Nyheter

Supermakterna rustar mot luftattack

Broncos och Patriots är med sina quarterbacks ständiga utmanare i AFC. De kommer mötas på vägen till Super Bowl. Nu har de värvat varsin cornerback kapabel att sakta ned en vass luftattack.

Aqib Talib gjorde en riktigt fin säsong som cornerback för Patriots förra året. Men när det var dags att skriva nytt visste Belichick och hans kollegor att det skulle bli dyrt. De valde att låta Talib testa marknaden. De hade nog inte väntat sig att största konkurrenten skulle glida in och plocka honom.

Förra året tog Denver Broncos ombord receivern Wes Welker efter att New England vägrat hosta upp pengarna. Den lilla men farliga slot receivern gick från att vara Tom Bradys snuttefilt till att ha samma roll i Peyton Mannings offensiv. Welker hade en dundersäsong 2013.

Nu har det alltså hänt igen. Broncos betalar totalt $57 miljoner för ett sexårigt kontrakt med Talib. Då är $26 av dessa miljoner garanterade. Om siffrorna är förvirrande tipsar jag om att lyssna på senaste Veckans NFL där vi bland annat pratar betydelsen av dessa summor.

Broncos skrev också kontrakt med den fysiska T.J Ward, safety från Browns, och legendariska pass rushern DeMarcus Ware från Cowboys.

New England ville inte vara sämre. Vad fanns det för alternativ? De gick ut och skrev kontrakt med den högst betalda cornerbacken i NFL, Darrelle Revis. Priset blev $12 miljoner för ett år.

Patriots och Broncos, Brady och Manning, kommer ofrånkomligen att mötas i avgörande matcher de närmaste åren. De spelar båda i AFC och vägen till Super Bowl går genom rivalen. Dessa möten kommer att handla om passoffensiv.

Genom att värva Talib och Revis, två lysande fysiska spelare som specialiserar sig på man-man-försvar och att stänga ned motståndarnas farligaste offensiva vapen, står Broncos och Patriots bättre rustade för att utmana 2014.

Frågan är om Broncos friska investerande har köpt dem en liten fördel eller om det tvärtom är Patriots kyliga agerande som kommer att löna sig?

Nyheter

To Top