Nyheter

Slutspelets inleddes med en fantastisk match

Det var en enastående inledning på slutspelet när hemmalaget Indianapolis Colts välkomnade gästerna Kansas City Chiefs. I 60 fantastiska minuter fick vi se en av säsongens bästa matcher.

Det var offensiv fotboll för hela slanten. De båda lagen gjorde 89 poäng totalt och flyttade bollen 1,049 yards tillsammans, det senare ett nytt rekord för en slutspelsmatch. Men vad som gör den här matchen till en omedelbar klassiker är vändningen.

Matchen började med att båda lagen kastade in varsin touchdown. Därefter tog Chiefs kommandot och drog ifrån rejält. Efter två kostsamma turnovers och bra spel från Chiefs såväl offensivt som defensivt, ledde de som mest med 38 – 10 i tredje kvarten. Chiefs quarterback Alex Smith spelade sitt livs match. Han löste trassliga situationer, hittade sina receivers och gjorde ytterst få misstag. Springspelet tuggade på lika framgångsrikt som vanligt och allt såg ut att vara avgjort.

Men man kan aldrig räkna bort Colts. De är riktigt bra i underläge och har förvandlat säkra förluster till imponerande comebacks hela säsongen. Natten till idag var inget undantag. Lagets ledare Andrew Luck, Robert Mathis och skadade Reggie Wayne peppade sin lagkamrater på sidlinjen och manade dem att inte ge upp hoppet.

Med hjälp av fem touchdowns lyckades Colts knappa in. Försvaret gjorde sin del och höll Chiefs dittills explosiva anfall till två ynka field goals. Även om comebacken var en laginsats så sken framförallt en spelare. Colts wide receiver T.Y. Hilton stod för 224 yards och två touchdowns. Han vann över varenda försvarare som försökte täcka honom och hjälpte Colts att ta sig ur svåra situationer gång på gång.

Ända in i det sista var matchen väldigt jämn. Colts kastade in sin matchavgörande touchdown till T.Y. Hilton med 4:21 kvar på klockan och bara en poängs ledning. Det var tillräckligt med tid för Chiefs att trampa ner längs planen och kunna sparka in ett field goal. De tog sig långt och verkade kunna lyckas, till en kostsamma flagga på Alex Smith för intentional grounding kostade dem ett försök och 10 yards. Spelet därefter var en lång passning till Dwanye Bowe som tyvärr hade ena foten utanför planen. Därmed var Colts seger ett faktum.

Skadorna haglade över Chiefs. Till matchen kom de med sina två bästa pass rushers, Tamba Hali och Justin Houston, småskadade. De tappade också sitt farligaste offensiva vapen Jamaal Charles tidigt i matchen. Han ersättare, rookie Kniles Davis, spelade bra tills även han skadade sig. Dessutom skadades sig receivern Donnie Avery och bästa cornerbacken Brandon Flowers i andra halvlek. Skador på den typen av playmakers är svåra att överkomma.

Efter en imponerande vändning, endast den andra i historien från ett 28 poängs underläge, är Indianapolis Colts vidare i slutspelet. De möter antingen Denver Broncos eller New England Patriots nästa vecka. Säsongen fick ett snöpligt slut för Kansas City Chiefs. Efter att de inlett säsongen med nio raka vinster förlorade de sex av sina åtta sista matcher.

Denna match var startskottet för årets slutspel. Denna inledning lovar gott inför kommande matcher. Får vi se något som ens liknar nattens match kommer årets slutspel vara precis sådär magiskt som man hoppas.

Noterat:

Colts kicker Adam Vinatieri är den första spelaren någonsin att ta mer än 200 poäng i slutspelet.

Andrew Luck och Alex Smith är båda atletiska quarterbacks. De sprang gemensamt 15 gånger för 102 yards.

Chiefs tränare Andy Reid har tidigare kritiserats för hur han hanterar klockan. Att tappa en ledning på 28 poäng och ta en time-out efter two minute warning, höjer kritikernas röster.

Andrew Luck sprang in en touchdown. Det speciella var att bollen precis tappats av lagkamraten Donald Brown. Redo för allt!

Nyheter

To Top