Nyheter

Spelschemat är här!

Schemat för säsongen 2013/14 har kommit. Som väntat finns det mycket att se fram mot och snacket om vilket lag som blev blåst är redan igång. Abstinensen är total.

Spelschemat i NFL är ingen slump. Det följer en noga uträknad formel och det går alltså inte att ”ha otur” och få ett svårt schema. Allting är bestämt på förhand. Det som avgör är hur bra man spelade året innan och vilka lag som spelar i den egna divisionen.

Även fast man aldrig kan veta vilka lag som kommer att vara bra när säsongen väl drar igång så är det ju kul att spekulera i vilka som har en tuff uppgift framför sig.

Om man tittar på årets schema så har ju Patriots som vanligt en rätt enkel väg till slutspelet. Det beror så klart på att de själva är väldigt bra och motståndet i divisionen är svagt. Samma sak kan man säga om Broncos.

Som väntat finns det några riktigt härliga matcher på schemat. Cowboys och Giants smäller samman redan första veckan i den vanligtvis så tajta NFC East. Två lag som jagar lite revansch. Redan andra veckan är det Manning Bowl då Eli och hans Giants ska ta sig an Broncos och storebror Peyton. Samma vecka brakar rivalerna 49ers och Seahawks samman i Seattle. Veckan efter är det dags för Andy Reid att återvända till Philadelphia med sitt Chiefs för att ta sig an sitt gamla lag.

Ja, man kan fortsätta i en evighet. Det är spännande matcher varje vecka. Men det farliga är, att nu blev abstinensen genast värre.

Här kan du se hela schemat (uppdelat efter lag längst ned): http://nfllabor.files.wordpress.com/2013/04/04-18-13-schedule-release.pdf

Nyheter

To Top