Matchrapporter

Tack för kaffet Carolina – så var vecka fyra

Vecka fyra lades till handlingarna med Monday Night Football där Vikings blev andra lag på 4-0 efter en hemmaseger mot Giants. Men den här veckans axplock ur NFL-omgången bortser från det mötet.

Vecka fyra var första veckan med spellediga lag, obesegrade Eagles och Packers med två vinster och en förlust fick chansen att vila upp sig. Men drama, det fanns det som vanligt när de andra lagen var i farten.

Dolphins vs Bengals (TNF) – Green på grön kvist igen

Hemmalaget vann utan att direkt imponera, mest glänste A.J. Green som studsade tillbaka från en besvikelse i vecka tre mot Denver till att totalt dominera med 173 yards och en TD. I Cincinnatis försvar var bad boy Burfict åter och gav lite extra kräm till den lagdelen. Dolphins med Ryan Tannehill i spetsen har underpresterat och står på 1-3.

Bills vs Patriots – Extremt sällsynt nollning

För första gången sedan 1993 blev Patriots nollade på hemmaplan, senast de nollades på bortaplan var mot Dolphins för 16 år sedan. Men denna raritet hände i söndags när Bills tog den viktiga segern i divisionen efter att ha torskat den första divisionsmatchen mot Jets i vecka två. Nästa vecka är Brady tillbaka i Patriots och New England förmodligen tillbaka i vinnarhålet. Bills tog andra raka segern trots att Sammy Watkins är borta från spel.

Jaguars vs Colts – London Calling, for the jags

Första NFL-mötet för året på europeisk mark, närmare bestämt på klassiska Wembley i London med över 87 000 på läktarna. QB Andrew Luck i Colts hade ingen nytta av sina tio år som student i Europa varav tre i England och fick se Jaguars vinna divisionsmötet trots 21-7 i fjärde kvarten till Colts favör. Luck har gjort sig känd som en comeback kid men denna gången gick han bet och Colts kan enbart glädja sig åt att divisionen är jämnrisig frånsett Texans just nu.

Raiders vs Ravens – Crabban pånyttfödd

Ravens har spelat flera tajta matcher i år och i samtliga tre har de kommit tillbaka sent i fjärde kvarten för att gå om till seger. Men mot Raiders tog lyckan slut när de föll med uddapoängen och inkasserade sin första förlust för i år. Inför matchen rankades Oaklands försvar sist i NFL, men det hjälpte inte Baltimore. Raiders har blåst liv i WR Crabtree som tidigare i karriären var framgångsrik i 49ers, Crabtree hade inte mindre än tre TD i söndagens segermatch.

Chiefs vs Steelers – Från natt till dag med Bell tillbaka

Steelers var tillbaka i starkt anfallsspel efter den värsta förlusten på åratal mot Eagles i vecka tre. RB Le’Veon Bell var åter från sin tre matcher långa avstängning och rackade upp 144 yards på marken och 38 i luften i comebacken, men dock ingen TD. Pittsburghs anfall såg överlag väldigt övertygande ut igen medan Kansas inte lyckades med mycket. Ett tag låg Chiefs under 36-0 och kunde inte ens sätta FG, men de snyggade till sist till siffrorna till 43-14.

Bell är tillbaka för Steelers. Foto: Joe Sargent/Getty Images

Bell är tillbaka för Steelers. Foto: Joe Sargent/Getty Images

Titans vs Texans – Exotic smashmouth my ass

Inför säsongen bedyrade Titans head coach Mike Mularkey att Tennessee skulle krossa motståndet med furiöst springspel med en återuppstånden all star i Murray och en blivande stjärna i Henry. Well, so far not so good, Titans lyckades inte rubba Houston, som spelade sin första match utan ligans bästa försvarare i J.J. Watt som missar resten av säsongen, trots en pigg Murray. I stället kommer nu kritik mot att spelstilen hämmar QB Mariotas utveckling.

Browns vs Redskins – Cleveland fortfarande bäst på att vara sämst

Allt är som vanligt i Cleveland som fortsätter att vara ett bottengäng och den organisation som troligtvis dras med den största looserstämpeln just nu, trots att laget tidigt i historien segrat mer än andra lag. Efter vecka fyra är Browns enda lag utan en seger. Noterbart i Redskins var att TE Jordan Reed äntligen verkar ha kvicknat till liv och hade två TD i 31-20 segern.

Seahawks vs Jets – ”Bara” triss i interceptions för Fitzy

QB Russel Wilson med knäproblem var i veckan tveksam till start men ledde sitt lag till en stabil seger mot ett Jets som famlar i mörkret med QB Fitzpatrick under isen. Fitzy halverade sin skörd av interceptions jämför med vecka tre, men då hade han emellertid hela sex stycken. Två av de bortkastade bollarna tog CB Sherman hand om. Jimmy Graham som skördade stora framgångar i Saints och kom till Seattle med höga förväntningar kan vara på väg tillbaka till formen. För andra matchen i rad hade han över 100 yards receiving, 113 denna afton för att vara exakt.

Panthers vs Falcons – Matty Ice glödhet

Regerande NFC-mästaren Carolina är i brygga och står på 1-3. Står gör också Cam Newton som är långt ifrån så rörlig i fotarbetet som förra säsongen. Tappet av en stjärna som Josh Norman på CB märks av och Julio Jones kunde göra som han ville. Jones hade 94 yards på de fyra första mottagningarna och stannade på 300 yards och en TD. Både det och QB Matt Ryans 503 yards (4 TD) var franschise rekord i denna blytunga divisionsseger. Falcons nu har taktpinnen i NFC South och Atlantas anfall har fixat 152 poäng hittills och rankas som nummer ett.

Rams vs Cardinals – Omvända världen i Arizona

Inte många hade nog tippat att både Cardinals och Panthers skulle stå på 1-3 efter fyra omgångar men tabellen ljuger som bekant aldrig. Head coach Bruce Arians har själv klagat på lagets bristande energi inför den andra halvleken och i söndags fortsatte eländet när hemmalaget inte fick igång sitt anfallsspel alls. Dessutom tvingades man använda backup-QB Stanton efter att Palmer befarades fått en hjärnskakning efter en riktig kyss från skicklige DT Aaron Donald. Rams å sin sida har inte öppnat så starkt som 3-1 på ett decennium. Måhända L.A.-effekten som kickat in.

during the NFL game at the University of Phoenix Stadium on October 2, 2016 in Glendale, Arizona.

Carson Palmer fick lämna matchen mot Rams med en befarad hjärnskakning. Foto: Christian Petersen/Getty Images Sport.

Broncos vs Buccaneers – Lynch tog oskulden i Tampa

Regerande SB-mästaren Denver är ett av två lag på 4-0 och vann komfortabelt mot Tampa Bay trots att QB Siemian fick lämna planen till förmån för rookien Paxton Lynch. Lynch började sin NFL-bana med en djärv boll på 30-talet yards som misslyckades men fick senare njuta av sin första TD passning någonsin i en reguljär NFL-match. I vanlig ordning är Denvers försvar dominant där hemvändaren Talib stod för två interceptions.

Saints vs Chargers – San Diego sämsta säckknytarna i NFL

Chargers oförmåga att stänga matcher har varit ett samtalsämne i San Diego den här säsongen och publikskyltar med texten ”FINISH” ses på läktaren. Matchen hemma mot Saints, med förre Chargers-QB:n Brees på plan, blev ytterligare ett plågsamt exempel på det när de torskade med en poäng, 34-35. Saints ska ha cred för en stark comeback för att bärga sin första seger för säsongen.

Lions vs Bears – Björnen lade lejonet under sig

Efter en katastrofal inledning på 2016 fick äntligen Bearsfansen något att jubla över när de slog tillbaka Lions med 17-14 och därmed petade ner Lions till sistaplatsen i NFC North. Både WR Eddie Royal och RB Jordan Howard hade 111 yards respektive och för rookie Howard var det högsta noteringen i karriären. Laget utan en egentlig stjärna kan tacka kollektivet för segern och stabilt spel av QB Hoyer kan ha landat honom jobbet även efter att Cutler får ordning på sin tumme.

Cowboys vs 49ers – Double E eliminerade SF

För många ett klassiskt möte mellan vitt och rött, denna gång med Cowboys som segrare. Nykomlingarna dominerar i Dallas med både QB Prescott, som fortfarande inte kastat en interception på fyra matcher, och kanske främst RB Ezekiel Elliot som hade 138 yards på marken och en TD. 96 av yardsen kom i andra halvlek. Dallas låg under med 14-0 men sprang bokstavligen ifatt och förbi starkt beroende av deras förstaval i årets draft – mannen med magtröjorna – Ezekiel Elliot.

 

Nyheter

To Top