går också igenom de bästa matcherna.

Intressanta saker att hålla koll på

Bengals och Chiefs har vunnit fyra raka. Kan de vinna den här veckan också? Det tror jag. Bengals möter Titans borta och Chiefs möter Miami hemma. Om Andy Dalton tar Bengals till ännu en seger den här veckan så kommer en längre artikel om ”the Red rifle” i nästa vecka.

Har Eagles hittat sin rytm? Förra veckan såg man lysande ut och dominerade Cowboys totalt. Michael Vick visade att om han inte tar en massa stryk så är han en topp 5 quarterback i den här ligan. Minst. Hans underhandskast till Maclin förra veckan fattar jag inte ens hur han lyckades med. Killen har utan tvekan den sexigaste kaströrelsen i NFL. Ibland är det nästan som att han snärtar i väg bollen med handleden. Den offensiva linjen var grym och tillsammans med LeSean McCoy visade Eagles återigen varför man har ligans bästa springspel.

Ska 49ers gå till 7-1 när de möter Redskins? Känns som att divisionen är död då, närmsta divisionsrival är Seahawks med 2-5.

Hur ska det gå för stackars Tim Tebow, quarterback i Broncos, mot Raiders. Spelar han lika illa som han har gjort de senaste två matcherna så kan jag inte tänka mig att han får mer än någon vecka till innan Brady Quinn får ta över. Han får inte mycket hjälp av sina receivers men det går alldeles för långsamt och bollarna sitter inte där de ska.

Veckans bästa matcher

Tampa Bay Buccaneers hos New Orleans Saints (19:00)

En spännande match mellan två lag som slåss om seger i ligans tuffaste division, NFC South. Båda förlorade sin senaste match men Bucs hade ledigt förra veckan efter matchen i London. Saints åkte på en riktig smäll när man torskade mot Rams.

Med tanke på senaste veckan kommer Drew Brees och Saints att gå in i den här matchen med full fokus. De vet hur viktig den är. Till den här matchen saknar man Mark Ingram, running back, men värre är att Jonathan Vilma, linebacker, troligtvis också är borta. Saints har ett mycket bra lag i år även fast man har sett något inkonsekventa ut i försvarsspelet. Anfallet har öst in poäng men försvaret har haft problem att stoppa springspelet.

Bucs har precis haft vilovecka och det brukar vara en fördel. Om den här matchen är viktig för Saints så är den ännu viktigare för Bucs som ligger 4-3 och har Falcons nosandes i arslet. Försvaret har inte spelat bra och om de ska stoppa ett mycket explosivt Saints så måste de spela mycket bättre än vad de har gjort i säsongsupptakten. Man har fått tillbaka en av mina personliga favoriter i LeGarrette Blount, running back, som kanske kan straffa Saints skakiga springförsvar. Josh Freeman, quarterback, har en otrolig förmåga att hålla matcherna jämna och vända på slutet och det gäller att han är skarp mot Saints om det ska bli match.

Green Bay Packers hos San Diego Chargers (22:15)

Ska bara gå in lite kort på den här matchen. Om man kollar på säsongen hittills så bör Packers köra över ett lamt Chargers men jag vägrar tro på att Chargers är så dåliga som de har varit hittills. Därför inkluderar jag den här matchen bland veckans bästa. Jag tror att Rivers och hans polare kan skaka om Packers som måste börja få svårt att hålla motivationen uppe snart efter sju raka vinster!

New York Giants hos New England Patriots (22:15)

Ett Patriots som fick spö av Steelers förra veckan möter ett Giants som gjorde en riktigt dålig match mot Dolphins senast men lyckades vinna. Giants har verkligen varit upp och ned den här säsongen och jag tror att om man plockar ut en medelinsats så är det ungefär så bra som de faktiskt är. De är inget topplag men helt klart över medel. Jag kollade Giants schema och som jag ser det finns en risk att följande scenario blir verklighet. Torsk mot Pats den här veckan, mot 49ers nästa vecka och mot Eagles veckan efter. Då skulle man ligga 5-5 och helt plötsligt ha Eagles framför sig i divisionen. Och ha Saints, Packers och Cowboys efter det. Kort sagt: Giants har många tuffa matcher framöver.

Patriots brukar aldrig förlora två matcher i rad. De brukade i och för sig inte förlora efter viloveckan heller men det ändrade Steelers på. Jag tror att hemmaplan och förlusten förra veckan gör att Patriots blir svårslagna den här veckan.

Baltimore Ravens hos Pittsburgh Steelers (02:20)

Det här är alltid bra matcher. En hederlig rivalitet mellan två av ligans tuffaste lag. Det kommer att smälla och utan tvekan bli en jäkligt bra match. Ravens utklassade verkligen Steelers i första mötet men jag kan inte tänka mig att det blir så den här gången. Jag tror på Steelers.

Ravens har sett slarviga ut. Joe Flacco, quarterback, vet jag inte vad han håller på med. Försvaret spelar döremot lysande och är kanske ligans bästa. Om Steelers fortsätter med sitt passglada spel så kommer Ed Reed och co att få många chanser till turnovers. Ray Rice, running back, har varit lysande hittills i år och kommer säkert att få en stor roll i den här matchen.

Steelers spelade mycket bra mot Patriots förra veckan och visade tydligt hur de vill spela numera. Ben Roethlisberger, quarterback, kastar mycket och han har gott om vapen i sina unga receivers. Sanders, Brown och inte minst Wallace tillsammans med Heath Miller, tight end, gör det svårt att försvara sig mot Steelers om Big Ben är lika bra som senast.

Är det något speciellt som du ska hålla ögonen på vecka 9?

Nyheter

To Top